Musicals i Aarhus

Få stillet dine musikalske lyster, og oplev shows ud over det sædvanlige. På Aarhus’ scener er der spektakulære musicals i alle genrer for børn, unge og voksne i alle aldre. Hvert år kan du finde alt lige fra musikalske nyfortolkninger af ikoniske klassikere fra hele verden til nye, innovative musicals fra institutionerne selv. I Aarhus kan du opleve musicals ved Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Musikhuset, der alle har et bredt spektre af fantastiske musicalforestillinger på programmet. Finder du en musical, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder og sikre en billet med det samme. Ud over musicals kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Impro Comedy Musical

Show

Impro Comedy Musical Show succesen vender tilbage i efteråret 2019. 

Efter kæmpesuccesen i 2018 har comedy-grupperne Den Lalleglade Brigade og Specialklassen igen slået sig sammen, og tager på tour i efteråret 2019 med et nyt fuldstændig gennemført og improviseret musical comedy-show.

Kan du li' musical? Kan du li' comedy? Kan du li' show? Kan du li' tanken om, at intet er planlagt?

Fem musikalske komikere og et top-tunet band kaster sig frygtløse ud i det forunderlige musical-univers, når de hver aften skaber en ny musical-forestilling, der er 100% improviseret på stedet, og 100% comedy du aldrig har set før. Du sidder i salen og er med til at bestemme, hvilken vej showet skal gå.

De to grupper du kan opleve er intet mindre end Den Lalleglade Brigade & Specialklassen, og de er igen flankeret af de hardcore musikere fra Jazzkollektivet.

Specialklassen
Specialklassen består af de professionelle skuespillere og komikere Kasper Le Fevre, Kasper D. Gattrup og Rasmus Søndergaard. Kender du dem ikke, har du sovet i timen. Den prisvindende comedy gruppe, har med deres liveshows, og tv-shows og optrædener sat nye standarder for danske comedy. I de 11 år gruppen har eksisteret er det kun lykkes dem at få én 4-stjernet anmeldelse - samtlige andre anmeldelser igennem tiden har været 5- og 6-stjernede.

I 2011 var de nomineret til Läckerols Talentpris v. Zulu Comedy Galla, og i efteråret 2012 havde de tv-premiere på deres egen impro-sitcom Hotel Zimmerfrei på DR2, der sidenhen vandt en TV-pris i Cannes for bedste comedy-format.

Sidenhen er det blevet til TV-optrædener i alt fra Casper og Lars præsenterer på TV2, Dybvaaaaad på TV2 Zulu, 4 Stjernes Middag, Danmarks Sjoveste BarnMasterchef Grill, Grand Danois og P4 Formiddag.

Den Lalleglade Brigade
Den Lalleglade Brigade er en komiker-duo bestående af Sisse Gram de Fries og Sofie Jo Kaufmanas. 

Damerne er dobbelte danmarksmestre i impro-comedy og udover at have optrådt på de fleste scener i landet, heriblandt Det kongelige Teater og Bremen Teater, var de også rød løber-værter på Zulu Comedy Galla i Operaen 2015.

Missede du dem dér, så du dem måske på deres Danmarks Turné Comedy Nite, eller også er du stødt på Sisse eller Sofie i Grand Danois, Shit Happens, Zulu Julu Pakkeregn på TV2 Zulu og TV2. begge komikere er uddannet ved Second City Academy i Chicago.

Arrangør: Musikhuset

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere. 

Musikhuset

Book of Mormon

Teater

Broadways megahit af en musical kommer til Aarhus

Den originale opsætning af den 9 gange Tony Award-vindende musical The Book of Mormon kommer til Musikhuset.

The Book of Mormon er blevet beskrevet som 'århundredets bedste musical' i The New York Times og samtlige forestillinger af musicalen er blevet udsolgt på Broadway, i London, Melbourne og Sydney. Nu kommer musical-megahittet skrevet af mændene bag kultserien South Park til i Musikhuset Aarhus, hvor den spiller fra d. 20. november 2019. 

Find billetter her

Skandinavienspremiere i Musikhuset

Det Tony-, Olivier- og Grammy-vindende show The Book of Mormon er en original Broadway-produktion med originalt cast, der aldrig tidligere er blevet præsenteret i Danmark. Musikhuset er det eneste koncerthus i Skandinavien, der har showet på programmet.

Musicalen er en grænseoverskridende satire over fundamentalistisk religion, kultursammenstød og musicalgenren, hvor vi følger et par mormonske drenge, der bliver sendt på en mission til Afrika, langt fra deres hjem i Salt Lake City i USA.

Her kan du få en lille smagsprøve på, hvad The Book of Mormon er for noget:

Lyt til soundtracket for The Book of Mormon musicalen på Spotify: The Book of Mormon musical soundtrack.

Praktisk information 

The Book of Mormon bliver spillet på engelsk.

Spillested: Store Sal - Musikhuset Aarhus

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Rabat: Der er unge- og studierabat til denne forestilling. Find rabatten på den enkelte forestilling.

Looking for the english version?

Musikhuset

Sanne - the Musical

Teater

Ny stor musical om hele Danmarks rockmama kommer til Musikhuset!

Nyd alle de største hits i helt nye rammer. 

Til december 2019 udfoldes historien om Sanne Salomonsen på den store scene i Musikhuset!

Vi følger historien om hele Danmarks rockmama fra den unge og oprørske Sanne over gennembruddet og til livet med Sneakers og Anne Linnet Band – og som musicalstjerne.

Vi stifter også bekendtskab med kriserne og problemerne. Såvel op- som nedturene udfoldes på scenen når publikum møder Sanne i tre forskellige aldre.

Her kan du se en video fra premieren på musicalen

En medrivende fortælling

Forestillingen starter på nulpunktet. Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. Hendes verden styrter sammen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er. Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken.

Der har været mange kriser og problemer. Hvordan har hun klaret dem? Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater. Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne der står alene i verden. Sanne der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

Sanne – The musical er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Sanne, en af de mest populære danske sangere nogensinde

Siden start-halvfjerdserne har hun sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger efter hun som 15-årig havde en hovedrolle i den danske opførsel af Hair.

Fra indspilninger i Abbey Road Studios og dommertjanser til X-Factor til korsang for John Mogensen - Sanne Salomonsen har prøvet det hele, med flere hundredetusinder solgte albums undervejs.

Stort og spændende for Sanne Salomonson

Sanne Salomonsen glæder sig til at opleve sit eget liv genfortalt på scenen. Hun udtaler:

- Det er stort, det er spændende, det er skræmmende at skulle opleve sit eget liv som musical på scenen. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kreative team og resten af holdet kommer til at gribe det hele an, og jeg glæder mig til musicallen og er selvfølgelig meget spændt på resultatet.

Tre Sanne'r

Hvor mange skuespillere skal der til at gøre det ud for hele nationens rockmama Sanne Salomonsen?

Hele tre Sanne'r er det blevet til, nemlig Andrea Heick Gadeberg, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Gry Trampedach. Skuespillerinderne har hver især et helt særligt forhold til både Sanne og hendes musik.

Det er en fællesnævner for alle tre skuespillere, at Sannes musik har braget ud af højttalerne mange timer af deres liv, og de er alle helt vilde med Sannes vokal. 

De glæder sig alle tre helt utroligt til at stå på scenen som selveste Sanne, og det skal publikum i dén grad også!

Gry Trampedach

Gry Trampedach er bogstaveligt talt opvokset med musikken, da hendes far er musiker og sangskriver Nis P. Derfor stod hun også fra en tidlig alder i øvelokalet, hvor musikken kom til at fylde mere og mere gennem ungdomsårene – både i selskab med sin far og sammen med forskellige bands. Ved siden af tiden i øvelokalet dansede hun ballet i ni år, så pladsen i rampelyset og på de skrå brædder er bestemt ikke uvant for hende.

Siden midten af 90’erne har hun sunget kor på flere Tv-shows samt for et hav af forskellige bands og solister. Blandt disse er navne som Anna David, Johnny Deluxe, Aqua, Big Fat Snake, Alphabeat og sågar også Sanne Salomonsen. Dette er dog ikke den eneste forbindelse Gry Trampedach har til hele Danmarks Rockmama. I en alder af 17 år vandt hun i 1995 programmet ’Stjerneskud’ på TV3 – i rollen som Sanne Salomonsen.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen

Nina Maria Lybæk er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014. Både under og efter hendes uddannelse har hun medvirket i en lang række musicals. Blandt disse kan nævnes Disneys ALADDIN – The Musical og Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical, begge på Fredericia Teater, Chicago – The Musical på Det Ny Teater og Fredericia Teaters Seebach – The Musical.

Ved siden af musical-rollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Birthe Kjær, Gulddreng og tager med Aqua på turné i sommeren 2019.

Andrea Heick Gadeberg

På trods af sin unge alder har Andrea Heick Gadeberg allerede en vis erfaring med både skuespil og sang. I 2007, som 9-årig, debuterede hun i musicalen Annie på Fredericia Teater, og allerede året efter medvirkede hun i Sound of Music – også på Fredericia Teater.

Siden er skuespillet blevet dyrket i roller som lillesøsteren Karla i DR’s julekalender Pagten og lillesøsteren Christina i Niels Arden Oplevs film Ser du månen, Daniel der får biografpremiere i efteråret 2019. Hun har ligeledes optrådt som gæstesolist på Stig Rossens juleturné i 2016 og som solist ved Det Slesvigske Musikkorps nytårskoncerter i 2019.

Holdet bag Sanne - The Musical:

  • Instruktør: Martin Lyngbo
  • Dramatiker: Line Mørkeby
  • Scenograf: Benjamin La Cour
  • Koreograf: Peter Friis
  • Kapelmester: Joakim Pedersen
  • Kreativ executive producer: Thomas Langkjær

Praktisk information:

Varighed: Forestillingen varer cirka 2 timer og 25 minutter inklusiv 25 minutters pause.

 

Se alle musicals i Musikhuset Aarhus her.

 

Oplev Sanne Salomonsens koncert live i Musikhuset

Musikhuset

Webber Gala

Show

Et show skabt for at ære en af de største musicalkomponister i nyere tid

Oplev uddrag af flere af Andrew Lloyd Webbers mesterværker såsom The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express, Aspects of Love, Love Never Dies, Song and Dance og Requiem.

En række internationalt anderkendte solister med ekstraordinære stemmer og et syngende og dansende ensemble tager publikum med på en følelsesladet rutsjebanetur: Kærlighed, forførelse, romance, humor, vrede, grådighed, mod, håb og inspiration.

Webbers arbejde er fyldt med et overflødighedshorn af menneskelige følelser, og hans musik har rørt ved publikums hjerter over hele verden.

The Andrew Lloyd Webber Gala samler alle disse følelser i ét show. Webbers brilliante musik fortolkes live af stort og imponerende orkester.

Publikum tages på en musicalrejse fyldt med velkendte toner, farverige kostumer og formidabelt lysshow. En fornøjelse for såvel ører som øjne.

Varighed: 2 timer og 20 minutter

Arrangør: PS Production ApS 

Musikhuset

Den skaldede frisør

Teater

Den skønneste musical siden Den Eneste Ene

Thomas Helmig og Susanne Bier skal sammen forvandle filmen Den Skaldede Frisør fra 2012 til en ny, stor musicalkomedie, der kommer til Musikhuset.

Thomas Helmig skrev titelmelodien til Susanne Biers gennembrudsfilm, Den Eneste Ene, og de glæder sig begge til at præsentere deres første musical sammen, hvor han skriver og komponerer musikken.

Vil du følge med forestillingens udvikling og få de seneste nyheder? Følg Facebookeventet, hvor vi løbende deler nyheder, musik mm.

Varighed: Ca. 2 timer og 40 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Musikhuset

The Bodyguard

Musical

Danmarkspremiere på The Bodyguard - The Musical baseret på den klassiske Hollywood-film.

Billetsalget begynder fredag den 25. oktober klokken 10. Hvis du vil sikre dig de bedste pladser i salen, så tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev nu og få adgang til presale, inden det officielle billetsalg starter. Tilmeld dig her. 

En af 1990’ernes allerstørste filmfænomener er blevet omsat til en verdensomspændende musicalsucces. Til næste år får forestillingen danmarkspremiere og kan opleves i Musikhuset.

Musicalen er en spektakulær hyldest til Whitney Houstons fantastiske sange og indeholder ikke kun filmens megahits I Will Always Love You, Run to You, Queen of the Night, I Have Nothing og I’m Every Woman, men flere end 20 af Whitney Houstons allerstørste hits inkl. Saving All My Love, Greatest Love of All, I Wanna Dance with Somebody, Where Do Broken Hearts Go og One Moment in Time.

Lysende stortalent får Whitneys ikoniske rolle

Når The Bodyguard – The Musical kommer til Musikhuset, bliver det i en original dansk produktion med danske navne både på og bag scenen.

Stortalentet Andrea Lykke Oehlenschlæger skal spille Whitney Houstons ikoniske rolle som Rachel Marron, og Kevin Costners titelrolle som bodyguarden Frank Farmer spilles af Johannes Lassen. Andrea Lykke Oehlenschlæger er et stort set ubeskrevet blad, men forestillingens producenter blev blæst fuldstændigt bagover af hendes talent, da hun mødte op til casting.

Bedøm selv her:

Ikonisk kærlighedshistorie

Musicalen genfortæller filmens historie om den tidligere Secret Service-agent Frank Farmer, der bliver ansat som privat bodyguard for den verdensberømte sangstjerne Rachel Marron, for at beskytte hende mod en ukendt stalker, der sender hende dødstrusler. Modstræbende drages Rachel og Frank mod hinanden, men efter en enkelt kærlighedsnat, må Frank erkende, at han ikke både kan elske og beskytte Rachel.

Populær film og forrygende musik

The Bodyguard – The Musical er baseret på  Warner Brothers’ moderne filmklassiker fra 1992 med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne. Filmen var en kolossal succes, som bjergtog millioner af biografgængere over hele verden. Den omsatte for over 400 mio. dollars på verdensplan og solgte herhjemme næsten 700.000 biografbilletter.

Succesen skyldtes ikke mindst filmens voldsomt populære soundtrack, som i dag har rundet 45 mio. solgte eksemplarer, og er det bedst sælgende soundtrack nogensinde. Whitney Houstons coverversion af Dolly Parton-nummeret I Will Always Love You opnåede status som én af århundredets største kærlighedssange og solgte som single over 20 mio. eksemplarer.

Musicalversionen af filmen fik verdenspremiere på Adelphi Theatre i London i 2012 og har siden været opført i bl.a. USA, England, Kina, Japan, Seoul, Toronto, Australien, Madrid, Tyskland, Frankrig, og Østrig.

Forestillingens dialogscener spilles på dansk, mens alle Whitney Houstons sange synges på engelsk. The Bodyguard – The Musical produceres af Langkjær Entertainment og Live Nation.

Arrangør: Musikhuset Aarhus