Opera i Aarhus

Hver uge kan du i Aarhus opleve et væld af operakoncerter i blandt andet Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus. Operaen er Jyllands ældste af sin slags og opfører hvert år mere end 100 koncerter for enhver smag. Her er noget for operaverdens både indviede og uindviede i alle aldre. Alt lige fra innovative, romantiske solistensembler på engelsk til traditionelle, episke operaer på italiensk. Find en opera for dig selv, eller udforsk en klassisk genre med hele familien. Finder du en opera, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over operaer kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Komponistkoncert - Curious Chamber Players

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/o57ci7q53hrs6

Curious Chamber Players

Det internationalt anerkendte ny musik-ensemble Curious Chamber Players fra Stockholm besøger Det Jyske Musikkonservatorium for at give koncert med helt ny musik skrevet af to af konservatoriets kompositionsstuderende.

Siden 2003 har Curious Chamber Players gjort sig internationalt bemærket med deres arbejde med ny kompositionsmusik, herunder også elektronisk musik, støjmusik og improviseret musik. Ensemblet er kendt for at eksperimentere med såvel musikken som koncertformen og for både at inddrage andre instrumenter og lydgivere i det hele taget og for at arbejde tværkunstnerisk med bl.a. teater, dans, poesi, meditation m.m. Musikerne i ensemblet betjener ofte andre instrumenter og lydgivere end deres egne.

Svenske Curious Chamber Players har et dansk islæt, idet ensemblets guitarist er danske Frederik Munk Larsen, der også er lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium i klassisk guitar.

Det er en stor chance for en kompositionsstuderende at få et nyt værk opført af et ensemble som Curious Chamber Players, dels pga. den anerkendelse der indirekte følger med, men især pga. den læring, der kommer ud af samarbejdet med det erfarne ensemble omkring opførelsen.

De to studerende, som får opført et værk hver ved koncerten, Matthew Grouse og Noemi Schrader, er begge udvekslingsstuderende fra henholdsvis England og Tyskland, der har valgt at tage en del af deres komponistuddannelse ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Program

Matthew Grouse: ctrl+Y  (varighed: ca.35’)
Britiske Matthew Grouse refererer allerede i titlen til et computertastatur: ”ctrl+Y”. Stykket er skrevet for fire musikere, der både synger, spiller og klikker løs på tastaturer. I løbet af stykket udløser tastaturerne forskellige elektroniske processer, bl.a. både computergeneret og optaget lyd. Matt Grouse er optaget af at inddrage lyde, objekter og hverdagsoplevelser i sine værker, både det aktuelle værk og helt generelt. Han er konstant på jagt efter den iboende musikalitet i det hverdagsagtige, og han forsøger derigennem også at rykke ved vores fortrolighed med hverdagens oplevelser. Med muligheden for at skrive for Curious Chamber Players har Matt fået lejlighed til at prøve sin ideer af i større skala.

Noemi Schrader: Catalogue I (varighed: ca.35’)
Tyske Noemi Schrader beskriver sit nye værk ”Catalogue I” i poetiske vendinger som et rum omgivet af et gardin; som et sprog og et land, der dukker frem i musikken, bevæger sig rundt og forsvinder igen; og som en trang til at kommunikere gennem den menneskelige stemme, gennem marmor og gennem elektriske impulser.

Medvirkende

Hannah Törnell Wettermark – Fløjte, objekter og electronics
Frederik Munk Larsen – Guitar, objekter og electronics
Anna Christensson – Keyboard, objekter og electronics
Rei Munakata – Percussion, objekter og electronics

Vocalister i Catalogue I:
Anders Hjortdal Andersen

Noemi Schrader
Mads Borre
Ditte Goard

 

 

Musikhuset

Operakoncert

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/4dt3dv3gbth54

Studerende i klassisk sang ved musikkonservatoriet byder på en aften i operaens verden, med små uddrag fra en række store og elskede operaer.

De studerende vil dels synge en række ensembler, hvor flere synger sammen, dels en række arier, hvor solisten folder sig ud alene, også scenisk.
Koncerten falder således i en musikdramatisk afdeling og i en ensemblesangs afdeling.

Musikken består af arier og ensembler fra bl.a.
- Mozart: Figaros  bryllup og Cosi fan tutte
- Gluck: Orfeus og Euredike
- Händel: Flavio
- Donizetti: Elskovadrikken
- Johann Strauss d.y.: Flagermusen

Medvirkende

Musikdramatik:
Laura Helene Hansen, Katrine Kyhl, Mikkel Baungaard Thomsen, Wanjiao  Xu, Julie Husballe Hansen, Cecilie Bang Jensen, Jens Ginge Skov

Ensemblesang:
Laura Ernø-Møller, Mikkel Baungaard Thomsen, Johanne Madsen, Laura Helene Hansen, Lise Robenhagen Hjørne, Kaisu Tajakka, Mao Yamashita, Katrine Kyhl

Ved klaveret: Frode Stengaard
Instruktion: Jens Krogsgaard

 

Musikhuset

Trompetaften

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book din billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/oh2nneuwzseb2

Trompetstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Aarhus Symfoniorkester

Over stok og stemning

Klassisk og opera

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Oplev morgendagens dirigenter prøve kræfter med et fuldt symfoniorkester og et udfordrende repertoire.

Når man studerer musik, har man sit instrument at øve sig på. Når man er dirigentstuderende har man brug for et orkester at øve sig på, og derfor stiller landsdelsorkestrene altid op en gang om året til dirigentstuderende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Koncerten præsenteres af de studerendes studielektor, den erfarne dirigent Giordano Bellincampi, som også giver publikum et par ord med på vejen.

Det er ikke ofte man får mulighed for et kig direkte ind symfoniorkestrets maskinrum og ved selvsyn kan erfare, hvilken rolle dirigenten spiller for musikkens udtryk, følelser og dynamik – for ikke at tale om orkestrets sammenspil. Det er en lærerig, underholdende og helt særlig oplevelse, både for de studerende og for publikum.

Dirigenter
Dirigentstuderende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt

Medvirkende
Giordano Bellincampi
konferencier

Værker
Værkerne offentliggøres i forbindelse med koncerten

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Finale i solistkonkurrence

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/3dtnmsj4t4goc

Otte klassiske studerende  fra Det Jyske Musikkonservatorium - på næsten lige så mange forskellige instrumenter - dyster om retten til at optræde som solist med et professionelt ensemble eller orkester.

Musikhuset

Re-acknowledging Composers - Koncert med Ensemble Pluma

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/fb7tmktoi7x4u

Det aarhusianske kammerorkester Ensemble Pluma sætter ved denne koncert fokus på komponister med baggrunde, der normalt er underrepræsenterede i de klassiske koncertsale.

Op gennem historien er komponistgerningen blevet et erhverv, som de fleste ubevidst forbinder med hvide mænd. Selv efter de seneste MeToo-bølger og Black Lives Matter-demonstrationer står det klassiske musikliv i Danmark stadig med en repræsentationsmæssig udfordring, når det kommer til hudfarve, køn og seksualitet.

Denne udfordring ønsker Ensemble Pluma at tage op. Ensemblet er af den overbevisning, at der er masser af komponister at vælge imellem, som ikke er hvide mænd. At spille musik af disse komponister er et aktivt valg, som desværre bliver truffet for sjældent. Ubevidst holder vi fast i gamle vaner; men lige som ved neglebidning må vi én gang for alle anstrenge os for at bryde ud af vanen – vi bliver nødt til at gentænke den klassiske komponist anno 2021.

Program:

  • Ethel Smyth (1913): ’3 Moods of the Sea’ for sang og klaver (transskription af Daniel Norstrøm)
  • Linda Catlin Smith (2015): ‘Gold Leaf’ for kammerorkester
  • Britta Byström (2020): ’Feather Music’ for kammerorkester
  • Florence Price (1923): ’Piano Sonata in E minor, II.: Andante’ (transskription af Magnus Plejdrup, 2020)

Medvirkende:
Dirigent Magnus Plejdrup
Sopran Laura Helene Hansen
Kammerorkesteret Ensemble Pluma

Følg ensemblet på Facebook.

Såvel dirigent som en stor del af musikerne er studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerten er støttet af Wilhelm Hansen-, William Demant-, Augustinus- og Lemvigh-Müller fondene samt Aarhus Kommunes musikpulje

Musikhuset

Copenhagen Soloists

Klassisk og opera

Schumanns klaverkoncert, Mendelssohns "Skotske" symfoni & "Hebriderne"

Programmet byder på stormende romantik. Schumanns legendariske klaverkoncert opføres af den internationalt anerkendte danske pianist Christina Bjørkøe, som vil spille på et historisk Bechstein klaver fra 1800-tallet. Programmet byder også på Mendelssohns sceniske ’Skotske’ symfoni såvel som hans ouverture ’Hebriderne’, begge inspirerede af hans oplevelser af den smukke, stormende og bølgende skotske natur. Copenhagen Soloists specialiserer sig i opførelse af musik på historiske, tidstro instrumenter. Om ensemblets opførelse af Mozarts Requiem til en fyldt Symfonisk Sal i 2019 skrev Rachel Einarsson i Jyllandsposten: ”Fem stjerner til dødsmessen” og ”kærkomment indslag i det musikalske udbud”. 

Dirigent: Jonathan Ofir.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Musikhuset

Klaveraften

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/m4hxs66nfqsoq

Klaverstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Musikhuset

Solistkoncert - Lu Song, sang

Klassisk og opera

Lu song studerer klassisk sang i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.
Solistklassen er det højeste niveau ved konservatoriet.

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/cnknpbaw2htp4/

Musikhuset

Trio con Brio

Klassisk og opera

Trio con Brio Copenhagen har etableret sig som et af verdens bedste kammerensembler. Som led i fejringen af Ludwig van Beethovens 250-års fødselsdag opfører trioen alle komponistens værker for klavertrio på tre koncerter i Aarhus Musikforening. Sideløbende har de udgivet alle trioerne på CD. Den første af de tre koncerter fandt sted i januar. Dette er den anden koncert og den sidste finder sted i januar 2021.

Arrangør: Aarhus musikforening
Varighed: 2 timer Inkl. Pause. Bemærk, sluttidspunktet kan variere.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

 

Aarhus Symfoniorkester

Side by Side

Klassisk og opera

Familiekoncert

Ung energi og symfonisk erfaring spiller side om side i en festlig fælleskoncert.

I løbet af de sidste par år har vi skabt en ny og skattet tradition, hvor vi en gang om året får besøg af og spiller koncert med elever fra Aarhus Musikskole.

“Side by Side” skal forstås helt bogstaveligt, da musikskoleeleverne bliver placeret i orkestret ved siden af de professionelle musikere. At få lov til i en meget ung alder at mærke bruset fra et stort symfoniorkester – og vel at mærke selv at være med til at skabe det – er en oplevelse for livet. Og det er noget, som giver enorm inspiration og motivation til elevernes videre musikalske udvikling.

Og tag endelig ikke fejl; det er også en helt særlig oplevelse for de professionelle musikere at mærke glæden og entusiasmen hos musikskoleeleverne og at få lov til at bidrage til at hjælpe dem videre i deres liv med musikken.

I spidsen for det hele står Morten Ryelund, som med sit brændende engagement evner at få det optimale ud af alle – og at give de unge musikere en fornemmelse af hvor langt, man kan nå i fællesskab.

Dirigent
Morten Ryelund

Medvirkende
Elever fra Aarhus Musikskole

Værker
Værkerne offentliggøres i forbindelse med koncerten

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Festkoncert

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas.

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/wd4vt6rkjehga/

Aarhus Musikskole fejrer korleder Helle Høyer Vedel, som fratræder Aarhus Musikskole ved starten af næste skoleår.

Helle Høyer har navnlig med Aarhus Pigekor vundet flere internationale korpriser.
Hun har i en lang årrække også dirigeret Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor, der plejer at medvirke ved konservatoriets julekoncerter i Aarthus Domkirke.

Program
Nordiske korværker
Uropførelse
Nye og gamle danske sange

Medvirkende
Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor
Aarhus Pigekor
Vokalensemblet Korvida
Tidligere sangere i Aarhus Pigekor

Alt under ledelse af Helle Høyer Vedel.

Musikhuset

Wiener Filharmonikerne

Klassisk og opera

Verdensberømt symfoniorkester tager Mahler med i Musikhuset.

Mahlers musik og Wiener Filharmonikerne har været tæt forbundet, siden Mahler selv var orkestrets dirigent. Med dirigenten Daniel Harding i spidsen danner Symfonisk sal denne aften ramme om en oplevelse ud over det sædvanlige. Glæd dig til at opleve hele spændet i Mahlers musik. Fra den stormfulde, euforiske 1. symfoni til Adagio satsen fra Mahlers ufuldendte 10. symfoni.

Det legendariske orkester, Wiener Filharmonikerne, har gennem historien været helt tæt på Gustav Mahler og hans musik. Fra 1897 til 1907 var Mahler chefdirigent på Wiens Hofopera, hvor han dirigerede Wiener Filharmonikerne, som også opførte hans egne værker. Siden blev traditionen fra Mahler ført videre af hans elever i Wien, bl.a. dirigenten Bruno Walter.

Mahlers symfonier udspringer direkte af Wien. Hans musik afspejler byens righoldige kultur, men også dens splittelse og skjulte sider i årene op til 1. Verdenskrig. Ved denne koncert, der præsenterer både Mahlers første og hans sidste symfoni, kan man opleve hele det mangfoldige musikalske spektrum.

I dag arbejder Wiener Filharmonikerne sammen med nøje udvalgte dirigenter. Hvem der får lov til at nyde godt at orkestrets enestående klangverden, bestemmer musikerne selv. De senere år har englænderen Daniel Harding været en af Wiener Filharmonikernes favoritter, og med ham har de ofte spillet Mahlers musik. Traditionen lever videre på bedste vis.

Glæd jer til en storslået aften i Musikhusets Symfonisk sal.

Program

Mahler
Adagio fra symfoni nr. 10

Mahler
Symfoni nr. 1

Stor tak til Det Obelske Familiefond for at støtte koncerten.

Musikhuset

Solistkoncert - Xuanzhu Pan og Mikkel Torup, klaver

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/zmjrkwyhcaiku

Musikhuset

Prædebut - Dominik Wizjan, klaver

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/7qydtmmcocgiu

Music by K. Szymanowski, I. J. Paderewski, S. Rachmaninov

Dominik Wizjan (b. 1994) is a Polish pianist. Inspired by his older brother, Dominik began his adventure with piano at the age of 6. As a student of the Feliks Nowowiejski State Secondary Music School in Szczecin, he took part in a range of national and international competitions, including: the VIII National Piano Festival “Chopin Interpretations of Young Pianists” in Konin-Żychlin (honourable mention, 2011), the I Apolinary Szeluto National Piano Festival in Słupce (1st prize, 2011), the XX International Fryderyk Chopin Piano Competition for Children and Youth in Szafarnia (honourable mention, 2012), and many others.

At the age of 17 (2011), Dominik made his debut with an orchestra in the Mieczyslaw Karlowicz Philharmonic in Szczecin. Shortly after, he was invited for Youth’s Chopin Interpretations festival for the most prominent young pianists. In the same year, Dominik received an award from the President of the City of Szczecin for exceptional artistic achievements. After receiving a prize on the II West Pomeranian Piano Competition (2012), he was honoured to perform with a Polish-German orchestra Pomerania under the baton of Jacek Kraszewski.

After very successful years Dominik came to the conclusion that he ought to continue his piano education abroad. He decided to hone his talents at the Royal Danish Academy of Music in Copenhagen. During his last year of study in Poland, he has already been enrolled for a Bachelor programme in Amalie Malling’s piano class. In 2015, Dominik received his Bachelor’s degree. In 2018, after extremely fruitful years of collaboration with Marianna Shirinyan, he received the Master’s degree. Immediately after graduation, Dominik got enrolled in the prestigious Advanced Postgraduate Diploma, continually, at the feet of Marianna Shirinyan.

During his studies in Denmark, Dominik eagerly participated in competitions. His last achievements include: 1st prize at RDAM Piano Competition in Copenhagen (2017), 1st prize in the V International Piano Competition in San Dona di Piave, Italy (2017) and 3rd prize in the I International Music Festival and Competition in Yerevan, Armenia (2017). As the winner of the V International Piano Competition in San Dona di Piave he was given the opportunity to release his debut album under the KNS Classical label. Following the tradition deeply-rooted in Polish culture, the record is devoted to etudes comprising works by Polish composers only. Beside pieces by Chopin and Szymanowski the CD includes two World premieres composed exclusively for Dominik by the prominent modern Polish composer Krzesimir Dębski.

Dominik is an active participant of various festivals, courses and masterclasses where he had opportunities to work with renowned pianists and professors, such as Kevin Kenner, Katarzyna Popowa-Zydron, Alberto Nose, Juhani Lagerspetz, Niklas Sivelov, and many others. He has played recitals in concert halls in Poland, Germany, Austria, Denmark, Sweden, Norway, Great Britain, Armenia and Italy.

Armenian-born Marianna Shirinyan is one of the most creative and in sought after pianists in Europe today. Her vibrant and virtuos musicianship puts her in demand, both as soloist and as chamber musician. Shirinyan plays with great sensitivity, understanding, technical brilliance and beauty of tone, which allows her to offer a wide range of repertoire. Her love for the music and her joy in sharing it with a larger audience are apparent in her performances.

She has received Danish Broadcasting Corporation’s prestigious P2 award for her contribution to Danish music life and the critics prize of the association of Danish critics. She is a frequent guest at a string of international musicfestivals, among them the Schleswig-Holstein Music Festival, Bodensee Festival, the Schwetzinger Festspiele, MDR Summer Music Festival, Festspillene in Bergen.

Simultaneously she has won the reputation of being one of this generations leading pianists through solo appearances with orchestras as the Bavarian Radio Symphony Orchestra,Danish National Symphony Orchestra, Oslo, Helsinki and Copenhagen Philharmonic Orchestras, Munich Symphony Orchestra,Potsdammer Kammerakademie, Göteborg Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Nice to name a few. She enjoyed collaborations with conductors such as Michael Balke,Lawrence Foster, Zoltan Kocsis, Antonello Manacorda, Jun Märkl, Daniel Raiskin, Lan Shui,Thomas Søndergård,Marc Soustrot, Krysztof Urbanski and Joshua Weilerstein.

Shirinyan is a professor of piano at the Norwegian Academy of Music in Oslo, a Steinway artist and artistic director of the Oremandsgaard Chamber Music Festival in Denmark. From the summer 2020 also co-artistic director of the Valdres Sommersymfoni in Norway.Shirinyan has a bright discography. All the CD’s has been received enthusiastically by international reviewers and listeners alike. Her latest release, the Fantasy for Piano and Orchestra by Louis Glass which she has recorded together with the Rheinische Philharmonie Koblenz under the baton of maestro Daniel Raiskin has been awarded the P2 prize of the Danish radio in 2018.

Musikhuset

Prædebut - Agnes Hauge Mortensen, violin

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/llc3yymeo2g4y

Ved denne koncert er violinisten Agnes Hauge solist med Ensemble Hermes og Aya Tominaga i fire af violinrepertoirets mest udtryksfulde og sangbare værker.

Violinens tone betegnes ofte som syngende, og som klangideal er det netop menneskestemmen, der danner model for den måde mange violinister tænker musik på. Når violinen forsøger at tilnærme sig sangens naturlighed, opstår noget af den smukkeste og mest inderlige musik.

Koncerten er derfor grebet an som en fordybelse i violinens syngende tone og dens spiritualitet, igennem hvilken man til tider kan høre selv englene synge.

Agnes er soliststuderende ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense, og denne koncert er en del af hendes debutturné. Hun er en af musikerne bag Ensemble Hermes - et ungt, dynamisk strygeorkester bestående af unge professionelle musikere, der dyrker nærværet ved en kammermusikalsk tilgang til musikken. Flere af ensemblets medlemmer er nuværende eller tidligere studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Program

César Franck (1822-1890): Sonate i A-dur for violin og klaver
Eugene Ysaÿe (1858-1931): Les Neiges d’antan op. 23
Ernst Bloch (1880-1959): Baal Shem Suite
Peteris Vasks (1946-): Vientulais Engelis - Den ensomme engel

Musikhuset

Eventyret om Prinsen, Prinsessen og forræderen Gnomus

Klassisk og opera

Familiekoncert

Tegner, musiker og fortæller Carl Quist-Møller er på banen igen, og han har endnu en gang kastet sig over komponisten Musorgskijs fantastiske univers Udstillingsbilleder.

Musikken inspirerede ham til at digte og tegne videre på eventyret om Prinsen, Prinsessen og den onde forræder Gnomus. I rigtig eventyrstil skal Prinsen og Prinsessen uendelig meget grueligt igennem, inden alt til sidst ender lyst og lykkeligt. Det er muligt, at Musorgskij ikke havde et eventyr i tankerne, da han komponerede sit berømte værk, men det skulle man tro. Det passer forrygende godt sammen!

Mens Aarhus Symfoniorkester spiller Musorgskijs ikoniske toner og på den måde understøtter fortællingen, tegner Carl Quist-Møller handlingen, som den udspiller sig i ord og musik. Hans live-tegninger projiceres op på et stort lærred over orkestret, således at det hele går op i en højere enhed. Koncerten appellerer til alle – voksne som børn – der har mod på en spændende og underholdende oplevelse.

Dirigent
Jesper Juul

Medvirkende
Carl Quist-Møller
fortæller og tegner

Værk
M. Musorgskij
Udstillingsbilleder

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Duo Plus with special guest William Castaldi

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/du2zqmvllgfni

Program

Gija Kancheli: Miniatures arrangement for soprano saxophone and piano
No.6 - Con energia, secco
No.12 - Quasi recitando
No.15 - Marcato, secco
No.11 - Con fuoco, secco

Aron Copland: “Quite city” (1957)
Arrangement by J. Brodbin Kennedy for saxophone, trumpet and piano

Andrei Eshpai: Pieces for soprano, alto saxophone and piano (2001)
- Glenn Miller’s Memoirs
- A persuasive Motive
- Nocturne
- Etude
- A Maris Song “Bard luck story”
- A Maris Song “She bas ascent to the summit of a mountain”
- Burlesque
- A piece

Jean Rivier: Concerto for alto saxophone and trumpet and piano (1954)
- Allegro burlesco
- Adagio
- Vivacissimo

Musikhuset

Solistkoncert - Kirsten Voss Petersen, sang

Klassisk og opera

Koncerten er gratis men kræver billet og gyldigt Coronapas

Book billet her: https://billet.musikhusetaarhus.dk/da/specialoffer/ksp6o3i5pk3ss

Til denne koncert dykkes der ned i den tidløse menneskelige længsel.

Koncerten består af 2 dele, en opførsel af Wagners "Wesendonck lieder", en cyklus der kom til verden imellem Richard Wagner og Mathilde Wesendonck, der begge var gift til anden side, men menes at have haft en affære med hinanden. Noget af musikken brugte Wagner som forstudier til Tristan og Isolde, en opera hvor musen til den episke kærlighedshistorie var Mathilde Wesendonck.

Sammen med denne cyklus præsenteres et nyt værk, "4 sange om sex" af komponist Magnus Plejdrup og digter Julia Frøberg. Værket er blevet skabt til at skulle stå ved siden af Wesendonck liederne, som et mere direkte statement om hvad det vil sige at længes og elske i dag.

Ved flyglet sidder Maren Marie Tange og koncerten foregår i Lille Sal og har gratis adgang, men billet skal bestilles på forhånd og coronapas skal kunne fremvises ved billettjek.