Opera i Aarhus

Hver uge kan du i Aarhus opleve et væld af operakoncerter i blandt andet Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus. Operaen er Jyllands ældste af sin slags og opfører hvert år mere end 100 koncerter for enhver smag. Her er noget for operaverdens både indviede og uindviede i alle aldre. Alt lige fra innovative, romantiske solistensembler på engelsk til traditionelle, episke operaer på italiensk. Find en opera for dig selv, eller udforsk en klassisk genre med hele familien. Finder du en opera, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over operaer kan du på Kulturportalen få et overblik over andre koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, familieoplevelser og foredrag.

Musikhuset

Opera i det fri

Klassisk og opera

Fantastiske stemmer under åben himmel er efterhånden blevet en fast tradition for publikummer rundt om i hele Danmark. Og at sidde med en picnickurv i den danske sommersol med familie og venner mens solister fra Den Kongelige Opera optræder live – dét er det bedste startskud på sommeren. Desværre måtte vi aflyse arrangementet i 2020, men vi satser på et comeback i 2021.

Opera i det fri har de seneste 15 år tiltrukket både dem, som kender deres operarepertoire til fingerspidserne og dem, som aldrig før har været i nærheden af en opera. Det populære arrangement rummer en unik mulighed for publikum, da de har mulighed for at komme helt tæt på nogle af landets og verdens bedste operasangere.

Opera i det fri er nødvendigvis underlagt myndighedernes gældende restriktioner. Arrangementerne er stadig gratis at deltage i.

Musikhuset

Peter Laugesen & Aarhus Symfoniorkester

Klassisk og opera

Musik er poetisk, poesi er musikalsk. Sammen med byens største orkester spinder Aarhus’ fremmeste digter en dobbeltviklet tråd til vores inderste.

”Musik og poesi har så mange ting, de er fælles om – i klang og rytme. De kompletterer hinanden.” Sådan siger Aarhus-poeten par excellence, Peter Laugesen. ”Min oplæsning vil i en eller anden grad være improviseret, dvs. at jeg læser mine digte i sammenhænge, der opstår i øjeblikket og lader sig påvirke af musikken, men ud fra mine egne bøger. Det er altså sammenhængen, der er improviseret, ikke selve ordvalget i digtene.”

Igen i år betræder Aarhus Festuge og Aarhus Symfoniorkester nye kunstneriske stier sammen. Denne gang med en koncert, som på en poetisk og rørende måde forener musik og digtekunst. Med afsæt i et stærkt sanseligt og medrivende musikalsk univers finder Peter Laugesen de ord, der passer – udvalgt i øjeblikket, inspireret af musikken.

Dirigent
Bernhard Melbye Voss

Solister
Peter Laugesen
digtoplæsning

Ian van Rensburg
violin

Værker
C. Debussy
En fauns eftermiddag

A. Pärt
Fratres

C. Ives
The Unanswered Question

G. Walker
Lyric for Strings

R. Langgaard
Symfoni nr. 4, “Løvfald”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Samarbejdskoncert med Aarhus Festuge

Musikhuset

VoNo

Klassisk og opera

Forestillingen Earth Call tager udgangspunkt i de unge stemmer, der i dag protesterer mod misbrug af jordens ressourcer. Med musik, billeder og bevægelse behandler forestillingen de udfordringer, som menneskeheden står overfor og sætter temaet om at leve i harmoni med andre og jorden under debat.

Earth Call er et musikalsk debatindlæg om vores fælles fremtid, en ekspedition som med musik udforsker det mellemmenneskelige i FN’s globale udviklingsmål.

Earth Call er et stærkt, nyt, moderne stykke musikdramatik, der på en personlig og nysgerrig måde vrider og vender temaet om bæredygtig udvikling. VoNo Vocals fantastiske stemmer blander sig med fantasifulde videoprojektioner og musikalsk bevæger forestillingen sig fra folkemelodier over improvisationer til nyskrevet kormusik.

Tekstuniverset kredser om vores betagende klode og dens natur. Teksterne er en blanding af digte på flere forskellige sprog, Gretha Thunbergs taler og andre fragmenter fra debatten om verdens fremtid. Publikum selv kan påvirke improvisationerne med at skrive sedler og komme med kommentarer undervejs.

Forestillingen havde premiere i 2016, men har fortrinsvis været opført i Nordamerika. I 2019 blev den opdateret og bearbejdet til den ny version, der nu kommer til Musikhuset.

Earth Call er skabt at VoNo’s musikalske leder Lone Larsen og koreografen Susanne Jaresand. Musikken er af Karin Höghielm, Erik Esenvalds, Monteverdi og Tina Andersson. Videoprojektionerne er skabt af billedkunstneren Kristina Junzell.

VoNo Vocals

Det svenske vokalensembe VoNO Vocals (Voces Nordicae) med den danske dirigent Lone Larsen i spidsen har siden 1999 været et af Europas mest banebrydende kor. Det 12-personers store kor går til musikken i impulsivt og spontant, samtidig med at det bliver en respektfuld leg med musik mellem mennesker. Det gør VoNo til noget særligt på vokalscenen. Repertoiret spænder fra folkemusik til populærmusik og fra improvisation er til moderne nyskrevet kompositioner. Denne tilgang har givet ensemblet mulighed for at optræde over hele verden og givet dem mange forskellige priser rundt om i verden.

Musikhuset

Star Wars filmkoncert

Klassisk og opera

Oplev en af filmhistoriens bedste science fiction-film i Musikhusets Store sal med live musik af Aarhus Symfoniorkester.
Kraften er med dig i Musikhuset, når de ikoniske karakterer Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Han Solo og Darth Vader flytter ind i Store sal. Star Wars: The Empire Strikes Back in Concert spiller på det store lærred i en unik opsætning i Musikhuset.

Gå ombord i Tusindårsfalken og oplev et utroligt univers i en galakse langt, langt væk.
Den mørke side vil overtage herredømmet over galaksen og kun jedien Luke og hans venner kan stoppe dem.

John' Williams legendariske soundtrack
Filmen bliver vist samtidig med komponisten John Williams’ legendariske musik spilles live af Aarhus Symfoniorkester.
Star Wars V: The Empire Strikes Back havde premiere i 1980 og er en af filmhistoriens største succeser. Sammen med de andre film i Star Wars-universet har den haft enorm indflydelse på, hvordan filmkunst skabes.

De visuelle special effects og musikken står som filmhistoriske hjørnesten. Star Wars: The Empire Strikes Back vandt en Oscar for bedste lyd, og John Williams vandt Bafta-prisen og blev nomineret til både en Oscar og en Golden Globe for Best Original Score.

Musikhuset

Det utæmmelige hjerte

Klassisk og opera

Livet banker med vellyst og vilje i brystet, for tonerne spirer, vokser og folder sig ud med fortryllende kraft, og sammen med Aarhus Symfoniorkester ser vi musikkens nøgne puls åbenbaret.

Vitalitet og overskud: Carl Nielsen, Canteloube og Ravel dykker alle ned i musikkens mest ukuelige grundstrøm. Carl Nielsens Espansiva-symfoni er en musikalsk urkraft, gennemstrømmet af energi og tøjlet vildskab. Umådelig og ustoppelig: Den vitale musik er en hyldest til optimismen og livsviljen.

Canteloube har skrevet seks sange fra hjertet af Frankrig. Hans Chants d’Auvergne er farverig musik, og der er masser af lokalkolorit, når han skildrer kærlighedens forviklinger blandt de unge elskende i Auvergne.
Den hypnotiserende Bolero er en klassiker. Dens tryllebindende karakter skræller alt overflødigt bort og blotlægger musikkens allermest grundlæggende element: Rytmen.

Tilsammen viser værkerne livet fra dets allermest utæmmelige – og uimodståelige – side.

Dirigent
Marc Soustrot

Solister
Denise Beck
sopran

Frederik Paevatalu Rolin
baryton

Værker
M. Ravel
Bolero

J. Canteloube
Chants d’Auvergne (uddrag):
1) L’Antonueno
2) Pastourelle;
3) La Pastrouletta e lou Chibalie
4) Lou Boussu
5) Bailero;
6) Malurous qu’o uno Fenno

C. Nielsen
Irmelin Rose

C. Nielsen
Symfoni nr. 3, ”Espansiva”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

I drifternes vold

Klassisk og opera

Aarhus Symfoniorkester går under bæltestedet, og driver begærets, lystens og lidenskabernes vældige kræfter frem i lyset – til hyldest og til efterlevelse.

Erotik og vildskab: Hos Ravel og Canteloube er musikken kondenseret til ren saft og kraft. Canteloube har taget sin hjemegns vellystige vers og sat dem i musik, der emmer af drifter og begær. Den potente, farverige musik illustrerer de dristige vers, så man ikke er i tvivl om, hvad de handler om: En lidenskabelig kærlighed til musikken – og til kønsdriften.

Ravels Bolero er ren urkraft, når dirigenten som en toreador tæmmer symfoniorkestrets enorme kræfter. Det er orkestral vildskab, som kun lige bliver holdt i skak. Bolero er et af den klassiske musiks allermest kendte værker – vi glæder os til at vise dig hvorfor.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Dirigent
Marc Soustrot

Solist
Denise Beck
sopran

Værker
M. Ravel
Bolero

J. Canteloube
Chants d’Auvergne (uddrag):
1) L’Antonueno
2) Pastourelle;
3) La Pastrouletta e lou Chibalie
4) Lou Boussu
5) Bailero;
6) Malurous qu’o uno Fenno

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Naturens vugge

Klassisk og opera

I naturens skød oplever vi skabelsen påny og sammen med Aarhus Symfoniorkester hører vi kaldet fra den vilde underskov, de solbeskinnede marker og bjergenes rå tinder.

Hos Langgaard har musikken en overnaturlig og altovervældende kraft. Han var en ærkekonservativ revolutionær, der på sine helt egne betingelser svælgede i senromantikkens toner. Hans femte symfoni udforsker det sublime i vildtvoksende naturbilleder, vævet ind i sagnfigurer og kraftfulde klange.

Med Sibelius har vi forbindelse direkte ned til musikkens skandinaviske grundfjeld. Frostklar, finsk lidenskab strømmer fra violinistens fingre i en koncert, der er et koncentrat af krystalklar nordisk natur. Koncerten er lagt i de allerbedste hænder: Alina Pogostkina startede nemlig sin karriere med at vinde intet mindre end Sibelius-konkurrencen og spiller i dag med nogle af verdens største orkestre.

Beethovens Pastorale-symfoni flyder over af taknemmelig naturnydelse. Symfonien er en meget personlig skildring af det, der gjorde Beethoven allermest lykkelig: Ensomme gåture gennem landlige landskaber, små rislende bække og gevaldige tordenvejr. Det er ukompliceret og kommer lige fra hjertet. Tilsammen maler koncerten et spillevende billede af den natur, som vi alle kommer fra.

Dirigent
Leif Segerstam

Solist
Alina Pogostkina
violin

Værker
R. Langgaard
5. symfoni, ”Steppenatur (Sommersagnsdrama)”

J. Sibelius
Violinkoncert

L. v. Beethoven
6. symfoni, ”Pastorale”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Artos Kvartetten: Ravel, Nielsen & Piazzolla

Klassisk og opera

Kammerkoncerterne med Aarhus Symfoniorkester er en unik mulighed for at opleve den klassiske musiks mest intime øjeblikke – og komme tættere på symfoniorkestrets medlemmer. Koncerterne er sammensat til lejligheden af musikerne selv efter personlig smag og efter hvilke værker, de synes udfordrer og fremhæver deres sammenspil.

Program
M. Ravel
Strygekvartet i F-dur

C. Nielsen
Strygekvartet nr. 2 i f-mol, Op. 5

samt diverse værker af A. Piazzolla

Medvirkende
Artos Kvartetten:
Tue Lautrup
violin

Sara Lucy Foldager
violin

Luminita Marin
bratsch

Brian Friisholm
cello

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Copenhagen Soloists - Mozart

Klassisk og opera

Copenhagen Soloists specialiserer i opførelse af musik på historiske instrumenter. 


Om ensemblets 2019 opførelse af Mozarts Requiem i Musikhuset Aarhus skrev Rachel Einarsson fra Jyllandsposten:
”Fem stjerner til dødsmessen” og ” kærkomment indslag i det musikalske udbud”.
Mozarts dramatisk klaverkoncert nr. 20 i D-mol er en af hans mest kendte koncerter. Den spilles af den Britisk-amerikansk Maggie Cole, som er professor for fortepiano ved Guildhall skolen i London. Cole mestrer både cembalo, fortepiano og moderne klaver, og optræder som solist såvel som kammermusiker sammen med ledende kunstner som violinistern Kati Debretzeni og cellisten Sebastian Comberti (Trio Goya), cellisten Steven Isselrlis, violnisten Catherine Mackintosh, kontratenoren Michael Chance, sopranen Nancy Argenta og andre. 

 
Mozarts 3. violin koncert er en af de mere populære og muntre koncerter. Den spilles af Fredrik From, som er koncertmester for Concerto Copenhagen. From er eftertragtet solist med en del anerkendte solo optagelser, som Bach violinkoncerter og Brandenburgkoncerter. Symfoni nr. 38, kendt som ’Prag’ er en af Mozarts senere symfonier, som indeholder både drama, lyrik, og sprællende livsglæde. Den afviger i formen fra de fleste senere symfonier i det at den kun består af tre staser, uden den typiske menuet sats. 

Dirigent: Jonathan Ofir
Varighed: 2 timer inkl. pause

Musikhuset

Sansernes symfoni

Klassisk og opera

Smag på musikken, rør ved tonerne, mærk orkestret. I fællesskab skaber Aarhus Symfoniorkester en oplevelse, der bryder rammen for den klassiske koncert og ændrer spillereglerne for publikum.

Til denne koncert finder vi tilbage til det allermest grundlæggende i musikken – og faktisk inden for enhver kunst: Legen, nydelsen og det sjove. Og det gælder ikke bare for musikerne på scenen: Publikum får lov til at lege med badebolde og spise chokolade under koncerten. Sammen skaber vi en helt ny oplevelse, der involverer alle sanser.

Maxime Goulet har skrevet en olympisk ouverture, et chokoladesmagestykke og et interaktivt, publikumsstyret computerspil, og danske Pernille Sejlund har skrevet sæbeboblemusik med ledsagende sang.

Desuden spiller Aarhus Symfoniorkester et splinternyt værk for symfoniorkester – og publikum! Det er skrevet af den danske komponist Rasmus Zwicki, der bruger rytmen som en fælles ramme for samspil mellem mange mennesker. Aarhus Symfoniorkester har bestilt 0123456789 særligt til denne koncert med interaktiv musik.

Det venter publikum en banebrydende oplevelse, hvor man bogstavligt talt får lov at spille med på musikken i salen – og direkte påvirke musikerne på scenen.

Dirigent
Holly Mathieson

Medvirkende
Jesper Nordin
konferencier

Værker
M. Goulet
Citius, Altius, Fortius!

M. Goulet
Symphonic Chocolates

M. Goulet
Beach Ball Games for Orchestra

P. Sejlund
Bubbles

R. Zwicki
0123456789

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Kontaktkoncerten er støttet af Salling Fondene og Statens Kunstfond

Musikhuset

En musikalsk genfødsel

Klassisk og opera

Ved festivalens ’Episke-Øjeblikke’-koncerter, præsenteres publikum for enestående musik,
der taler lige til hjertet. Ved denne åbningskoncert med særligt fokus på den nye verden,
corona-pandemien har efterladt os i.

Rebecca Clarkes ’Morpheus’ – drømmenes gud – repræsenterer den dybe dvale, vi alle har
befundet os i under nedlukningen af Danmark. Kelly-Marie Murphys ’Give Me Phoenix Wings
to Fly’ afbilleder derimod, med historien om fønixen, der genopstår fra sin egen aske, den
længe ventede genåbning af samfundet. Men der er stof til eftertanke, et emne Lil Lacy
tager op i det spritnye værk ’Reflections’, der bliver uropført ved denne koncert. I anden
halvdel mindes vi dog fortiden: Først Ernest Moeran, der i hans ’Fantasy Quartet’ tager os
tilbage til ruinerne efter 2. verdenskrig, hvor verden på samme måde var varigt forandret,
siden Mendelssohns sidste strygekvartet, dedikeret til hans søster Fanny, der døde kort
forinden. Som skæbnens ironi vil det, blev det Mendelssohns sidste værk, og også han døde
blot en måned herefter.

Musikhuset

Kærlighed i fuldmånens skær

Klassisk og opera

Ved festivalens ’Episke-Øjeblikke’-koncerter, præsenteres publikum for enestående musik,
der taler lige til hjertet. Ved denne koncert skal det handle om noget så universelt som:
Kærlighed. 

Kærlighed findes i mange afskygninger, og både på godt og ondt. Den er ofte årsag til de
allerstørste glædesfølelser, men mindst lige så ofte er den årsag til mørk hjertesorg. En
kendsgerning er dog, at den har inspireret næsten enhver komponist til at skrive nogle af
deres største værker. Robert og Clara Schumann skrev hver især ’3 romancer’, der
indkapsler hver deres oplevelse af deres kærlighedsforhold– Roberts værk var endda en
gave, han gav til Clara, og faktisk var Cesar Francks sonate for violin og klaver også en gave
til kollegaen Eugène Ysaÿe. Arnold Schönbergs ’Verklärte Nacht’ runder koncerten af, og
tager os igennem en hjerteskærende historie om en ung kvinde, der holder en skrøbelig
hemmelighed fra hendes elskede.

Musikhuset

Debussy og Bridge

Klassisk og opera

Ved festivalens ’Zoom-Ind’-koncerter har publikum mulighed for at nyde en kortere
musikoplevelse, hvor musikerne dykker ned i nogle af de mest elskede værker fra
kammermusik-repertoiret. Ved denne koncert skal det handle om to helt unikke
klangverdener fra førkrigstidens Vesteuropa – nemlig Frankrig og England.

Program

Claude Debussy: Strygekvartet, op. 10 (1893)
Musikere: Quatuor Arod
PAUSE
Frank Bridge: Klaverkvintet, H. 49 (1912)
Musikere: Jean-Baptiste Doulcet, Anna Egholm, Romane Queyras, Nicholas Swensen, Jonathan Swensen

Musikhuset

Mozart og Rachmaninov

Klassisk og opera

Ved festivalens ’Zoom-Ind’-koncerter har publikum mulighed for at nyde en kortere musikoplevelse, hvor musikerne dykker ned i nogle af de mest elskede værker fra kammermusik-repertoiret. Ved denne koncert skal det handle om to kontrasterende hjørnesten fra musikhistorien, nemlig Mozarts blide og lyriske elegance overfor Rachmaninovs mere storslåede og følelsesladede tonesprog.

Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkvintet, K. 581 (1789)
Musikere: Mathias Kjøller, Quatuor Arod
Sergej Rachmaninov: Suite nr. 2 for to klaverer, op. 17 (1901)
Musikere: Dina Ivanova, Violetta Khachikyan

Musikhuset

El Grande Finale

Klassisk og opera

Ved festivalens ’Episke-Øjeblikke’-koncerter, præsenteres publikum for enestående musik,
der taler lige til hjertet. Denne afslutningskoncert byder på argentinske rytmer og melodier,
og noget nær samtlige festivalmusikere kommer på scenen, når vi runder festivalen af med
et brag!

Tango-virtuosen Astor Piazzolla ville i år være fyldt 100 år. For at fejre ham har vi dedikeret
første del af denne koncert til farverige latinamerikanske rytmer og klange, herunder hansegen berømte ’Libertango’, der kan få enhver op af stolen. Han får desuden selskab af sine landsmænd Alberto Ginastera og Carlos Guastavino. Festivalen rundes af med stor bravour, når samtlige af festivalens strygere og blæsere spiller festlig musik af Poulenc og Mendelssohn i koncertens anden del.

Musikhuset

Supernova i det grønne

Klassisk og opera

Et univers af toner eksploderer, og sammen med Aarhus Symfoniorkester overværer den evige kamp mellem natur og kultur – mellem rå skaberkraft og dannelsens harmoniske ranker.

En monstrøs koncert. Oprørsk, upoleret – og skrevet af en blot 21-årig ung mand: Prokofjevs 2. klaverkoncert er en supernova af en klaverkoncert. Med civiliseret brutalitet genskaber Prokofjev musikken i sit eget billede. Resultatet er en dybt fascinerende blanding af primal vildskab og øjeblikke af bjergtagende skønhed.

Solisten, der håndterer den ekvilibristiske koncert, er Behzod Abduraimov. Han har spillet med nogle af verdens største orkestre – og mindre kan faktisk heller ikke rigtig gøre det, når man snakker Prokofjevs anden klaverkoncert. At få chancen for at høre den live er en begivenhed, som man ikke bør gå glip af.

Ikke mange komponister kan stå som modvægt til Prokofjevs utæmmede musikalske terræn – men det kan Brahms. Hans solbeskinnede verden er en lise at vandre i, og hans musik har en selvfølgelighed og naturlighed, som ikke kunne stå i større kontrast til Prokofjev. I hans musik kan man ånde frit, og det føles altid som et privilegium at træde ind i Brahms’ musikalske landskaber. Urkraft og civilisation; begge dele er helt grundlæggende dele af musikken – og af denne koncert.

Dirigent
Andris Poga

Solist
Behzod Abduraimov
klaver

Værker
S. Prokofjev
Klaverkoncert nr. 2

J. Brahms
Symfoni nr. 1

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Landskabets toner

Klassisk og opera

Aarhus Symfoniorkester præsenterer en koncert, der spadserer lige lukt ind i hjertet – og tager dig med ud over symfoniske bakkedrag og på vilde vover.

Velkommen indenfor i Brahms’ verden! Vi tager jer med på en opdagelsesrejse gennem landskaber, der både er solbeskinnede og stormombruste. Brahms’ 1. symfoni er nemlig en hel verden i sig selv, hvor lys og luft møder intensitet og alvor. De enorme kræfter lurer lige under landskabets idylliske overflade, og det er umuligt ikke at blive draget ind i orkestrets ubønhørlige opbygning af tøjlet energi.

Den første symfoni er således det perfekte møde med Brahms’ musik: De store følelser emmer under overfladen, men bliver altid tæmmet af musikkens imødekommenhed. Symfonien er en samlet fortælling fra de allerførste paukeslag til de allersidste toner, og Brahms taler inderligt og indfølt til hver eneste af os i salen.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Dirigent
Andris Poga

Værk
J. Brahms
Symfoni nr. 1

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

BaroqueAros: Tindrende trompet og klingende kontratenor

Klassisk og opera

BaroqueAros præsenterer barokarier og baroktrompet i skønsom blanding.

Det musikalske fænomen Justin Bland, som gæstede BaroqueAros første gang i 2019 som solist i Bachs Brandenburgkoncert nr. 2, er tilbage, denne gang i rollen som både trompetsolist og som kontratenor. Han vil således både brillere på den vanskelige baroktrompet samt synge nogle af de fantastiske barokarier af bl.a. Händel. Øvrig musik vil være af bl.a. Bach og Telemann.

BaroqueAros er et visionært og innovativt barokensemble med base i Aarhus. Ensemblet er grundlagt i 2009 og består af syv faste musikere, som alle spiller barokmusik på originale periodeinstrumenter. Med afsæt i tidlig musik arbejder BaroqueAros ofte på tværs af genrer og stilarter og afsøger herigennem nye musikalske udtryk.

Medvirkende
BaroqueAros

Gæstesolist
Justin Bland
trompet og kontratenor

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset

Ringen uden ord

Klassisk og opera

Eventyrets moder. Aarhus Symfoniorkester fortæller et 15 timers heltekvad fortættet til én mageløs aften, hvor fantastiske væsner, nordiske guder og sagnomspundne helte kæmper om magt og magi.

Richard Wagners Nibelungens Ring er et gigantisk værk: Fire helaftensoperaer for kæmpestort orkester og lige så stort sangerkorps. Men nu kan du få det hele på én aften – ovenikøbet med sagkyndig indføring i værket.

Det var en sensation, da Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester i 1980’erne spillede de samlede opførelser af Ringen i Danmark for første gang i 75 år. Wagners musik bed sig fast i publikum og orkestret, for man kan ikke undgå at blive indfanget af Wagners farverige og geniale musik.

Sammen med Aalborg Symfoniorkester og tidligere orkesterchef Leif Balthzersen præsenterer Aarhus Symfoniorkester derfor nu Der Ring ohne Worte med kæmpeorkester. Ved denne fælleskoncert kan du høre Lorin Maazels bearbejdning af kæmpeværket Nibelungens Ring, udelukkende spillet af orkestret, så det bliver ”Nibelungens Ring uden ord”.

Helt ”uden ord” bliver det dog ikke, idet du først får handlingen og Wagners musik med dens ledemotiver gennemgået sammen med orkestret, hvorefter du er klar til at gå ombord i det musikalske eventyr.

Dirigent
Marc Soustrot

Medvirkende
Leif V. S. Balthzersen
introduktion

Værk
R. Wagner /arr. L. Maazel
Der Ring ohne Worte

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester
Samarbejdskoncert med Aalborg Symfoniorkester