Opera i Aarhus

Hver uge kan du i Aarhus opleve et væld af operakoncerter i blandt andet Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus. Operaen er Jyllands ældste af sin slags og opfører hvert år mere end 100 koncerter for enhver smag. Her er noget for operaverdens både indviede og uindviede i alle aldre. Alt lige fra innovative, romantiske solistensembler på engelsk til traditionelle, episke operaer på italiensk. Find en opera for dig selv, eller udforsk en klassisk genre med hele familien. Finder du en opera, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over operaer kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Trio con Brio 1

Klassisk og opera

Som led i fejringen af Ludwig van Beethovens 250-års fødselsdag opfører Trio con Brio alle komponistens værker for klavertrio på tre koncerter i 2020 i Aarhus Musikforening. Trioen har etableret sig som et af verdens bedste kammerensembler. Den første af de tre koncerter finder sted i januar og den sidste finder sted i september 2020

Arrangør: Aarhus musikforening
Varighed: 2 timer Inkl. Pause. Bemærk, sluttidspunktet kan variere.

Musikhuset

Game of Thrones Concert

Koncert

Oplev en episk Game of Thrones-koncert, når London Festival Symphonics opfører mesterværkerne under ledelse af dirigent Stephen Ellery.

Hvad enten du har fulgt den epokegørende serie fra premieren i 2011, er midtvejs i 5. sæson eller endnu ikke er startet på HBOs førende fantasiserie, kan du se frem til en storslået aften, når London Festival Symphonics 100 mand store ensemble fylder Store sal i Musikhuset.

Under ledelse af dirigenten Stephen Ellery vil du blive ført igennem det eventyrlige lydunivers, der mesterligt indrammer Game of Thrones til en episk aften for alle sanser.

Det store orkester understøttes visuelt af stemningsfulde billeder fra serien og et lysshow, der giver den storslåede musik endnu mere tyngde i Koncertsalens smukke rammer. Sammen med bruset fra det store symfoniorkester og koret udvikler filmmusikken således hele den fængende kraft, som man oplever den i serien. Selvom filmmusikkens rolle er at understøtte en film, eller i dette tilfælde en serie, må Game of Thrones-soundtracket siges at være stærkt nok til at stå alene som et klassisk værk. Værket er skabt af musikeren og komponisten Ramin Djawadi og flere anmeldere betegner det kolossale soundtrack som Djawadis hovedværk.

I den to en halv times tid Game of Thrones-koncerten varer, vil du have mulighed for at dykke ned i de dramatiske toner fra mesterværket og mærke musikken svulme og rase op til et fortryllende eventyr i Musikhusets Store sal.

Vi skal understrege, at det ikke er klip fra serien som vises, men animationer og et lysshow på det store lærred for at forstærke det imponerende musikværk.

Program:

 1. Main Theme 4:15
 2. The Kings Arrival 3:34
 3. The Throne is Mine 3:17
 4. Goodbye Brother 3:08
 5. Valar Morgulis 3:08
 6. The Children 2:41
 7. Mother of Dragons 2:31
 8. Reek 2:42
 9. Lets Kill some Crows 3:37
 10. Winterfell 2:44
 11. Mhysa 3:55
 12. Dracarys 2:54
 13. You are no Son of Mine 4:26
 14. Winter is coming 2:52
 15. North of the Wall 3:49
 16. Finale 2:31

PAUSE

 1. Dance of the Dragons 3:08
 2. Blood of the Dragons 1:33
 3. Khaleesi 3:06
 4. Atonement 2:55
 5. Lights of the Seven 9:49
 6. Son of the Harpy 4:40
 7. Thenns 1:45
 8. The Rains of Castamere 7:03
 9. Throne for the game 1:20
 10. A painless Death 3:22
 11. Needle 2:53
 12. Shall we beginn 1:24
 13. Winter has come 3:15
 14. The winds of winter 3:30

EKSTRA NUMRE

 1. For the Realm 1:32
 2. 32. Main Theme Remix

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Arrangør: PS Production

Aarhus Symfoniorkester

Mit fædreland

Klassisk og opera

Fra det nordligste Finland til hjertet af Bøhmen; fædrelandet slår rod i musikken med eventyrlig kraft og uforbeholden kærlighed.

Bedrich Smetana var en mand, der elskede sit fædreland – og sjældent er noget geografisk område skildret mere indfølt og hengivent end Bøhmen bliver det i Smetanas musik. Her findes episke sagn, heltemodige riddere, majestætiske slotte, drømmende landskaber og onde møer – og alt sammen fremstår det lyslevende i Smetanas tonesprog. 

Det samme, men dog i en helt, helt anden boldgade, kan man sige om Leif Segerstam. Han dirigerer sit fædrelands store komponister med en klangfuldhed, der får det finske landskab til at stå tindrende klart midt i koncertsalen. Hans egne symfonier er ikke mindre sceniske, om end topografien i højere grad beskriver et indre landskab af personlig klangmystik. Skjulte betydninger og ordspil er centrale for Segerstam, men tonerne henter han ifølge ham selv direkte fra naturens vældige nodemateriale.

To bud på musikalsk landskabsmaleri, når det er allerbedst.

Dirigent
Leif Segerstam

Værker
L. Segerstam
Symfoni nr. 327, Sinfonia piccola, “More Tonechooseries in the Finnish Indian Summer 2018”

B. Smetana

Má Vlast (Mit fædreland) 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester

Kammerkoncert - Sparke, Young & Jobim

Klassisk og opera

Kammerkoncerterne er en unik mulighed for at opleve den klassiske musiks mest intime øjeblikke og komme tættere på symfoniorkestrets medlemmer. Koncerterne er sammensat til lejligheden af musikerne selv efter personlig smag og efter hvilke værker, de synes udfordrer og fremhæver deres sammenspil.

PROGRAM

 1. Gabrieli: Ricercare
 2. Haydn: Achieved is the glorious work, fra ”Skabelsen”
 3. Dvorák: Slawischer Tanz, op. 46
 4. Strauss: Pizzicato-Polka
 5. Sparke: Tokyo Triptych
 6. Young: When I fall in love
 7. C. Jobim: Chega de saudade (No More Blues)                  

Medvirkende

Marek Stolarczyk, basun

Jens Vind, basbasun

Jonathan Borksand Hanke, tuba

+ ny basunist i orkestret

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Solistkoncert for fløjte og klarinet

Klassisk og opera

Júlia Cavaller Triay, fløjte, og Patricia Martin, klarinet, studerer begge i solistklassen ved Det Jyske musikkonservatorium.
Tilsammen har de fløjte/klarinet-duoen Aura Duo.

Ved denne koncert præsenterer de fransk musik samt lidt Prokofiev:

Sergei Prokofiev: Flute Sonata
Olivier Messiaen: Abîme des oiseaux
André Jolivet:Chant de Linos
Claude Debussy: Première Rhapsodie
Camille Saint-Saëns: Sonate pour clarinette et piano Op.167
Ernest Chausson: Andante et Allegro
Claude Debussy: Prélude à l’après-midi d’un faune

Patricia Martin spiller ligeledes solistkoncert d. 2. februar i Lille Sal, og Júlia Cavaller Triay spiller debutkoncert 9. februar i Symfonisk Sal.

Forbehold for ændringer. Se evt. kalenderen på www.musikkons.dk

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium.

Musikhuset

Den Stundesløse

Klassisk og opera

Bent Lorentzens opera fra 1994 opføres i et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Operaen I Midten.

Med sin fikse intrige, rappe dialog og portrættet af den rastløse, stressede og stundesløse hovedperson Vielgeschrei har Holbergs “Den Stundesløse” fascineret teatergængere gennem århundreder.

Hvis man i dag kan være tilbøjelig til at betragte meningsløs travlhed, pseudoarbejde og selvpålagt effektivitetsjag som en særlig moderne skavank, bliver man klogere af at stifte bekendtskab med Holbergs Vielgeschrey. Holbergs karakterkomedie trækker tråde helt op til nutiden og er stadig højaktuel i 2020, hvor WHO vurderer at stress om få år vil være den største arbejdsmiljømæssige risiko, og hvor en af tidens mest omdiskuterede bøger hedder ”Pseudoarbejde".

Den danske komponist Bent Lorentzen (1935-2018) har en stor operaproduktion bag sig, ofte med et stærkt komisk islæt. Både Lorentzens partitur og den aktuelle opsætning understøtter de komiske elementer i Holbergs historie – bl.a. medvirker der et meget levende kontormøbel!

Operaen er skrevet for lille besætning: Syv sangere og fire musikere. Det lille ensemble består af obo, cello, klaver/keyboard og slagtøj. Desuden medvirker der to elektroniske musikere, der skaber lydkulisser og –effekter live under forestillingen. Hovedrollen som Vielgeschrei varetages af den kendte operasanger, barytonen Jesper Buhl.

Samarbejdet mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Operaen I Midten giver de klassiske sangstuderende ved konservatoriet mulighed for at arbejde i et professionelt set-up. Lorentzens ”Den Stundesløse” er desuden velegnet til at guide de sangstuderende over i operaens verden, hvor skuespilkunsten spiller en afgørende rolle, da Lorentzens musikalske iklædning tager behørigt hensyn til det dramatiske.

Forestillingen giver en helhedsoplevelse, hvor tekst, drama, musik, sang, krop og teaterteknik hænger sammen i det kunstneriske udtryk.

Instruktør: Pernille Elimar
Instruktørassistent: Johanne Sofie Bech Madsen
Koreograf: Pernille Garde
Kostumier: Zofia Zelazny
Lysdesigner: Michael Fogh
Musikalsk indstudering: Frode Stengaard
Musikalsk ledelse: Flemming Vistisen
Produktionsleder: Philip Doolan
Prøveleder: Marie Lund Nielsen

Forestillinger:
Fredag d. 31.01.20 kl. 19.30 – Herning (https://operamidt.com/stundeslose/)
Lørdag d. 01.02.20 kl. 16.00 – Herning (https://operamidt.com/stundeslose/)
Søndag d. 02.02.20 kl.16.00 – Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal
Søndag d. 02.02.20 kl. 19.30 – Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

Musikhuset

Classical Mornings

Klassisk og opera

En god start på dagen

Nyd en skøn brunchtallerken i Musikhusets Foyer, mens du bliver underholdt af klassiske musikere på Caféscenen.

Classical Mornings er tænkt som et alternativ til de klassiske koncerter i salene, hvor det forventes at publikum er stille.
Konceptet i Foyeren tillader tale og ’tallerkenstøj’ hvor der hygges, snakkes, spises og lyttes samtidig.

Dørene åbnes kl. 9.45 og koncerterne begynder kl. 10.00.

Brunchtallerkenen fra Johan r. er inklusiv juice og te/kaffe.

Restaurant Johan r sørger på forhånd for at publikum, der har billet til koncerten, bliver fordelt ved bordene, således at alle, der har købt billet sammen, også sidder sammen under brunchen.

Kommende Koncerter:

12. januar

Klassiske Perler

Joost Schelling, harpe
Todd Cadieux, violin
Poul Erik Jørgensen, bas  

Varighed: 2 timer inkl. pause

Arrangør: Musikhuset Aarhus

 

 

Musikhuset

Solistkoncert - Patricia Martin, klarinet

Klassisk og opera

Flâner-koncert - Patricia Martin slentrer gennem fransk musik for klarinet og klaver af bl.a. Devienne, Saint-Saëns, Debussy og Messiaen.

Patricia Martin studerer i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Medvirkende:
Júlia Cavaller Triay, fløjte, Maren Marie Tange, klaver og Vitalija Gurviciute, klaver.

Forbehold for ændringer. Se evt. musikkonservatoriets kalenderoversigt på www.musikkons.dk

Fri entré

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Aarhus Symfoniorkester

BaroqueAros

Klassisk og opera

“Hybridkoncert” – Brandenburgkoncert nr. 3

Mange af de barokke danseformer har overlevet og transformeret sig frem til i dag forklædt som eksempelvis folkedanse og som spillemandsmusik. Ved denne hybridkoncert vil Bachs Brandenburgkoncert nr. 3 blive kombineret med musik af Telemann, Roman og en masse svensk folkemusik, både ældre traditionelle melodier og nye arrangementer, tilpasset direkte til BaroqueAros.

Gæstesolist
Mia Marin, violin               

Om Baroquearos
BaroqueAros er et professionelt barokensemble, der består af medlemmer fra Aarhus Symfoniorkester og musikere i og omkring Aarhus. Ensemblet fejrer i denne sæson sit 10-års jubilæum med en koncertrække, der har fire af Bachs Brandenburgkoncerter som omdrejningspunkt. Læs mere på www.baroquearos.dk

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

AFLYST: Sangsoiré

Klassisk og opera

En række klassiske sangstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium forbereder sig til deres eksamen ved at gå sammen om denne fælles koncert. Programmet byder på operaarier, sange og lieder af komponister som Mozart, Dvorak, Monteverdi, Schubert, Heise, Schumann og flere andre.

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere.

Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Elverhøj

Teater

Elverhøj – men tonen er lav

”Danmarkshistorie med et stænk Monty Python, en knivspids opera, lidt operette og en sjat musical. Det er den rablende gale og vanvittigt sjove cocktail, Figaros og Den Ny Opera serverer for publikum”.

Sådan skrev Kulturtid.dk om Figaros udgave af Svend, Knud og Valdemar i sæson 18/19.

Nu kaster Figaros sig over et andet klenodie i dansk teaterhistorie, nemlig nationalforestillingen Elverhøj. Hos Figaros får den undertitlen : men tonen er lav.

Elvermystik, kærlighed og en ubehagelig greve

I historien har Grev Walkendorf ladet to børn bytte for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være en adelige Elisabet Munk. En bondekone får mod en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun den lille ved elverhøjen.

Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk kvinde, og rygterne på egnen sætter hende i forbindelse med elverfolket.

Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal, mod sin vilje, holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup - altså med det forbyttede barn. Kong Chr. 4 har befalet det.

Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: "Vel er jeg ikke Cæsar, og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea."

Ny og morsom udgave

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, men den revideres (kraftigt) af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet.

I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Det samme hold producerede de anmelderroste forestillinger Piraterne fra Penzance og Svend, Knud og Valdemar

Varighed: 2 timer inkl. pause

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Trompetaften

Klassisk og opera

Trompetstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Koncerten d. 05. Februar: Kammermusiksalen

Koncerten d. 26. Februar: Kammermusiksalen

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik.

Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

The King Singers

Koncert

Musikhuset får besøg af den britiske vokalgruppe The King’s Singers, der har sunget og charmeret sig ind i hjerterne hos publikum verden over.

The King’s Singers består af seks velsyngende mænd, der sammen leverer flotte harmonier og musikalsk diversitet. Til februar indtager de Symfonisk Sal med en enestående koncert.

Til koncerten i Musikhuset vil The King’s Singers invitere koret BarbAros med på scenen til at synge med på udvalgte numre. BarbAros beskæftiger sig primært med barbershop-genren og består af 35 dygtige mandlige korsangere i alderen 16–35 år fra det aarhusianske kormiljø. BarbAros ledes desuden af kordirigent Jonas Rasmussen, der er uddannet fra University of Cambridge i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hvem er The King’s Singers?

The King’s Singers blev grundlagt helt tilbage i 1968, hvor seks studenter fra det engelske King’s College Cambridge gik sammen for at synge. Det betyder at gruppen kunne fejre 50-års jubilæum sidste år, og selvom sangerne løbende er blevet skiftet ud med årene, så kan korets lange historie og stærke musikalske fundament stadig mærkes. The King’s Singers har et varieret og bredt repertoire - en mangfoldighed man kan få lov til at opleve til koncerten i Musikhuset, hvor der både vil være klassiske og rytmiske sange.

Gruppen har optrådt på nogle af landets største scener som blandt andet Londons Royal Albert Hall, Operahuset i Sydney og New Yorks Carnegie Hall. To Grammys en Emmy og en plads i Gramophone Magazines Hall of Fame er også på listen over de anerkendelser The King’s Singers har modtaget.

Sangerne i The King’s Singers

Patrick Dunachie - kontratenor

Edward Button - kontratenor

Julian Gregory - tenor

Christopher Bruerton - baryton

Nick Ashby - baryton

Jonathan Howard - bas

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. Pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset 

Musikhuset

Debutkoncert - Júlia Cavaller Triay, fløjte

Klassisk og opera

Den spanske fløjtenist Júlia Cavaller Triay debuterer med denne koncert fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse og præsenterer nogle af de mest udfordrende stykker i fløjterepertoiret.

Júlia starter koncerten i Frankrig med parisiske Maren Marais’s Les Folies d’Espagne, et stykke dedikeret til Kong Philippe d’Orléans’ bror. Les Folies d’Espagne består af 24 variationer med spansk flair og er skrevet i 1701.

Programmet fortsætter med Jolivets mytiske og religiøse Chant de Linos, som er inspireret af græsk mytologi. Og det mytologiske tema fortsætter med et af Debussys mest elskede solo-fløjtestykker: Prelude à l’après-midi d’un faune (Forspil til en fauns eftermiddag).

Koncerten byder også på en dansk premiere: Ocean in Motion, et nyt stykke skrevet specielt til Júlias ensemble Aura Duo af den færøske komponist Eli Tausen á Lava.

Júlia spille dernæst et af de mest berømte værker for fløjte, nemlig Prokofievs fløjtesonate. Stykket er et mikrokosmos af Prokofievs kompositoriske stil og viser fløjtens skønhed og dens virtuose bredde på nye måder. Sonaten er desuden fuld af harmoniske nyskabelser og byder på en ny lydpalette.

Det sidste, romantiske stykke, Eduards Toldràs Sonetí de la Rosada, er en idealisering af det feminine, der sidestilles med renhed og uskyld og ofte viser sig i moderne catalansk arkitektur med dens frodige og feminine former (Palau de la Música Catalana, La Pedrera, etc.).

Det meste af programmet afspejler Júlias Middelhavs-baggrund.

 

Program:

MAREN MARAIS (1656-1728): Les Folies d’Espagne for solo flute (1701)

ANDRÉ JOLIVET (1905-1974) : Chant de Linos (1944) for flute and piano

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918): Prélude à l’après-midi d’un faune (Prelude to the Afternoon of a Faun)
for flute, clarinet and piano (1894)

ELI TAUSEN Á LAVA (1996): Ocean in Motion (2019) for flute, clarinet and electronics

SERGEI PROKOFIEV (1891-1953): Flute Sonata, op. 94 (1943)

EDUARD TOLDRÀ (1895-1962) : Sonetí de la Rosada, Sis Sonets (1922)

Medvirkende:
Maren Marie Tange, klaver
Aura Duo
Patricia Martín González, klarinet
Vitalija Gurviciute, klaver

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Musikhuset

Orgelkoncert

Klassisk og opera

Orgelstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller et blandet repertoire for deres instrument, evt. sammen med andre instrumenter.

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere. Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aarhus har over 300 studerende inden for både klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

Program:

19/2 Morten Ladehoff, orgel

11/3 Kristian Krogsøe, orgel

25/3 Studerende på 5. år

15/4 Ulrik Spang-Hanssen, orgel

22/4 Lars Nørremark, orgel

 

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

Den Jyske Opera

Bortførelsen fra Seraillet

Klassisk og opera

Bortførelsen fra seraillet
To kvinder på randen af nervøst sammenbrud

Co-produktion med Theater Münster i operachef Philipp Kochheims iscenesættelse

Bortførelsen fra seraillet får premiere i Musikhuset Aarhus 21. februar 2020. Men allerede 18. maj 2019 var der premiere på Mozarts populære opera i Tyskland. Bortførelsen fra seraillet er nemlig en co-produktion mellem Den Jyske Opera og Theater Münster i iscenesættelse af operachef Philipp Kochheim (Reumertnomineret for opsætningen af Passageren, der også fik Publikumsprisen).

Opsætningen er moderne og handlingen tidløs. "Her ligner Mozart Shakespeare: Tid og sted betyder ikke meget; hvad der er vigtigt, er menneskelige relationer, frygt, håb, mangler og svagheder. Mozart er den menneskelige sjæls komponist: Med et stort musikalsk mikroskop afslører han, hvad der kan ske, når mand møder kvinder, når de bliver forelskede, når et andet individ blander sig osv." fortæller instruktør og operachef Philipp Kochheim.

Handling

I et fornemt palads i Tyrkiet, holdes den unge, engelske frøken Konstanze og tjenestefolkene Blonde og Pedrillo fanget af den magtfulde Bassa Selim. De tre blev taget til
fange af pirater og solgt til Selim, der nu har kastet sin kærlighed på Konstanze. Selim har givet Blonde som slavinde til sin haremsvogter Osmin, der må indse, at det ikke er let
at få en frihedsvant englænder til at makke ret. Mens Konstanze og Blonde hver især har travlt med at affeje deres stadigt mere frustrerede fangevogteres tilnærmelser, opdager Pedrillo, at Konstanzes forlovede, adelsmanden Belmonte, er kommet for at befri dem alle. Pedrillo smugler Belmonte ind i paladsets have, og deres fælles flugtplan er lige ved at lykkes, da de bliver opdaget og overgivet til Selims nåde. Bedre bliver det ikke af, at Selim opdager, at Belmonte er søn af den mand, der tvang Selim i landflygtighed for år tilbage. Heldigvis viser det sig i sidste øjeblik, at Selim ikke er så hårdhjertet som sit rygte og hellere vil tilgive end føre gammelt had videre.

Mozart er kun 26 år, da han skriver Bortførelsen fra seraillet i 1782.  - En historie med komik, kærlighed og forviklinger, hvor Mozarts musik trænger igennem den ydre facade og ind i personernes konfliktfyldte indre liv.
Operachef Philipp Kochheim instruerer Mozarts opera, mens Claus Efland debuterer på Den Jyske Opera som dirigent.

Synges på tysk med danske overtekster

Den Jyske Operas solister
Aarhus Symfoniorkester

Gratis musikalsk optakt

Musikalsk optakt til Bortførelsen fra seraillet på Caféscenen i Musikhuset Aarhus lørdag den 1. februar 2020 kl. 13-14.
Opera After Party

Opera After Party 21. februar i Musikhuset Aarhus
Kom med til Opera After Party 21. februar 2019. Den Jyske Opera fejrer premieren sammen med publikum i Musikhuset Aarhus’ Foyer umiddelbart efter forestillingen er slut. Mød solister, kunstnere og medarbejdere og få en enestående mulighed for tale med holdet bag produktionen i uformelle rammer. Opera After Party foregår i Musikhusets Café Johan r, hvor publikum kan købe forfriskninger. Tilmelding ikke nødvendig.

Varighed ca. 2 timer og 30 min.

Introduktioner før forestillingen se www.jyske-opera.dk

Producent: Den Jyske Opera

Musikhuset

Wind, brass and percussion day-koncerter

Klassisk og opera

Tre offentlige koncerter ved "Wind, brass and percussion day" d. 23. februar på Det Jyske Musikkonservatorium:

Kl. 14.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus: Hinnerupgarden.

kl. 16.00
Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus: Koncert for slagtøj, med deltagere ved Wind, brass and percussion day.

kl. 17.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus: Koncert med RAMA Symphonic Wind Band, dirigeret af Michelle Rakers og med basun-virtuosen Brands Attema som solist.

Wind, brass and percussion day er er åben for alle, der spiller i garde, harmoniorkester, brassband, marimbaorkester, trommekorps m.m. eller som går på en musikskole.

Læs mere her.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium.

Aarhus Symfoniorkester

Lyrisk og legende

Klassisk og opera

Svær musik, der er let at elske – og to russere med hver sin metode til at nå ind i musikkens og lytterens inderste kammer.

Stravinskij og Rachmaninov tilhører samme generation, men gik vidt forskellige musikalske veje. Koncertens to komponister er således næsten jævnaldrende, men mens den ene så tilbage, var den anden i fuld gang med at revolutionere musikken.

Blød, menneskevenlig og imødekommende musik: Rachmaninovs klangverden er lige til at knuselske, også ved første møde. Han er en moderne romantiker, der skriver lyrisk, udtryksfuld musik.

Stravinskijs violinkoncert er den bedste violinkoncert, der aldrig bliver spillet. Koncerten er energisk, voldsom, poetisk – og gennemstrømmet af en enorm legelyst og musikglæde. Stravinskij er med andre ord en udfordring, som det er en fornøjelse at tage op – både for solisten, orkestret og publikum.

Dirigent
Andris Poga                            

Solist
Kolja Blacher, violin

Værker
I. Stravinski
Violinkoncert i D  

S. Rachmaninov
Symfoni nr. 2

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Solistkoncert - Marianne T. Clement, fløjte

Klassisk og opera

Marianne T. Clement studerer i solistklassen ved Det Jyske musikkonservatorium.

Medvirkende: Maren Marie Tange, klaver

Ved koncerter på musikkonservatoriet møder publikum unge, talentfulde studerende, på vej til at blive professionelle musikere, sangere, musikpædagoger eller komponister/sangskrivere.

Konservatoriets offentlige koncerter er en del af de studerendes uddannelse. Der kan forekomme ændringer eller aflysninger med kort varsel – hold øje med kalenderen på forsiden af konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk 

Der er fri entré til konservatoriets koncerter.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium