Louise Juul

X
Musikhuset

Louise Juul

Koncert

Singer-songwriter Louise Juul har Aarhus i hjertet og følelserne helt uden på sproget

Tolv måneder. Så længe varede Louise Juuls afstikker til hovedstaden. Nu er hun tilbage i verdens mindste storby og pladeaktuel med sit fjerde album ”Rebekkavej”, som er opkaldt efter den gade, hun boede på i København. 

Men Aarhus kaldte, og Louise lyttede. Og flyttede. ”Jeg savnede at være tæt på dem jeg kender og elsker. Her i Aarhus er der ro og sjæl, og det har jeg brug for som kunstner og som menneske.”

Og netop ro og sjæl er fremtrædende elementer på Louises nyeste album: Det melodiske nærvær og den autentiske singer-songwriter-stil, som kendetegner Louises tre tidligere albums, er i høj grad til stede i de tolv nye sange på ”Rebekkavej”. 

Alle stemninger og følelser sidder desuden helt uden på sproget og mellem linjerne, for Louise har for første gang valgt at skrive sine tekster på dansk: 

”Jeg har boet i USA og er meget inspireret af den amerikanske sangskrivertradition. Engelsk er langt hen ad vejen et mere taknemmeligt sprog at være poetisk på –  dels i forhold til rim og rytme, men også på grund af de bløde vokaler. 

Det er noget helt andet med dansk. Det kan hurtigt komme til at virke lidt naivt og kluntet, men det er måske netop i den umiddelbart lidt banale enkelthed, at man kan nå ind til en særlig form for sandhed og sårbarhed.”

Denne enkle, men sande sårbarhed forenes med en særlig, sjælfuld styrke i Louises nye sange, som bevæger sig i hverdagens spændingsfelt mellem drømme, tanker, kærlighed, tvivl, håb og mod. 

”Jeg er en del af en generation, som længes efter mening – efter nærhed og samvær”, siger Louise. ”Jeg tror på, at når alt kommer til alt, så er det vigtigste i livet at være nær – at vi er nærværende over for hinanden.”

Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal siddepladser ved spejbassinet. Vi opfordrer dig derfor til at komme i god tid eller selv medbringe en pude eller en stol, hvis du ønsker at sidde ned.

Stærk koncertsommer i Musikhuset

Louise Juul er en del af et formidabelt sommerprogram i Musikhuset. Du kan opleve både store internationale stjerner, imponerende jazznavne og ikke mindst en lang række gratis arrangementer - mange af dem under åben himmel. Tag et kig på Musikhusets sommerkoncerter - der er helt sikkert også noget for dig.

Musikhusets nye udendørs scene ligger midt i Spejlbassinet og bliver blandt andet taget i brug til denne koncert. Scenen er centrum for den musikalske fejring af, at der er liv i Musikhusparken hele sommeren. I alle sommerweekender rykker vi cafékoncerterne udendørs og byder på koncerter med både erfarne musikere og nye lokale kunstnere. Skinner solen ikke over Spejlbassinet, rykker koncerterne indenfor i caféen. De gratis oplevelser i Musikhuset præsenteres året rundt i samarbejde med SparNord Fonden.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset

X