Oplevelser for børn i Aarhus

Hvor går man hen, når familien i weekenden skal samles til spændende oplevelser? Det har vi svaret på. Vi har herunder samlet Aarhus’ største oplevelser for børn og hele familien, så du let kan finde frem til weekendens udflugtsmuligheder. På både ARoS, Kvindemuseet, Musikhuset, Godsbanen og mange flere er der oplevelser for børn, unge, gamle, bedsteforældre og for hele børnefamilien. Du finder både gør-det-selv-workshops, teaterforestillinger for børn, kreative værksteder og meget mere, når Aarhus’ kulturinstitutioner åbner op for kultur i børnehøjde og inviterer hele familien ind. Finder du en aktivitet, der vækker jeres interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder og sikre en billet med det samme. Ud over oplevelser i børnehøjde kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og andre familieoplevelser.

Kvindemuseet

Drengenes og pigernes historier

Børn

Permanent udstilling

Om børn – for både børn og voksne.

Udstillingen bygger på en række konkrete børns liv og omhandler temaer som familie, skole, børnearbejde og leg samt forskelle på piger og drenge.

I udstillingen følger man børnene rundt blandt deres genstande, og det er med til at tegne billedet af de forskellige børns liv og vilkår. Den store forandring, der er sket med barndommen i almindelighed og med forventninger til piger og drenge i særdeleshed, formidles gennem udstillingen ved at gøre historiske genstande og kildemateriale tilgængeligt specielt for børn.

Temaer i udstillingen:

Familiestørrelse og børnedødelighed

Mange børn voksede op i store søskendeflokke og det til trods for, at mange børn ikke en gang blev ét år – indtil for 100 år siden var børnedødeligheden i Danmark, som i det meste af Europa, på ca. 20 % i det første leveår især byerne, men noget lavere på landet. Det var ikke sjældent, at mødre døde i barselssengen, og mange flere børn end i dag voksede op uden deres egen mor. Døden var en nærværende del af livet, og overtro og ydmyghed over for skæbnen var ledetråde for mange handlinger. På en del malede familiebilleder fra 1700-tallet er børnene afbildet med døtrene på den ene side og sønnerne på den anden side af forældrene, og de døde søskende i hvide klæder svævende over søskendeflokken.

Børnearbejde på landet og i den tidlige industrialisering

Børn var munde, der skulle mættes, men også hænder, der kunne arbejde, så i de fleste hjem hjalp børn til fra treårsalderen. Mange børn blev (indtil for 60-70 år siden) sendt ud at tjene før 10-års alderen som vogter- eller stalddrenge og som hjælpepiger i køkkenet. I byerne fik de småjobs på fabrikkerne, og derudover kunne smådrengene tjene som bude for håndværkerne og småpigerne som hushjælp. I 14-års alderen kom stort set alle børn, som ikke tilhørte de rigeste lag, ud at tjene, pigerne som tjenestepiger, drengene som karle eller unge lærlinge. I pigernes fritid vævede, syede og broderede de klæder og linned – men hvad lavede drengene om aftenen i deres sparsomme fritid, mens pigerne strikkede og broderede?

Skolegang og børneinstitutioner

Tilbud om skolegang for drenge var udviklet længe før, det blev almindeligt at tilbyde skolegang til piger. Rundt om i de større byer blev der bygget katedralskoler for drenge, og flere klostre havde drengeskoler, mens kun få havde også undervisning for piger. Med loven om almindelig skolegang fra 1814 blev der skole for både drenge og piger i alderen syv til fjorten år. Dog forblev skævvridningen, da drenge fik adgang til overbygningerne, og først i 1903 blev der også adgang for piger på de offentlige gymnasier.

Omkring år 1900 blev der åbnet børneasyler til dagpasning af arbejderklassens enlige eller gifte mødres børn, når hun gik på arbejde – det blev forløberne for børnehaver og vuggestuer. Samtidig blev der grundlagt en række opdragelsesanstalter for store børn, som ikke opførte sig ordentligt, og forvaringshjem for børn, som var handicappede, åndssvage eller på anden vis sære og vanskelige at have i hjemmene.

I Sverige erklærede pædagog og forfatter, Ellen Key, 1900-tallet som barndommens århundrede. Dette varslede en helt ny børnepædagogik, som tog udgangspunkt i børns behov og afløste tidligere tiders tro på, at fornuft kunne bankes ind i børn.

Leg og legetøj
’Anna hun har ingen ro, før hun får sin pakke: fire alen merino til en vinterfrakke’ eller ’Peter har den gren så kær, hvorpå trommen hænger – hvad du ønsker, skal du få’. Der er flere eksempler på forskel mellem pigerne og drengene i den stadig udbredte og sungne julesang. Hvad børn fik, og hvad børn legede med i de øverste lag af samfundet, afspejlede de to køn. Piger var til flid og hjemlige sysler med dukker og tekstiler og senere hjemmets indretning og opretholdelse, mens drengene var til soldaterliv, samfundsliv og udadrettet aktivitet. Blandt almue og i byproletariatet var legetøjet mere enkelt – men også her afspejler det de to hovedspor: dukker og omsorg til pigerne, soldater og action til drengene.

I nutiden, hvor det er god tone at behandle drenge og piger ens og forvente det samme af dem, er legetøjet stadigvæk ekstremt kønsopdelt.

Klæder, krop og sport

Små drenge og små piger var i mange år klædt ens og lignede små piger – i de højere samfundslag med hvide kraver og kjoleskørter, og mange af dem også med lange krøller. Alle i søskendeflokken kunne arve og bruge det samme tøj.

Da det blev almindeligt at købe fabriksfremstillet tøj til spædbørn frem for at fremstille det selv, blev det almindeligt med lyseblåt tøj til drenge og lyserødt til piger. Klædedragtens markering af de to køn har efter fire-femårsalderen været markant så langt tilbage, som vi har billeder af børn, med drenge klædt i bukser og piger i skørter. Der var en kort ’historisk pause’ i påklædning efter køn i 1970erne, hvor alle små børn var klædt som drenge med overalls. Nu er de røde og lyse pigefarver side om side med de mørke og blå drengefarver vendt tilbage med fornyet understregning af kønskarakteren.

Pige og drengeidræt har altid været kønsopdelt – historisk har der været tale om at overvinde grænser for bevægelse, frihed og afklædthed, navnlig for piger. Den store statusforskel, hvor “livet er for kort til kvindehåndbold!”, som man sagde i 1990’erne, er, trods mange gode eksempler på dygtige fightere i pigesport, uhyre sejlivet.

Bøger og medier

Drengebogen og pigebogen var et sikkert hit i 50’erne med Jan og Puk og alle de andre – længe før begrebet kvindelitteratur blev et faktum i voksenbogen. Unisex-bøgerne var fremme allerede med ’De 5’-bøgerne og har som genre fået en gevaldig renæssance med Harry Potter.

Nutidens computerspil er mest for drenge, ikke fordi der ikke er fremstillet spil for og med piger (Pixeline f.eks.), men fordi drenge spontant vælger at bruge tid på computerspil og netsurfing alene eller i fællesskab med kammeraterne, mens piger trods lige adgang til computere ikke vælger det i samme udstrækning.

Det kunne der forskes mere i – ligesom i de andre emner om arbejde, skolegang, tøj osv. – og hvad er mere oplagt end at udforske sådanne emner sammen med børn?

http://kvindemuseet.dk/udstilling/barndom/

 

 

Den Jyske Opera

HjerteLyd

Børn

Vi åbner døren til operaens verden på de mindstes betingelser og inviterer babyer, tumlinger og deres voksne med på en poetisk og nænsom musikalsk rejse. Slå jer ned på bløde puder mellem klange, stemninger, farver og former sammen med to operasangere og to musikere, og eventyret kan begynde. Babyernes bevægelser og lyde er en del af forestillingen, som er på dansk, engelsk og babysprog. Til slut inviterer vi på fri leg i scenografien.

Den Jyske Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni, som siden 1947 har arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau for alle aldre.

Alder: 0-2½ år
Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

GrowOP! Festival 2019

Forestillingen er en del af GrowOP! Festival, der er en operafestival for familier og børn fra 0-14 år i Aarhus 19.-24. september 2019.
Her kan du opleve sjove og spændende forestillinger, der er skræddersyet til aldersgruppen i festivalområdet omkring Musikhuset Aarhus med Filuren, Rytmisk Sal og Musikhusparken - og Brobjergskolen med Børnekulturhuset og Bora Bora, FestivalTeltet i gården og Glascontaineren. Læs mere om festivalen her.

Arrangør: Den Jyske Opera

Den Jyske Opera

Hjertelyd

Børn

Slå jer ned på bløde puder mellem klange, stemninger, farver og former sammen med to operasangere og to musikere, og eventyret kan begynde. Babyernes bevægelser og lyde er en del af forestillingen, som er på dansk, engelsk og babysprog.

Til slut inviterer vi på fri leg i scenografien. Den Jyske Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni, som siden 1947 har arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau for alle aldre.

Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

Alder: 0-2½ år

Sprog: Dansk, engelsk, babysprog o.a.

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

 • Forestillinger fra ind- og udland
 • Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)
 • FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

Godnat, Sol

Børn

Historien begynder en dag, hvor solen beslutter, at den ikke vil gå i seng. Hvordan kan vi få solen til at passe sit formål i verden? Kan vi overtale solen ved at spille noget musik, læse en bog eller tage solen med i operaen? Eller skal alle tre ting til?

AllMighty Productions skaber og udvikler innovativ operaformidling for børn og unge. AllMighty Productions er grundlagt af Ela Zingerevich.

Varighed: 45 min. (30 min. forestilling + 15 min. fri leg)

Alder: 2–4 år

Sprog: Dansk, engelsk, kropssprog og lyde

---

'Godnat, Sol' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

Hvor er du, Proserpin?

Børn

Ceres, gudinden for agerbrug, har to døtre; Proserpin og Cyane. En varm og dejlig sommerdag er søstrene ude at plukke blomster, da Proserpin pludselig forsvinder. Da Ceres hører dette, bliver hun så desperat, at hun glemmer at passe på naturen. Blomster og planter visner og dør, og det bliver efterår.

Operaverkstan er Malmö Operaens børne- og ungdomsafdeling - et laboratorium, som tester kunstformen med alt fra eksperimentel opera til respektfulde nyfortolkninger af klassikere.

Varighed: ca. 50 min.

Alder: Fra 8 år

Sprog: Svensk og dansk

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

De Van(d)vittige

Børn

Der sidder to mænd og to høns på en tømmerflåde. De har været undervejs længe på det vilde hav, og tørsten og sulten er ved at drive dem alle til vanvid. De to mænd overvejer at spise hønsene, men hønsene har andre planer. I det fjerne høres pludselig musik fra en hemmelighedsfuld ø, og på øen sidder en mystisk fremmed og spiller. Nu gælder det om at nå frem til den hemmelighedsfulde ø i en fart, men det kan kun ske, hvis alle hjælper til. Er der mon nogen blandt publikum, der vil give en hånd?

Forestillingen er skabt specielt til GrowOP! Festival i et nyt samarbejde mellem Figaros, Den Ny Opera og Den Jyske Opera.

Varighed: 30 min.

Alder: Fra 5 år

Sprog: Dansk

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Musikhuset

Tarzan

Børn

Fredericia Teaters produktion af den den liansvingende Disney-klassiker indtager Musikhusets Store sal i 2019.

Disneys musical Tarzan forvandler Musikhusets største sal til en jungle med liansvingende aber og storslåede dansescener. Oplev kærlighedshistorien om Tarzan og Jane, som du aldrig har set den før, når Musikhuset byder dig velkommen til junglen med fremragende scenografi, lækkert lyddesign, akrobatik og svingture tilsat en perlerække af forrygende musikhits skrevet af Phil Collins.

Stjerneregn fra anmelderne

Hvis man skal tro anmelderne, så kan publikum godt begynde at glæde sig til at opleve musicalen i Aarhus. Hele otte seksstjernede og 11 femstjernede anmeldelser er det blevet til. Læg dertil en masse rosende ord og et særdeles begejstret publikum, så har du en fornemmelse af, hvad du kan se frem til, når Disneys musical Tarzan rammer Musikhusets Store sal.  

Baseret på tegnefilmen om Tarzan

Med musik og tekst af den Oscar-belønnede og syvdobbelte Grammy-modtager Phil Collins præsenterer Fredericia Teater en storslået udgave af Disneys musical Tarzan.

Musicalen er baseret på Chris Buck og Kevin Limas tegnefilmsfortolkning af Edgar Rice Burroughs klassiker om menneskebarnet Tarzan, der vokser op blandt gorillaerne i den vestafrikanske regnskov.

Hør sangen Fremmed som mig fra musicalen:

Kom med bag scenen i selskab med Tarzan:

 • Instruktør og co-koreograf: Lynne Kurdziel Formato
 • Co-koreograf & aerial director: Christel Stjernebjerg
 • Head of aerial design: Troels Frydensberg

Begynd din aften med en velsmagende Tarzan-menu

Musikhusets restaurant, der ligger i husets foyer, disker op med en helt særlig Tarzan-menu.

Den lækre menu består af:

 • Tarzans favorit forret
  • Gravad laks med fennikel - Pære samt hjertesalat

 • Jungle hovedret
  • Rosastegt kalv - Kartoffel - Variation af løg samt sauce Bearnaise

 • Janes yndlingsdessert
  • Vaniljepocheret pære fyldt med chokoladecreme, hvid chokoladecremeanglaise samt røget tuiles

Læs mere om Tarzan menuen og book bord her.

Musicalen foregår på dansk.

Alder: Fra 6 år.

Varighed: 2 timer og 30 minutter med pause. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Den Jyske Opera

Operatoriet

Børn

Hvordan danser man et A? Hvordan lyder 1000 fugle, en klimakatastrofe, en dansende ælling eller en sol, der ikke vil sove? Hvordan ser en smuk stjernehimmel ud? Hvilken lyd kommer ud af min mund, når jeg åbner den?

I kan sammen bygge små scenografier, prøve kostumer, danse og synge et helt alfabet, synge højt og larmende på svensk og hollandsk eller komponere jeres families helt egen godnatsang. Vi inviterer jer også til at sætte lyd på klimaudfordringerne.

I Operatoriet er der brug for både øjne, ører, mund og krop, når børn og voksne sammen kan eksperimentere og lege med alt det, opera består af: Sang, musik, ord, drama, kostumer, scenografi og lyd.

HjerteRummet

I HjerteRummet er der ro og plads til babyer og deres voksne. Her kan I pusle, amme, varme en flaske og slappe lidt af – måske endda akkompagneret af blid sang. Der er også plads til, at babyers store søskende i alderen 1-3 år kan hygge roligt med en bog og en sang i hjerterummets hyggehjørne.

Alder: 0-2½ år

GodnatRummet

WORKSHOP: SKRIV EN GODNATSANG

I GodnatRummet leger vi videre på den fortælling, vi finder i forestillingen Godnat, Sol. Er du god til at falde i søvn? Eller kunne du tænke dig at lave din egen sovesol eller stjernehimmel – eller har I lyst til at komponere jeres families egen lille godnatsang i en guidet workshop?

Alder: 2-6 år

ABC-Rummet

WORKSHOP: SJOV MED BOGSTAVER

Ligesom i forestillingen Knud Romers ABC kan man lave sjov med bogstaver i ABCrummet. Løbende inviteres I ind i små grupper til at gå på opdagelse og finde bogstaver overalt i rummet, i jeres egen krop og jeres sang.

Alder: fra 5 år

ScenografiRummet

WORKSHOP: LAV DIN EGEN SCENOGRAFI

I ScenografiRummet kan I sammen bygge små scenografier i skotøjsæsker med idéer og materialer fra nogle af de forestillinger, I kan opleve på festivallen.

Alder: fra 8 år

KoloKostRummet

WORKSHOP: KOLORATUR OG KOSTUMER

KoloKostRummet er fuldt af koloraturer og kostumer. Koloraturer er mange og høje toner på række – og kostumer er muligheden for pludselig at være og se ud som en helt anden. I kan lege med følelser, kostumer og musik, når rummet er åbent.

I workshoppen Koloraturer og kostumer bruger vi sang og udklædning til at udforske denne verden, underverdenen og himmelen – ligesom de gør det i den svenske forestilling Hvor er du, Proserpin?

Alder: fra 6 år.

InstrumentRummet

WORKSHOP: LYD PÅ DYR

Hvordan lyder en skildpadde, hvis man spiller den på slagtøj? Eller en svane på cello? En ælling eller en surikat? Leg videre med de dyr, I møder i forestillingen Den Grimme Ælling, når InstrumentRummet er åbent og befolket af en cellist og en slagstøjsspiller.

Alder: 4-10 år

Klimakampen i Glascontaineren

WORKSHOP: KLIMASTOMP

Kampen for klimaet er vores alles og først og fremmest børnenes.

I FestivalTeltet kan I finde inspiration til at fortsætte de samtaler om klimaet, forestillingerne Vølvens Dom (fra 9 år) og Hvor er du, Proserpin? (fra 8 år) lægger op til.

I workshoppen KlimaStomp inviterer vi børn og voksne til sammen at sætte stomp-lyd på håb, frygt, frustrationer og idéer om et bedre klima. Med lyden fra plasticflasker, plasticposer og andet brugbart affald spiller vi heftige rytmer og fylder området med lyd (og larm!)

Alder: fra 8 år

Den Jyske Opera

Vølvens Dom

Børn

Verden er ved at gå under, og menneskene anråber Vølven om hjælp. Men Vølven har set det før. Hun er træt af de dumme mennesker, som gør de samme fejl om og om igen.

Forestillingen er inspireret af digtet Vølvens spådom fra den nordiske mytologi og fortælles af en sanger, tre skuespillere og to musikere. Musikteatret Saum arbejder med at forbinde intimiteten, nærværet og ærligheden med operaens store udtryk og kompleksitet.

Varighed: 50 min.

Alder: Fra 9 år

Sprog: Dansk

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Bora Bora

GROWOP: Vølvens Dom

Børn

DEL AF GROWOP! FESTIVAL

Vølvens dom er en nordisk saga-opera om fremtidsangst og fremtidshåb. En rå fortælling om Ragnarok og genopstandelse. Om grådighed og forandring.

Verden er ved at gå under, og menneskene anråber Vølven om hjælp. Men Vølven har set det før. Hun er træt af de dumme mennesker, som gør de samme fejl om og om igen.

Vølvens Dom er en opera om klodens tilstand. Det er en rå fortælling om ragnarok og grådighed og om fremtidsangst og fremtidshåb. Forestillingen er inspireret af digtet "Vølvens spådom" fra den nordiske mytologi og fortælles af en sanger, tre skuespillere og to musikere.

Musikteatret Saum arbejder med at forbinde intimiteten, nærværet og ærligheden med operaens store udtryk og kompleksitet.

Alder: Fra 9 år
Varighed: 50 min.

Skoler: Udover de nævnte spilletidspunkter er der også skoleforestillinger. Kontakt Den Jyske Opera for mere information om disse.

Moesgaard Museum

Arkæolog for en dag

Børn

Har du altid drømt om at finde noget rigtig gammelt? I en arkæologisk udgravning er fundene ofte gemt i lerklumper, og de kan være svære at se. Derfor bliver jorden taget med hjem til museet og skyllet i en stor si. Det kaldes at vandsolde.

I weekenden 21. og 22. september kan hele familien til at prøve kræfter med arbejdet som arkæolog på Moesgaard Museum. Her kan både børn og voksne være med til at vandsolde – dvs. skylle jord fra en rigtig middelalder-udgravning og opleve, hvordan små historiske ting fra dukker op.

Amatørarkæologer fra Østjydske Amatørarkæologer, der ofte hjælper museets arkæologer i forbindelse med udgravninger, vil være til stede og vise, hvordan arbejdet foregår.

For de yngste gæster vil der også være mulighed for at grave efter skatte i sand og måske finde potteskår, som er flere tusind år gamle.

Lørdag 21. september kl. 11.00-16.00
Aktiviteten foregår i museets udendørs aktivitetsgård.

Det er gratis at deltage i vandsoldningen ved køb af entrébillet. Børn under 18 år har gratis entré på Moesgaard.

 

ARoS

Kreativ familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Kr. 25,- pr. deltager + entré til ARoS.

Den Gamle By

Tilbage til 1970'erne

Børn

Rejs tilbage til 1970'erne. Til ligestilling. Til kollektiverne. Til Bob Dylan. Til Hula-hop ringe. Til båndoptager og brede bukseben. 

Nyhed! Elle boutique åbner i Den Gamle By.

Hvornår: 14.-15., 21.-22. og 28.-29. september.

Program:

Hør de velspillende Dylan Duos kendte Bob Dylan-numre, kl. 11-16 i 1974-kvarteret.

Kom med til åbningen 21sept., kl. 12-14.30 af Elle boutique og mød mød den tidligere internationalt kendte fotomodel Annette Hoyer Bell, som grundlagde butikken i 1968.

Prøv campingvognen med escaperoom og løs forskellige opgaver og gåder.

Få en køretur i Boblen, kl. 10-16.

Kom til modeshow og se eller gense hvordan moden var i 1970'erne.

Glæd dig til lege fra 1970'erne, kl. 10.30-14.30.

Verdenssuccesen Bang & Olufsen og den danske radio/tv-produktions historie, foredrag og udstilling.

 

Den Jyske Opera

Knud Romers ABC

Børn

ARoS

Kreativ familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Kr. 25,- pr. deltager + entré til ARoS.

ARoS

ARoS Familieture

Børn

Spil materialebingo, prøv kræfter med mystiske formindskelsesglas flyv med fortælletæppet eller mød den vildeste Kunst-Kat. ARoS familieture  dykker ned i kunstens underfundige verden på en legende og udfordrende måde, hvor alle i familien kan være med. Deltagelse er gratis efter entré til museet. Tilmelding ikke nødvendig.

Den Jyske Opera

Knud Romers ABC

Børn

Forestillingen er baseret på bogen Knud Romers ABC, John Kørners billedkunstneriske dyreunivers og Bent Sørensens nykomponerede musik og skaber tilsammen en fantasifuld, koreograferet scenisk sangleg for alle fra 6 år.

Forestillingen er en coproduktion mellem tre teatre: BaggårdTeatret og sART Danseteater fra Svendborg og Den Fynske Opera fra Odense. De tre teatre deler visionen om at skabe samtidsrelevant og nærværende scenekunst, der møder sit publikum i øjenhøjde uanset alder og forudsætninger.

Varighed: 45 min.

Alder: Fra 6 år

Sprog: Dansk

---

'Hjertelyd' er en del af GROWOP! FESTIVAL

Opera for familier og børn fra 0-14 år.

19.-24. september i Aarhus:

    Forestillinger fra ind- og udland

    Experimentariet - gratis (prøv kostumer, byg scenografi, spil instrument, komponer en godnatsang og meget mere)

    FestivalTeltet med mad og drikke

Læs mere om GrowOP! Festival her:

www.growopfestival.com

Den Jyske Opera

Den Grimme Ælling

Børn

Moesgaard Museum

Arkæolog for en dag

Børn

Har du altid drømt om at finde noget rigtig gammelt? I en arkæologisk udgravning er fundene ofte gemt i lerklumper, og de kan være svære at se. Derfor bliver jorden taget med hjem til museet og skyllet i en stor si. Det kaldes at vandsolde.

I weekenden 21. og 22. september kan hele familien til at prøve kræfter med arbejdet som arkæolog på Moesgaard Museum. Her kan både børn og voksne være med til at vandsolde – dvs. skylle jord fra en rigtig middelalder-udgravning og opleve, hvordan små historiske ting fra dukker op.

Amatørarkæologer fra Østjydske Amatørarkæologer, der ofte hjælper museets arkæologer i forbindelse med udgravninger, vil være til stede og vise, hvordan arbejdet foregår.

For de yngste gæster vil der også være mulighed for at grave efter skatte i sand og måske finde potteskår, som er flere tusind år gamle.

Søndag 22. september kl. 11.00-16.00
Aktiviteten foregår i museets udendørs aktivitetsgård.

Det er gratis at deltage i vandsoldningen ved køb af entrébillet. Børn under 18 år har gratis entré på Moesgaard.