Musicals i Aarhus

Få stillet dine musikalske lyster, og oplev shows ud over det sædvanlige. På Aarhus’ scener er der spektakulære musicals i alle genrer for børn, unge og voksne i alle aldre. Hvert år kan du finde alt lige fra musikalske nyfortolkninger af ikoniske klassikere fra hele verden til nye, innovative musicals fra institutionerne selv. I Aarhus kan du opleve musicals ved Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Musikhuset, der alle har et bredt spektre af fantastiske musicalforestillinger på programmet. Finder du en musical, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder og sikre en billet med det samme. Ud over musicals kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Flashdance The musical - Gallapremiere

Teater

Flashdance – The Musical er fortællingen om den unge, stærke kvinde Alex Owens, der kæmper for at udleve sin drøm om at blive professionel danser.

Hun møder mange udfordringer på sin vej, men i kampen for at nå sit mål lærer hun, at kærligheden er det vigtigste brændstof på vejen til ens drømme.

Vi tæller ned til premieren

Læs mere om den romantiske historie, se trailer og medvirkende, samt ledige datoer for showet her på siden. 

Musicalen Flashdance giver dig masser af spændende, forskellige billetter og ekstra gode oplevelser på aftenen. Find mere information om GOLD og DIAMOND-billetter nedenfor.

Varighed: 2 timer og 45 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Musikhuset

Fredericia Teaters produktion af Disneys Musical TARZAN

Børn

Fredericia Teaters produktion af den den liansvingende Disney-klassiker indtager Musikhusets Store sal i 2019.

Oplev Tarzan som musical i Aarhus

Efter kæmpesuccesen Seebach er Fredericia Teater igen klar til at rykke en stor musicalproduktion ind I Musikhusets Store sal.

Denne gang er det Disneys Tarzan, der står for skud og forvandler Musikhusets største sal til en jungle og danner rammen om en kærlighedshistorie om to verdener, der kolliderer.

Baseret på tegnefilmen om Tarzan

Med musik og tekst af den Oscar-belønnede og syvdobbelte Grammy-modtager Phil Collins præsenterer Fredericia Teater en storslået udgave af Disneys Musical TARZAN.

Musicalen er baseret på Chris Buck og Kevin Limas tegnefilmsfortolkning af Edgar Rice Burroughs klassiker om menneskebarnet Tarzan, der vokser op blandt gorillaerne i den vestafrikanske regnskov.

 • Instruktør og co-koreograf: Lynne Kurdziel Formato
 • Co-koreograf & aerial director: Christel Stjernebjerg
 • Head of aerial design: Troels Frydensberg

Teaterchef fra Fredericia Teater, Søren Møller fortæller om forestillingen:

Maria Skuladottir, der spiller Kala, synger Du er mit hjerteslag:

Billetter til musicalen kan købes her på siden.

Spis speciel Tarzan-menu i restauranten

Restauranten johan.r, der er beliggende i Musikhusets foyer, disker op med en helt særlig Tarzan-menu til lejligheden.

Den lækre, unikke menu består af:

 • Tarzans favorit forret
  • Gravad laks med fennikel - Pære samt hjertesalat
 • Jungle hovedret
  • Rosastegt kalv - Kartoffel - Variation af løg samt sauce Bearnaise
 • Janes yndlingsdessert
  • Vaniljepocheret pære fyldt med chokoladecreme, hvid chokoladecremeanglaise samt røget tuiles

Læs mere om Tarzan menuen og book bord her.

Foregår på dansk.

Alder: Fra 6 år.

Varighed: 2 timer 30 minutter inklusiv 25 minutters pause.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Impro Comedy Musical Show

Show

Impro Comedy Musical Show succesen vender tilbage i efteråret 2019. 

Efter kæmpesuccesen i 2018 har comedy-grupperne Den Lalleglade Brigade og Specialklassen igen slået sig sammen, og tager på tour i efteråret 2019 med et nyt fuldstændig gennemført og improviseret musical comedy-show.

Kan du li' musical? Kan du li' comedy? Kan du li' show? Kan du lige tanken om, at intet er planlagt?

Fem musikalske komikere og et top-tunet band kaster sig frygtløse ud i det forunderlige musical-univers, når de hver aften skaber en ny musical-forestilling, der er 100% improviseret på stedet, og 100% comedy du aldrig har set før. Du sidder i salen og er med til at bestemme, hvilken vej showet skal gå.

De to grupper du kan opleve er intet mindre end Den Lalleglade Brigade & Specialklassen, og de er igen flankeret af de hardcore musikere fra Jazzkollektivet.

Specialklassen
Specialklassen består af de professionelle skuespillere og komikere Kasper Le Fevre, Kasper D. Gattrup og Rasmus Søndergaard. Kender du dem ikke, har du sovet i timen. Den prisvindende comedy gruppe, har med deres liveshows, og tv-shows og optrædener sat nye standarder for danske comedy. I de 11 år gruppen har eksisteret er det kun lykkes dem at få én 4-stjernet anmeldelse - samtlige andre anmeldelser igennem tiden har været 5- og 6-stjernede.

I 2011 var de nomineret til Läckerols Talentpris v. Zulu Comedy Galla, og i efteråret 2012 havde de tv-premiere på deres egen impro-sitcom Hotel Zimmerfrei på DR2, der sidenhen vandt en TV-pris i Cannes for bedste comedy-format.

Sidenhen er det blevet til TV-optrædener i alt fra Casper og Lars præsenterer på TV2, Dybvaaaaad på TV2 Zulu, 4 Stjernes Middag, Danmarks Sjoveste BarnMasterchef Grill, Grand Danois og P4 Formiddag.

Den Lalleglade Brigade
Den Lalleglade Brigade er en komiker-duo bestående af Sisse Gram de Fries og Sofie Jo Kaufmanas. 

Damerne er dobbelte danmarksmestre i impro-comedy og udover at have optrådt på de fleste scener i landet, heriblandt Det kongelige Teater og Bremen Teater, var de også rød løber-værter på Zulu Comedy Galla i Operaen 2015.

Missede du dem dér, så du dem måske på deres Danmarks Turné Comedy Nite, eller også er du stødt på Sisse eller Sofie i Grand Danois, Shit Happens, Zulu Julu Pakkeregn på TV2 Zulu og TV2. begge komikere er uddannet ved Second City Academy i Chicago.

Arrangør: Musikhuset

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere. 

Musikhuset

Sanne - the Musical

Teater

Ny stor musical om hele Danmarks rockmama kommer til Musikhuset!

Nyd alle de største hits i helt nye rammer. 

Til december 2019 udfoldes historien om Sanne Salomonsen på den store scene i Musikhuset!

Vi følger historien om hele Danmarks rockmama fra den unge og oprørske Sanne over gennembruddet og til livet med Sneakers og Anne Linnet Band – og som musicalstjerne.

Vi stifter også bekendtskab med kriserne og problemerne. Såvel op- som nedturene udfoldes på scenen når publikum møder Sanne i tre forskellige aldre.

Sanne, en af de mest populære danske sangere nogensinde

Siden start-halvfjerdserne har hun sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger efter hun som 15-årig havde en hovedrolle i den danske opførsel af Hair.

Fra indspilninger i Abbey Road Studios og dommertjanser til X-Factor til korsang for John Mogensen - Sanne Salomonsen har prøvet det hele, med flere hundredetusinder solgte albums undervejs.

Stort og spændende for Sanne Salomonson

Sanne Salomonsen glæder sig til at opleve sit eget liv genfortalt på scenen. Hun udtaler:

- Det er stort, det er spændende, det er skræmmende at skulle opleve sit eget liv som musical på scenen. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kreative team og resten af holdet kommer til at gribe det hele an, og jeg glæder mig til musicallen og er selvfølgelig meget spændt på resultatet.

Tre Sanne'r

Hvor mange skuespillere skal der til at gøre det ud for hele nationens rockmama Sanne Salomonsen?

Hele tre Sanne'r er det blevet til, nemlig Andrea Heick Gadeberg, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Gry Trampedach. Skuespillerinderne har hver især et helt særligt forhold til både Sanne og hendes musik.

Det er en fællesnævner for alle tre skuespillere, at Sannes musik har braget ud af højttalerne mange timer af deres liv, og de er alle helt vilde med Sannes vokal. 

De glæder sig alle tre helt utroligt til at stå på scenen som selveste Sanne, og det skal publikum i dén grad også!

Gry Trampedach

Gry Trampedach er bogstaveligt talt opvokset med musikken, da hendes far er musiker og sangskriver Nis P. Derfor stod hun også fra en tidlig alder i øvelokalet, hvor musikken kom til at fylde mere og mere gennem ungdomsårene – både i selskab med sin far og sammen med forskellige bands. Ved siden af tiden i øvelokalet dansede hun ballet i ni år, så pladsen i rampelyset og på de skrå brædder er bestemt ikke uvant for hende.

Siden midten af 90’erne har hun sunget kor på flere Tv-shows samt for et hav af forskellige bands og solister. Blandt disse er navne som Anna David, Johnny Deluxe, Aqua, Big Fat Snake, Alphabeat og sågar også Sanne Salomonsen. Dette er dog ikke den eneste forbindelse Gry Trampedach har til hele Danmarks Rockmama. I en alder af 17 år vandt hun i 1995 programmet ’Stjerneskud’ på TV3 – i rollen som Sanne Salomonsen.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen

Nina Maria Lybæk er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014. Både under og efter hendes uddannelse har hun medvirket i en lang række musicals. Blandt disse kan nævnes Disneys ALADDIN – The Musical og Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical, begge på Fredericia Teater, Chicago – The Musical på Det Ny Teater og Fredericia Teaters Seebach – The Musical.

Ved siden af musical-rollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Birthe Kjær, Gulddreng og tager med Aqua på turné i sommeren 2019.

Andrea Heick Gadeberg

På trods af sin unge alder har Andrea Heick Gadeberg allerede en vis erfaring med både skuespil og sang. I 2007, som 9-årig, debuterede hun i musicalen Annie på Fredericia Teater, og allerede året efter medvirkede hun i Sound of Music – også på Fredericia Teater.

Siden er skuespillet blevet dyrket i roller som lillesøsteren Karla i DR’s julekalender Pagten og lillesøsteren Christina i Niels Arden Oplevs film Ser du månen, Daniel der får biografpremiere i efteråret 2019. Hun har ligeledes optrådt som gæstesolist på Stig Rossens juleturné i 2016 og som solist ved Det Slesvigske Musikkorps nytårskoncerter i 2019.

Holdet bag Sanne - The Musical:

 • Instruktør: Martin Lyngbo
 • Dramatiker: Line Mørkeby
 • Scenograf: Benjamin La Cour
 • Koreograf: Peter Friis
 • Kapelmester: Joakim Pedersen
 • Kreativ executive producer: Thomas Langkjær

Se alle musicals i Musikhuset Aarhus her.

Musikhuset

Den Skaldede Frisør - The Musical

Teater

Den skønneste musical siden Den Eneste Ene

Thomas Helmig og Susanne Bier skal sammen forvandle filmen Den Skaldede Frisør fra 2012 til en ny, stor musicalkomedie, der kommer til Musikhuset. Thomas Helmig skrev titelmelodien til Susanne Biers gennembrudsfilm, Den Eneste Ene, og de glæder sig begge til at præsentere deres første musical sammen