Opera i Aarhus

Hver uge kan du i Aarhus opleve et væld af operakoncerter i blandt andet Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus. Operaen er Jyllands ældste af sin slags og opfører hvert år mere end 100 koncerter for enhver smag. Her er noget for operaverdens både indviede og uindviede i alle aldre. Alt lige fra innovative, romantiske solistensembler på engelsk til traditionelle, episke operaer på italiensk. Find en opera for dig selv, eller udforsk en klassisk genre med hele familien. Finder du en opera, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over operaer kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Aarhus Symfoniorkester

Uafvendelig. Ufravigelig. Uomgængelig.

Klassisk og opera

Uafvendelig. Ufravigelig. Uomgængelig.
En brændende katedral af toner og en hyldest til ånden og klangens væsen. Bruckner er musik til livet, døden og evigheden.
I den syvende symfoni skaber Anton Bruckner en katedral af toner, en hyldest til Gud, til den døende Wagner, og til musikken, der stiger og stiger, til randen af vores fatteevne og følelsesmæssige kapacitet – og måske lidt længere.
Bruckner er en komponist, som er uforfærdet og insisterende i sit mastodontiske tonesprog; overbevist om sit musikalske projekt til en grad, så han ikke går af vejen for at lade musikken gjalde af et orkestralt og følelsesmæssigt udtræk så stort, at noget lignende er svært at finde.

Den bedst kendte symfoni af en af de bedst kendte komponister: Bruckners syvende symfoni indeholder den mest henrykte åbning af alle hans værker og ender i rendyrket eufori. Mellem disse jubilante yderpunkter er en rejse, præget af passager med strålende klarhed, hjerteskærende melankoli og en dæmonisk energi, der får lov til at bryde ud i lys lue.

DIRIGENT
Leif Segerstam

VÆRK
A. Bruckner
Symfoni nr. 7

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

The Best of Ennio Morricone

Koncert

The Best of Ennio Morricone

Mere end 100 musikere og sangere fra Milano Festival Opera under ledelse af berømte dirigent Marco Seco står denne aften på scenen og bringer Ennio Morricones inciterende musik til live.

Den verdenskendte filmkomponist Ennio Morricone har skabt legendarisk filmmusik. Han modtog sin seneste Oscar i 2016 for musikken til Quentin Tarantinos The Hateful Eight.

Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV samt som over 100 selvstændige værker. Højdepunkterne tæller musikken til film som Once Upon a Time in the WestOnce Upon a time in AmericaA Fistful of DollarsThe Untouchables og The Mission. En af Morricones bedst kendte værker, soundtracket til The Good, The Bad and The Ugly, ligger nummer to på Top 200-listen over de bedste filmsoundtracks gennem tiden.

De originale scener fra filmene vises på et stort lærred og skaber en spændende atmosfære, der nærmest giver en hårrejsende effekt.

Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Highlight Concerts

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Musikhuset

Cellokoncert - Aarhus & Kolding

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Concerto Copenhagen

Klassisk og opera

Dirigeret af den tidligere Sonning prismodtager Lars Ulrik Mortensen spiller Concerto Copenhagen solokoncerter af Muffat, Telemann, Vivaldi og Bach. Concerto Copenhagen bliver i dag regnet for et af verdens førende barokorkestre.

Program:

MUFFAT: Concerto Grosso nr. 10 i G-dur         
TELEMANN: Koncert for 4 violiner i G-dur 
VIVALDI: Koncert for 2 violiner i G-dur 
MUFFAT: Concerto Grosso nr. 12 i G-dur
TELEMANN: Koncert for 4 violiner i C-dur
VIVALDI: Koncert for 2 celli i g-mol
BACH: Brandenburg koncert nr. III

Arrangør: Aarhus Musikforening

Musikhuset

Ensemble Edge

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Violinrecital

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Sangsoiré

Klassisk og opera

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik.

Denne aften byder på værker af Jurgis Juozapaitis, F. Schubert, R. Strauss, F. Poulenc, J. Sibelius, W.A. Mozart, G.-C. Menotti, Guiseppe, Liza Lehmann, Rudolf Sieczynski, Kai Normann Andersen og Franz Lehar.

Sangene bliver leveret af sangstuderende fra konservatoriet, mens Maren Marie Tange og Frode Stengaard akkompagnerer på klaver.

Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside.

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

 

Musikhuset

Giselle

Dans

Med en gribende historie og udsøgt koreografi er Den Kongelige Ballets opsætning af Giselle den perfekte introduktion til klassisk ballet – en tidløs fortælling om forsmået kærlighed og om at elske ud over livet.

Giselle er den ultimative romantiske ballet. Da den første gang blev opført i Paris i 1841, ændrede den med et slag dansens historie; nu kunne publikum flygte ind i en verden af mystik, skønhed, fare og død – en fængslende fortælling om uskyld, kærlighed og svigt.

Den smukke Giselle er spillet mellem to mænd – skovfogeden Hilarion, der tilbeder hende, og den unge hertug Albrecht, som hun er dybt forelsket i. Men Albrecht har glemt at fortælle hende, at han allerede er forlovet med fyrstedatteren Bathilde, og da Giselle finder ud af det, mister hun forstanden og dør i Albrechts arme. Dramaet er dog kun lige begyndt, for Giselle bliver en farlig nymfe, en såkaldt wilie, og Hilarions og Albrechts møde med hende i det hinsides må ende galt.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=yrYzHGUHq9U&feature=youtu.be" shortcutId="video" />

Rollen som Giselle er en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed.

Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe efter Jean Coralli og Jules Perrot
Musik: Adolphe Adam
Scenografi: Maja Ziska
Kostumer: Mia Stensgaard
Lysdesign: Åsa Frankenberg
Dirigent: Garrett Keast
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Varighed: 2 timer inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Aarhus Symfoniorkester

Enkelt og enestående

Klassisk og opera

Enkelt og enestående
Klassisk musik, når den er allermest underholdende, medrivende og skøn.
”Underholdende” er ikke det samme som underlødig. Tværtimod, faktisk, når det er d’herrer Mozart og Beethoven, som er i opløftet stemning.

Ved denne koncert spiller vi musik, der ikke tager sig selv alt for alvorligt. Både Mozart og Beethoven er i det legesyge hjørne – Beethoven i sin lyse, morsomme 8. symfoni, som er både humoristisk og humørfyldt. Og så får vi chancen for
endelig at høre en fagot spille solo! Aarhus Symfoniorkesters fortræffelige solofagottist gennem 28 år, Eric Beselin, viger pladsen for nye kræfter – og hvilken bedre måde at slutte af på end med Mozarts fagotkoncert: Legende munter musik, der ganske enkelt er sjov at lytte til.

Aftenen krones med et enestående værk af dansk musiks superstjerne, Hans Abrahamsen. Abrahamsens ti sinfoniaer er ti begyndelser, ti skarpskårne ”stofprøver”.

Fra krasse disharmonier over inddampet minimalistisk meditation mod strålende og slank C-dur musik.

DIRIGENT
Victor Aviat

SOLIST
Eric Beselin, fagot

VÆRKER
H. Abrahamsen
Ten Sinfonias
W. A. Mozart
Fagotkoncert
L. v. Beethoven
Symfoni nr. 8

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

STØV

Teater

En musikdramatisk dukkeopera om menneskets vilkår efter en uundgåelig altødelæggende global klimakatastrofe har ramt kloden.

Hvad stiller vi op, når den verden, vi kender i dag, forandrer sig dramatisk? På den anden side af de altomfattende ødelæggelser bevæger forestillingen STØV sig i et dystopisk undergangsscenarie af skønhed og håb.

STØV er en musikdramatisk sang-cyklus med stærk, sanselig poesi. Med 5 fascinerende dukker i menneskestørrelse, en lysende opera-sopran og en skyggefigur, undersøger STØV menneskets længsel og skæbne i en postapokalyptisk verden.

STØV er en tankevækkende og poetisk musikdramatisk hybrid, der kombinerer sanseligt dukketeater, opera og performance.

Om Sew Flunk Fury Wit

Kunstnerisk leder af SFFW Svend E. Kristensen startede i 2013 kompagniet efter mange års arbejde med performance og udvikling og modernisering af animationsteatrets dukker. STØV blev nomineret til Årets Særpris ved Årets Reumert i 2016 og det kunstneriske hold bag forestillingen modtog samme år en ærefuld præmiering fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst for værket.

SFFW's forestillinger er på engelsk da kompagniet også henvender sig til og satser på et internationalt publikum. STØV har således turneret ved festivaller i Japan,Norge, Sverige og Danmark.

Medvirkende:

  • Sopran: Nina Sveistrup Clausen
  • Dukkefører og koncept: Svend E. Kristensen
  • Instruktør: Jesper Pedersen
  • Libretto: Neill Cardinal Furio
  • Komposition: Peter Kohlmetz Møller
  • Scenografi: Kristian Knudsen
  • Kostumedesign: Lise Klitten og Line Bech
  • Dukkemager: Svend E. Kristensen
  • Lysdesign: Mikkel Jensen
  • Producent: Gitte Nielsen

Varighed: 1 time og 10 minutter ekskl. pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Kammerkoncert

Klassisk og opera

Klassiske studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller kammermusik.

Medvirkende:
Mikkel Thomson, baryton
Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig, cello
Elle-Riin Volmer, klaver
Program:
R. Schumann: Liederkreis, Op. 24
J.Haydn: Cello Concerto i D-durr Hob.VIIb:2, 1. sats
F. Bridge: Cello Sonata i d-mol, 1. sats

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Wiener Johann Strauss Konzert-Gala

Koncert

Wiens rige og levende musikkultur – "Wiener Johann Strauss Konzert-Gala" med K&K Philharmoniker – holder, hvad den lover! Musikkens lethed og imponerende tempo giver garanti for østrigsk livsstil, når den er bedst.

Matthias Georg Kendlingers kultklassiker "Made in Austria" har hidtil begejstret mere end én million koncertgæster i 19 europæiske lande med sin friske, ungdommelige wienerstemning.

Den 23. europaturné fra 28. december til 7. februar 2019 – med koncerter i Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, Italien, Luxemburg, Danmark, Norge og Ukraine.

K&K Philharmoniker vækker på charmerende vis Strauss-dynastiets melodier til live. Også i denne sæson kan publikum glæde sig til et brag af en finale, når orkesteret spiller "An der schönen blauen Donau" og "Radetzkymarchen".

"Ægte wienerstemning, nostalgisk, ganske enkelt pragtfuldt!" (Leipziger Volkszeitung)

Endnu en gang bidrager Österreichisches K&K Balletts originale indslag til koncertrækkens forførende stemning. Den uforglemmelige Gerlinde Dill, som i mere end 20 år koreograferede de verdensberømte nytårskoncerter fra Wien, har sat et afgørende præg på balletkompagniet.

Varighed: 2 timer og 10 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Da Capo

Musikhuset

Orgelkoncert

Klassisk og opera

Orgelstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Solistkoncert - Menglin Chi, violin

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Trompetaften

Klassisk og opera

Trompetstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Bevægende. Beåndet. Bjergtagende.

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Solistkoncert - Leevi Nielson, violin

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Debutkoncert - Rima Chacaturian, klaver

Klassisk og opera
Vi afventer en beskrivelse af dette arrangement
Musikhuset

Cuarteto Casals

Klassisk og opera

Den fremragende spanske Cuarteto Casals, som har høstet talrige priser for deres mange CD indspilninger, spiller strygekvartetter af Mozart, Bartok og Mendelssohn.

Program:

MOZART:   Strygekvartet nr.17 i B-dur, KV 458 , “Jagtkvartetten”   
BARTOK:   Strygekvartet nr. 3, SZ 85
MENDELSSOHN:  Strygekvartet nr. 6 i f-mol, opus 85

Arrangør: Aarhus Musikforening