Morgan Kvintetten

X
Musikhuset

Morgan Kvintetten

Klassisk og opera

En storslået kvintet bestående af:

Lee Morgan, klarinet

Klarinettisten Lee Morgan er født i USA, hvor han studerede i Cleveland og Chicago hos Robert Marcellus. I studieårene spillede han som freelance assistent i Cleveland Orchestra og Chicago Symphony Orchestra. Fra 1976-80 var han ansat som soloklarinettist i Oklahoma Symphony Orchestra og fra 1980-82 som soloklarinettist i Atlanta Symphony Orchestra.

I 1982 kom han til Danmark, hvor han konkurrerede sig ind som soloklarinettist i Det Kgl. Kapel. Lee Morgan er en meget aktiv kammermusiker i ind- og udland, bl.a. som medlem af Den Danske Blæseroktet, som han har indspillet flere cd’er med; bla. Mozarts Gran Partita serenade.

I 2001 var han gæsteprofessor ved University of Michigan, USA. Lee Morgan er desuden lærer ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Lee Morgan har forestået et mere end fire timer langt undervisningsprogram i klarinetspil i serien "Play with a Pro" som via internettet lanceres over hele verden til musikstuderende og professionelle.

Charlotte Rafn Welzel, violin

Charlotte Rafn Welzel begyndte at spille violin i en alder af 4 år, hos Tove Detreköy på Det Danske Suzuki Institut.

I en alder af 13 år begyndte hun studier hos prof.Milan Vitek,og studerede 1990-1995 på Det Kgl.Danske Musikkonservatorium og i Oberlin, Ohio, ligeledes hos Milan Vitek.

I 1995 konkurrerede Charlotte sig ind i Det Kgl.Kapel, men inden hun tiltrådte stillingen som 1.violinist, studerede hun i Tel Aviv, Israel, hos Prof.Chaim Taub.

I år 2000 flyttede Charlotte til Berlin. Her studerede hun hos koncertmester Daniel Strabrawa (Berliner Philharmonikerne) og senere hos Alessandro Cappone (Berliner Philharmonikerne). I Berlin spillede hun i Ensemble Oriol under ledelse af bla.Christian Tetzlaff, og hun assisterede ved flere lejligheder i Berliner Philharmonikerne under ledelse af Claudio Abbado,Sir Simon Rattle m.fl.

Charlotte har deltaget i mange kammermusikalske sammenhænge og kammerorkestre, herunder Mahler Chamber Orchestra. I 2003 blev hun fastansat ved Deutsche Oper Berlin v. chefdirigent Christian Thielemann. Charlotte er nu fastansat i Det Kgl.Kapel igen siden 2006.

Emilie Eskær, cellist

Emilie Eskær er uddannet hos prof. Asger Lund Christiansen og på Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos prof. Torleif Thedeen. Videre studier i solistklassen hos prof. Frans Helmerson på Musikhochschule Köln. Hun har deltaget i mesterkurser hos verdensberømte cellister som Ralph Kirshbaum, William Pleeth og Janos Starker.

Som helt ung optrådte E.E. som solist med bl.a. Radiosymfoniorkesteret i EBUfinalen for unge solister ligesom hun var medlem af European Union Youth Orchestra og Gustav Mahler Jugendorchester. Hun har modtaget talrige priser og legater, bl.a. Jacob Gades Musikpris samt B.Schrøder og H.Finnerups Musiklegat.

Emilie Eskær er en engageret og efterspurgt kammermusiker; ikke mindst som medlem af Eskær Trioen, som er tidligere 1.prisvinder i DR P2´s Kammermusikkonkurrence såvel som prismodtager ved flere internationale kammermusikkonkurrencer. Trioen er modtager af prestigefyldte priser og legater som Simon Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Prisen og Gurli og Poul Madsens Legat. Trioens CD'er har høstet adskillige anmelderroser i ind- og udland, bl.a. i ”The Strad”. Trioen har desuden modtaget DMA priserne for Årets Kammermusikudgivelse samt Årets Klassiske Udgivelse.

Emilie Eskær er cellist i Det Kgl. Kapel.

Ettore Causa

Ettore Causa er violaprofessor på Yale Universitet, USA. Han er kendt for sit passionerede og engagerede musikerskab og regnes for en af tidens førende pædagoger og bratschister. I 2000 vandt han både “P. Schidlof Prize” og “ J. Barbirolli Prize” for den smukkeste klang i den prestigesfyldte “ Lionel Tertis International Viola Competition” i England.

Ettore Causa optræder både som solist og kammermusiker på diverse internationale festivaler og i koncertsale som Carnegie Hall, Zurich Tonhalle, Tokyo Symphony Hall, Salle Cortot, Salzburg Festival, Tivoli Festival, Menuhin Festival, Norfolk Festival mm.

Foruden at være medlem af The Arabella String Quartet og Poseidon Kvartetten har han desuden optrådt med musikere som Boris Berman, Alberto Lysy, Ana Chumachenco, Ani Kava?an, Thomas Ades, Natalie Clein, Anthony Marwood og Pascal Roge` m.?.

Ettore Causa har udgivet meget anmelderroste CD-er på Claves med værker som Brahms Viola Sonater, værker af Schumann og adskillige egne transkriptioner af romantiske stykker, hvilket er blevet tildelt de prestigesfyldte “5 Diaposons”.

Ettore Causa har studeret på “The International Menuhin Academy” hos Johannes Eskær og Alberto Lysy og på Manhattan School of Music hos Michael Tree.

Julie Eskær, violinist

Julie Eskær begyndte sine violinstudier hos Michael Malmgren og fortsatte dem hos professor Milan Vitek på Det kgl. danske Musikkonservatorium.

Videre studier hos Gerhard Schultz på Hochschule für Musik i Wien. Hun har deltaget i en række mesterklasser hos bl.a. Alberto Lysy, Ana Chumachenco, Sylvia Rosenberg, Zacher Bron, Christian Tetzlaff Roland, Ruggero Ricci og Ivry Gitlis.

Julie Eskær har modtaget en række priser og legater bl.a. Hvass Fondens Rejselegat, Holstebro Musikpris og Jacob Gades Musikpris. Hun er desuden modtager af det prestigefyldte rejselegat fra "Aennchen og Eigil Harbys Fond" efter debutkoncert fra Solistklassen på Det kgl. danske Musikkonservatorium.

Julie Eskær har været solist med adskillige orkestre i Danmark og i udlandet bl.a. Ålborg Symfoniorkester, Tivoli Symfoniorkester, Det Belgiske Radioorkester, Østrigske Kammerfilharmoni ,Københavns Kammersolister og Danmarks Underholdningsorkester.

Julie Eskær er medlem af Eskær Trioen, som snart har 25-års jubilæum. Trioen er kendt for deres medrivende og engagerede samspil og har givet utallige koncerter herhjemme og i udlandet. De bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nykompositioner hvoraf flere er tilegnet dem.

Siden trioen i sin tid vandt P2s Kammermusikkonkurrence har de modtaget en lang række hædersbevisninger og priser i ind- og udland.

Julie Eskær er 1.koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

X