Oplevelser for børn i Aarhus

Hvor går man hen, når familien i weekenden skal samles til spændende oplevelser? Det har vi svaret på. Vi har herunder samlet Aarhus’ største oplevelser for børn og hele familien, så du let kan finde frem til weekendens udflugtsmuligheder. På både ARoS, Kvindemuseet, Musikhuset, Godsbanen og mange flere er der oplevelser for børn, unge, gamle, bedsteforældre og for hele børnefamilien. Du finder både gør-det-selv-workshops, teaterforestillinger for børn, kreative værksteder og meget mere, når Aarhus’ kulturinstitutioner åbner op for kultur i børnehøjde og inviterer hele familien ind. Finder du en aktivitet, der vækker jeres interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder og sikre en billet med det samme. Ud over oplevelser i børnehøjde kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og andre familieoplevelser.

Kvindemuseet

Drengenes og pigernes historier

Børn

Permanent udstilling

Om børn – for både børn og voksne.

Udstillingen bygger på en række konkrete børns liv og omhandler temaer som familie, skole, børnearbejde og leg samt forskelle på piger og drenge.

I udstillingen følger man børnene rundt blandt deres genstande, og det er med til at tegne billedet af de forskellige børns liv og vilkår. Den store forandring, der er sket med barndommen i almindelighed og med forventninger til piger og drenge i særdeleshed, formidles gennem udstillingen ved at gøre historiske genstande og kildemateriale tilgængeligt specielt for børn.

Temaer i udstillingen:

Familiestørrelse og børnedødelighed

Mange børn voksede op i store søskendeflokke og det til trods for, at mange børn ikke en gang blev ét år – indtil for 100 år siden var børnedødeligheden i Danmark, som i det meste af Europa, på ca. 20 % i det første leveår især byerne, men noget lavere på landet. Det var ikke sjældent, at mødre døde i barselssengen, og mange flere børn end i dag voksede op uden deres egen mor. Døden var en nærværende del af livet, og overtro og ydmyghed over for skæbnen var ledetråde for mange handlinger. På en del malede familiebilleder fra 1700-tallet er børnene afbildet med døtrene på den ene side og sønnerne på den anden side af forældrene, og de døde søskende i hvide klæder svævende over søskendeflokken.

Børnearbejde på landet og i den tidlige industrialisering

Børn var munde, der skulle mættes, men også hænder, der kunne arbejde, så i de fleste hjem hjalp børn til fra treårsalderen. Mange børn blev (indtil for 60-70 år siden) sendt ud at tjene før 10-års alderen som vogter- eller stalddrenge og som hjælpepiger i køkkenet. I byerne fik de småjobs på fabrikkerne, og derudover kunne smådrengene tjene som bude for håndværkerne og småpigerne som hushjælp. I 14-års alderen kom stort set alle børn, som ikke tilhørte de rigeste lag, ud at tjene, pigerne som tjenestepiger, drengene som karle eller unge lærlinge. I pigernes fritid vævede, syede og broderede de klæder og linned – men hvad lavede drengene om aftenen i deres sparsomme fritid, mens pigerne strikkede og broderede?

Skolegang og børneinstitutioner

Tilbud om skolegang for drenge var udviklet længe før, det blev almindeligt at tilbyde skolegang til piger. Rundt om i de større byer blev der bygget katedralskoler for drenge, og flere klostre havde drengeskoler, mens kun få havde også undervisning for piger. Med loven om almindelig skolegang fra 1814 blev der skole for både drenge og piger i alderen syv til fjorten år. Dog forblev skævvridningen, da drenge fik adgang til overbygningerne, og først i 1903 blev der også adgang for piger på de offentlige gymnasier.

Omkring år 1900 blev der åbnet børneasyler til dagpasning af arbejderklassens enlige eller gifte mødres børn, når hun gik på arbejde – det blev forløberne for børnehaver og vuggestuer. Samtidig blev der grundlagt en række opdragelsesanstalter for store børn, som ikke opførte sig ordentligt, og forvaringshjem for børn, som var handicappede, åndssvage eller på anden vis sære og vanskelige at have i hjemmene.

I Sverige erklærede pædagog og forfatter, Ellen Key, 1900-tallet som barndommens århundrede. Dette varslede en helt ny børnepædagogik, som tog udgangspunkt i børns behov og afløste tidligere tiders tro på, at fornuft kunne bankes ind i børn.

Leg og legetøj
’Anna hun har ingen ro, før hun får sin pakke: fire alen merino til en vinterfrakke’ eller ’Peter har den gren så kær, hvorpå trommen hænger – hvad du ønsker, skal du få’. Der er flere eksempler på forskel mellem pigerne og drengene i den stadig udbredte og sungne julesang. Hvad børn fik, og hvad børn legede med i de øverste lag af samfundet, afspejlede de to køn. Piger var til flid og hjemlige sysler med dukker og tekstiler og senere hjemmets indretning og opretholdelse, mens drengene var til soldaterliv, samfundsliv og udadrettet aktivitet. Blandt almue og i byproletariatet var legetøjet mere enkelt – men også her afspejler det de to hovedspor: dukker og omsorg til pigerne, soldater og action til drengene.

I nutiden, hvor det er god tone at behandle drenge og piger ens og forvente det samme af dem, er legetøjet stadigvæk ekstremt kønsopdelt.

Klæder, krop og sport

Små drenge og små piger var i mange år klædt ens og lignede små piger – i de højere samfundslag med hvide kraver og kjoleskørter, og mange af dem også med lange krøller. Alle i søskendeflokken kunne arve og bruge det samme tøj.

Da det blev almindeligt at købe fabriksfremstillet tøj til spædbørn frem for at fremstille det selv, blev det almindeligt med lyseblåt tøj til drenge og lyserødt til piger. Klædedragtens markering af de to køn har efter fire-femårsalderen været markant så langt tilbage, som vi har billeder af børn, med drenge klædt i bukser og piger i skørter. Der var en kort ’historisk pause’ i påklædning efter køn i 1970erne, hvor alle små børn var klædt som drenge med overalls. Nu er de røde og lyse pigefarver side om side med de mørke og blå drengefarver vendt tilbage med fornyet understregning af kønskarakteren.

Pige og drengeidræt har altid været kønsopdelt – historisk har der været tale om at overvinde grænser for bevægelse, frihed og afklædthed, navnlig for piger. Den store statusforskel, hvor “livet er for kort til kvindehåndbold!”, som man sagde i 1990’erne, er, trods mange gode eksempler på dygtige fightere i pigesport, uhyre sejlivet.

Bøger og medier

Drengebogen og pigebogen var et sikkert hit i 50’erne med Jan og Puk og alle de andre – længe før begrebet kvindelitteratur blev et faktum i voksenbogen. Unisex-bøgerne var fremme allerede med ’De 5’-bøgerne og har som genre fået en gevaldig renæssance med Harry Potter.

Nutidens computerspil er mest for drenge, ikke fordi der ikke er fremstillet spil for og med piger (Pixeline f.eks.), men fordi drenge spontant vælger at bruge tid på computerspil og netsurfing alene eller i fællesskab med kammeraterne, mens piger trods lige adgang til computere ikke vælger det i samme udstrækning.

Det kunne der forskes mere i – ligesom i de andre emner om arbejde, skolegang, tøj osv. – og hvad er mere oplagt end at udforske sådanne emner sammen med børn?

http://kvindemuseet.dk/udstilling/barndom/

 

 

Aarhus Teater

Pagten

Børn

Pagten er et fantasifuldt og fortættet juledrama, der handler om venskab, om at knytte bånd, stå sammen og hjælpe hinanden. Og om at tro på, at der er mere i verden, end vi umiddelbart kan se. Pagten bygger på DR’s meget populære julekalender fra 2009, og nu kan det medrivende eventyr for første gang opleves som teater.

Den 12-årige dreng Malte har en temmelig livlig fantasi, og eleverne i 6.A. mobber ham og holder ham udenfor. Men en dag finder han ud af, at han er udvalgt. Han skal sammen med nisserne kæmpe mod den uhyggelige isheks Iselin. Hun vil nemlig udrydde nisserne, fordi de ikke vil underkaste sig hendes herredømme over den magiske verden. Til det skal Iselin bruge Pagten. Den pagt, som præsten og salmedigteren Grundtvig og nissepigen Saia lavede i gamle dage, og som sikrer, at der er forbindelse mellem menneskenes verden og nissernes verden. Malte slår sig sammen med den modige nisse Lyda, og de må igennem tre svære magiske prøver for at finde Pagtens skjulested.

Pagten er skrevet af den prisbelønnede manuskriptforfatter Maya Ilsøe, som også står bag DR’s julekalender ”Absalons Hemmelighed” (2006) og de tre sæsoner af dramaserien ”Arvingerne” (2014-16). 

Mød et veloplagt hold af skuespillere fra Aarhus Teater, og i rollen som Malte kan du opleve Frederik Mansø, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2019. Pagten er sat i scene af Line Paulsen, der i sidste sæson skabte totalteater-oplevelsen Friheden i Tivoli Friheden. Aarhus Teaters husscenograf, den Reumert-vindende David Gehrt, står for scenografien. 

ARoS

Den BEDSTE dag på ARoS

Børn

Bedsteforældre og børnebørn inviteres til den BEDSTE kunstoplevelse i museets udstillinger. Herefter er der den BEDSTE kreative udfordring, og undervejs serverer vi de BEDSTE snacks. Afholdes kl. 10.30-13.00
Pris: 50 kr. (+ gebyr) pr. deltager/ pr. workshop - både børn og bedsteforældre skal have billet.
(OBS: Entré til ARoS er ikke inkluderet)

Tivoli Friheden

Jul i Friheden: Julemandens By

Børn
Til Jul i Friheden får du muligheden for at opleve Julemandens By, og se hvordan de allesammen forbereder sig til juleaften. 
De arbejdsomme nisser er nemlig altid i fuld gang med at pakke alle de gaver, som julemanden deler ud til de søde børn juleaftensdag.
 
Det er også her, at du hver åbningsdag kan møde julemanden, få taget et billede med ham og hviske ham dine allerstørste juleønsker. Måske dit ønske bliver opfyldt! (se tider i vores dagsprogram)

Tag din mor, far, ven eller en anden du har kær i hånden, og gå igennem det imponerende nisselandskab med drillenisser og alfer, tag på kanetur rundt i den juleudsmykkede park og kom frem til Julemandens hus i et af de flotteste områder i Tivoli Friheden.

Musikhuset

Flagstang Markeder

Børn

På Flagstang Markeder kan du gøre et godt kup!

Både af brugte retrolækkerier, skønne design og håndværk og en masse flot tøj.
Standene er meget varierede, og der sælges både næsten nyt, lettere brugt, vintage- og retrotøj, sko og smykker. Du kan også finde vintage- og retrogenstande til boligindretningen – lige fra kageruller til keramik og ofte også brugt legetøj til børnene. Kort sagt: her er der rigtigt gode chancer for at finde enten det, du har ledt længe efter… eller det, som du ikke vidste, at du virkelig gik og manglede.

Har du "guld" i gemmerne? Kan du booke en stadeplads til det næste marked på: www.flagstang-markeder.dk

Varighed: 5 timer

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med Flagstang Markeder

 

 

ARoS

Den BEDSTE dag på ARoS

Børn

Bedsteforældre og børnebørn inviteres til den BEDSTE kunstoplevelse i museets udstillinger. Herefter er der den BEDSTE kreative udfordring, og undervejs serverer vi de BEDSTE snacks. Afholdes kl. 10.30-13.00
Pris: 50 kr. (+ gebyr) pr. deltager/ pr. workshop - både børn og bedsteforældre skal have billet.
(OBS: Entré til ARoS er ikke inkluderet)

Musikhuset

PREMIERE: Min bror er en blåhval

Børn

Olivia: I påstår, I er så bekymrede og gør hvad I kan, mens I går ud og køber akrylmaling med den ene hånd og sætter børn i verden med den anden. Hvordan kan I gøre det? 

Der er hedebølge og varmen gør Olivia bange. Hun mærker på egen krop, at noget ikke er som det  skal være. Hun ser tegn overalt og hun forsøger at råbe de voksne op, men de forstår ikke hendes panik. Olivias forældre er skilt og prøver at rumme hendes nye livsvalg på hver deres måde. Alligevel synes Olivia at de har for travlt med at stifte nye familier med nye søskende, som Olivia forventes at rumme. Hvorfor bekymrer de sig ikke om det der er vigtigst? Olivia er i krise

”Min bror er en blåhval” er en forestilling om klimaangst relationers skrøbelighed. En fortælling om de følelser, der kommer i klemme hos en ung og klimabevidst pige, som forsøger at favne de nære relationer og samtidig holde op med at køre bil. Kan handling og ansvar følges ad, hvis alle ikke er enige om at der overhovedet er en krise? Hvordan undgår vi at generationskløfterne bliver dybere, samtidig med at havene stiger og det skal være okay at sætte nye børn i en verden der føles helt ude af takt?

OBS: ALDERSGRUPPE: Fra 12 år. 

Instruktør Anna Schulin-Zeuthen // Dramatiker Julie Maj Jakobsen // Skuespillere Daniel Bevensee, Ole Jakobsen og Clara Ellegaard // Synopsisdramatiker Brian Wind-Hansen // Scenograf Gitte Baastrup // Lysdesign Jesper Jepsson // Teknikerelev Amalie Fabricius // Værkstedsansvarlig Uffe Blaabjerg // Produktionsleder/dramaturg Marion Vick // Instruktørassistent Karoline Fløysvik // Sufflør Frida Heegaard Hjeresen 

Arrangør: Teaterhuset Filuren 

Co-producent: Teater Apropos 

 

SKOLEFORESTILLINGER: 

22. november - 5. december

Ring til Ida M. Szatkowski på 28 68 26 98 for at bestille billetter til skoleklasser/institutioner.

 

 

 

Musikhuset

Det Store Juleshow

Børn

Med Mek Pek, Kalle Mathiesen, Katrine Bille og band

Så er der dømt hyggelig, crazy, sjov, sød og musikalsk jul for hele familien.

Med to generationers populære børneunderholdere på scenen, kan det ikke gå helt galt… eller kan det??

Mek Pek har underholdt børn , med Åh abe og Habbasut-hits i over 25 år. Katrine Bille startede sin børneunderholdningskarriere for 10 år siden, som LilleNørd. Kalle Mathiesen, der er en crazy og hylende morsom trommeslager m.m. lavede Ramasjangprogrammerne ”Kalles Danmarkstur” i 2 sæsoner, i 2013/14.

Kalle Mathiesen spiller og slår på alt, og han vil prøve at slå rekorden for verdens hurtigste trommeslager, spille sange fra Ramasjang udsendelserne og digte julesange på stedet.

Katrine Bille, kendt fra Ramasjang programmerne ”Luk op, luk i” og ”LilleNørd”. Hun er igen TV aktuel i foråret 2019, på DR Ramasjang, i 2. sæson af den nye programserie ”Luk op, luk i”, der handler om musik og følelser. 

Mek Pek har sit store Åh Abe og Habbasut-repertoire, så hits fra de mange børneplader kommer der ikke til at mangle. Heller ikke sjove løgnhistorier fra barndommens jul. Mek Pek har selvfølgelig sin trompet og gulvbas med, så måske blæser han julen ind mens han står på bassen.

Emil Falk er søn af Mek Pek, han spiller guitar med Thomas Helmig, Hugo Helmig,  Kesi, Anders & Katrine (LilleNørd) m.fl.Emil spiller først og fremmest guitar og keyboards, men er også en dygtig sanger, bassist og spasmager.

Arrangør: Musikhuset

Varighed: 1 time. bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Den Gamle By

Jul i Den Gamle By

Børn

Besøg Den Gamle By og oplev 400 års danske juletraditioner. Her er jul til alle sanser for store og små. 

I Den Gamle By går du selv på opdagelse julens historie – tag den hyggelige julerute ved at følge lanternerne. Nyd en stille stund,

mens mørket sænker sig og lygterne tændes. Smag på julegodterne. Syng med på julealsang. Besøg de mange juleboder. Gå indenfor i

varmen og bliv klogere på, hvordan danskerne har fejret jul gennem tiderne.

Musikhuset

Jeg Mangler Ord

Børn

Den sidste lørdag i hver måned vil også byde på Bland Selv-arrangement for de unge. Jeg mangler Ord er et koncept hvor tre dramatikere udfordrer sig selv og kaster sig ud i live at skrive et værk – lige der for øjnene af publikum. De tre dramatikere har en time inden start skrevet første scene, hvorefter de skal producere replikker løbende til de to skuespillere på scenen. Du har som publikum også mulighed for at blande dig i, hvad der skal ske på scenen. Der er blandt andet nødhjælpskassen med replikker fra publikum når dramatikerne ikke er hurtige nok, og så er der brug for kreativitet og inspiration til improvisatorerne.

Tidligere publikummer siger:

... det er hylende morsomt og spontant.

... det er en unik chance for et indblik i kreativ skrivning uden rewrites.

... det skal opleves og det bliver aldrig kedeligt.

Vi garanterer et professionelt niveau og glæder os til at byde jer velkommen til dette anderledes improshow. Hver gang er unik, så man kan sagtens komme igen. Hold øje med de enkelte lørdages kunstneriske hold, når vi afslører dem på Facebook og på filuren.dk.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: 13 + 

 

 

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for anderledes teater- og dansearrangementer for børn og deres voksne. Vi inviterer til familiedans eller -teater for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede en improviseret event, hvor både forældre og børn er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, eller dykker ned i vandet, eller hvem ved, måske ender vi på månen.

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS: Der skal være min. 5 tilmeldinger før arrangementet afholdes.

Undervisere Eva Damholt eller Malene Hedetoft.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 4 - 8 år.

 

Musikhuset

SØNDAG

Børn

Bag første låge i adventskalenderen kan vi opleve en forestilling efter en historie af Kim Fupz Aakeson. Torstens mor skal have en baby. Torstens dårligste ven, Willy, ved godt hvorfor. Det er fordi Torstens mor og far ikke synes han er nuttet nok mere, fordi de ikke elsker ham så meget mere. I en hel lang uge prøver Torsten at finde ud af hvad han kan gøre: Måske vil hans mor og far elske ham, hvis han bliver mere nuttet? Eller hvis han rydder op på sit værelse? Eller måske må han simpelthen prøve at forstå, hvordan det hænger sammen, det der med kærlighed …

Tag børnene med ind i salen og mærk julen begynde med forestillingen Søndag, der er en dramatisering af Fupz’ underfundige og filosofiske  hverdagshistorie. Den er gjort levende for de 4-8 årige ved brug af små og store dukker, lysprojektioner og fortælling i et billedrigt formsprog. Så kom og tænd det første lys i den smukke grønne adventskrans og byd julen velkommen med denne skønne forestilling.

Instruktør Maria Myrgård // Scenografi Rebekka Bentzen // Dukker Katrine Karlsen // Lys, teknik Peter Rasmussen // Medvirkende Tea Rønne og Dirck Backer

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 4 år.

 

Musikhuset

Julegalop

Børn

Jul for de yngste og deres forældre

Kom og syng med og dans til julens sange og danse.
Rigtige nisser spiller i Aarhus Musikskoles Nisseorkester, mens nissemor og julemænd får alle i gang på dansegulvet.

Efter julegaloppen er der koncert med Suzukistrygere og Blæsere i caféen.

Gratis adgang
Julegaloppen er arrangeret af musik- og bevægelseslærerne på Aarhus Musikskole.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Ramasjang julemysteriet

Børn

Hjælp julemanden i selskab med Kristian og Ramasjang Julemysteriet

Julen er i fare! Selveste julemanden er blevet bestjålet og ingen ved hvem skurken er! Hvis ikke mysteriet bliver opklaret hurtigst muligt, vil det være slut med julegaver, juletræer, nisser og rensdyr for altid. Heldigvis er der en sidste chance: Ramasjangs detektiv, Kristian!

Han er en mester i at finde spor og han kender Ramasjangs 7 skurke ind og ud. Sammen med alle børnene vil Kristian prøve at finde ud af, hvem af de 7 der har været på spil. Er det den gamle Reichardt Thomsen? Den svenske danseslyngel Danse Staffan? Fodboldtossen Ronni Roligan? Hanne Riffel? Camping Vagn? Preben Pølsesnak eller Fru Pudderkvast?

Én ting er sikkert: Det bliver en højspændt koncert med alle de kendte, prisvindende sange fra Ramasjang Mysteriet med et velspillende band på scenen. Er du klar til at løse et rigtigt julemysterium sammen med Kristian?

SÅ lad os komme i gang!

Ramasjangs Julemusterium er udviklet i samarbejde med DR Musikariet.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Julekalenderens Magiske Musik

Børn

I Danmark har vi en helt særlig tradition i den søde juletid. Hele december måned sidder vi nemlig klistret til Tv-skærmen og kigger lige ind i hjertet af den danske julestemning - julekalenderen!
Gennem tiden har julekalenderne ikke blot beriget os med spændende historier, men i særdeleshed også med en masse fremragende musik.

Denne julekoncert vil tage publikum med på en rejse gennem den musik, der i årtier har fyldt danskernes hjem med den helt særlige julestemning, der hører julekalender til. Det bliver en historisk rejse, pakket ind i al den bedste julekalendermusik fra Kender du Decembervej? med Magnus Tagmus til Tinkas Juleeventyr.
Musikerne Ninna Morsing og Camilla Overgaard vil med hver deres speciale indenfor percussion, klaver, guitar og sang, give Jer årets første julegave og garantere Jer en magisk og medrivende julekoncert, som I aldrig har oplevet den før!

Varighed: Ca. 1 time. Bemærk, sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

 

Musikhuset

Så er det endelig hjul

Børn

En juleforestilling om at bære sine minder med sig og altid tro på det gode... Det er den 23. december og Rasmus Hjul kommer kørende på sin Kassecykel, som han har arvet fra sin far – den store gøgler, Ole Maler. Rasmus er på vej hen til sin far, for at synge julen ind ... tik tik tiden går og går og kloden drejer stille rundt ... Den cykel har været i hele landet, ja hele verden nærmest. Og der er historier i den. Fantastiske, finurlige, vilde og sjove historier. Sande historier og løgnehistorier, spundet af det pureste opspind.

Så er det endelig hjul er en sjov, rørende og livsbekræftende fortælling om en mand og hans ukuelige tro på julemanden. Man kan hvad man vil, man skal bare tro på det! Julen er hjerternes fest, den er fuld af hygge og kærlighed og det samme er Rasmus Hjul. Så kom og nyn med på Kim Larsens bedste, når vi tænder andet lys i adventskransen og åbner anden låge i kalenderen.

  Idé og manuskript Anders Valentinus Dam // Instruktion og Scenografi Anders Valentinus Dam // Lys Anders Kjems // Lyd Johannes Eberl Smed // Bygger John Nyby Larsen // Teknik Kim Glud, Steffen Brandt // Specielle tekniske effekterAsbjørn Holland Christensen // Bjørnedesign Steffen Brandt // Animator Jonathan Milo // Bjørne og Sibiriens maler Jonas Nørregaard // Dukkemager Asger Filtkongen v/Henrik Dannevang // Illustration Asger Rasmus Reiersen // Design af dukkerne Kim og Ole Allan Tinus // Produktionsleder Allan Tinus // Medvirkende:Rasmus Reiersen og Asger Visbak

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 10 år. 

 

 

Musikhuset

God Jul, Cirkeline

Børn

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne.

Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Gaverne skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege.

Senere drager de tre venner ud i skoven efter juletræet. Det er koldt, og sneen falder hvid. I skoven møder vi den skurkagtige kat, de sjove skovnisser, og sidst, men ikke mindst, snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

Cirkelinetegnefilm som musik og teater

Stilen i denne forestilling er, som vi kender den fra tegnefilmene, fyldt med sprudlende humor, og ledsaget af Hans-Henrik Leys dejlige og iørefaldende musik.

Med denne forestilling har Hanne Hastrup endnu en lille perle inden for sit specielle univers. Cirkelinefiguren er mere populær end nogensinde og henvender sig efterhånden til hele tre generationer af danskere, fra de yngste til de ældste.

Forfatter: Hanne Hastrup
Instruktion: Lisbet Lipschitz
Scenografi: Niels Secher
Musik og sangtekster: Hans-Henrik Ley og David Hildebrandt
Masker: Maria La Cour og Johan Kølkjær
Medvirkende: Mette Alvang, Anne Blomsgård m.fl.

Varighed: 1 time uden pause

Arrangør. Musikhuset

Musikhuset

Faster Lizzies Jul

Børn

I Faster Lizzies køkken står alt helt helt stille. Vejrudsigten melder om sne juleaften og det tegner til at blive en rigtig fantastisk jul. Men julehumøret kommer ikke, for Misser er væk. Der er ingen steder Faster Lizzie ikke leder! Men Misser er bare helt væk. Køkkenet er fyldt med skuffer, låger og hylder – og alle er de fyldt med hemmeligheder, spændende sager og ikke mindst ingredienser til julestemning. Lizzie finder dufte, hun finder lyde, musik og så finder hun små øjeblikke med julemagi. Lizzie finder også et ægte julehjerte og langsomt sniger julestemningen sig ind – men hvad med julehumøret og Misser?

Tredje kalenderlåge gemmer på Faster Lizzies Jul og det er en hyggelig historie om al den magi et køkken kan rumme, alle de hemmeligheder skuffer er så gode til at holde på og så er der duften. Duften i køkkenet – tænk lige på pebernødder, nybagte pebernødder. Hvis du er heldig får du opskriften med hjem efter vi har tændt tredje lys i adventskransen.

Idé og instruktion: Solveig Weinkouff // Koreografi Susanne Bonde og Sofie Pallesen // Scenografi Filippa Berglund // Lyddesign Gregers Kjar // Medvirkende Susanne Bonde

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 3 år. 

 

 

Musikhuset

Årets Juleoverraskelse

Børn

Vi byder velkommen til årets juleoverraskelse. Scenekunsthus Aarhus og Teaterhuset Filuren åbner i fællesskab den sidste låge i adventskalenderen. Vi har indbudt Aarhus’ vækstlag til, henover efteråret, at skabe kalenderårets sidste forestilling – en  familieforestilling, der sætter gang i julestemningen. Om det bliver kanel eller gran eller gavepapir og nisser, eller noget helt, helt andet, det forbliver en hemmelighed.

Årets juleoverraskelse bliver nemlig ikke afsløret før end man har slået bagendeni sædet og mærket julefreden sænke sig. I takt med at lyset bliver slukket og magien på scenen drysser hygge, kan I tage jeres børn i hånden og lade jer underholde af det spirende scenekunstvækstlag – fremtidens professionelle – i Aarhus. Vi glæder os til at tænde det sidste lys i adventskransen sammen med jer. Scenekunsthus Aarhus er en forening, hvis formål er at skabe fysiske rammer for vækstlagets aktører og skabe åbne, udviklende og engagerende events for de uafhængige scenekunstnere i Aarhus og omegn.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet aldersgruppe: fra 5 år.