Oplevelser for børn i Aarhus

Hvor går man hen, når familien i weekenden skal samles til spændende oplevelser? Det har vi svaret på. Vi har herunder samlet Aarhus’ største oplevelser for børn og hele familien, så du let kan finde frem til weekendens udflugtsmuligheder. På både ARoS, Kvindemuseet, Musikhuset, Godsbanen og mange flere er der oplevelser for børn, unge, gamle, bedsteforældre og for hele børnefamilien. Du finder både gør-det-selv-workshops, teaterforestillinger for børn, kreative værksteder og meget mere, når Aarhus’ kulturinstitutioner åbner op for kultur i børnehøjde og inviterer hele familien ind. Finder du en aktivitet, der vækker jeres interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder og sikre en billet med det samme. Ud over oplevelser i børnehøjde kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og andre familieoplevelser.

Musikhuset

Fejring af Kinesisk Nytår

Børn
Velkommen til Rottens År

”Xin nian hao”, lyder det. Sammen med ”Godt nytår”.
Det er ikke bare sprogene, men også det sorte og det lyse hår, der blandes. Fejringen af det kinesiske nytår i Musikhuset Aarhus er en broget affære og en ægte folkefest, der markerer overgangen fra Grisens til Rottens År.
Det kinesiske nytår følger månekalenderen. Det svinger derfor fra år til år på samme måde, som vi kender det fra påsken, og i år falder nytåret 25. Januar. Men det fejres nu en søndag – 19. januar – for at give alle mulighed for at være med. Arrangementet trækker gæster fra hele landet, for det er ganske enkelt den største folkelige kinesiske event – ikke bare i Danmark, men i Skandinavien.

Rottens År er efter den kinesiske astrologi den første i rækken. Der er i alt 12 dyr i cyklussen, og rækkefølgen blev ifølge en gammel legende fastlagt ved et væddeløb: Den første i mål var rotten og som nummer sjok kom grisen. Vi kan måske synes, det er atypiske dyr at fremhæve, men på vanlig kinesisk vis finder man noget positivt i det meste. Rotter repræsentere ifølge den kinesiske astrologi ambition, beslutsomhed, fremskridt og vedholdenhed. Rottens år fremsiges at være "fuld af muligheder og ændringer".
Det kinesiske nytår – eller forårsfesten, som kineserne selv kalder det – er den største folkefest i Kina, hvor hele landet står på den anden ende. Det ligner en blanding af vores jul og nytår med både familietræf, gaver og traditioner.

Foreningen Danmark-Kina har skabt sin egen version ved at omdanne Musikhuset Aarhus til ”Lille Kina”.  Og hvad kan vi så glæde os til ? En smuk buket sammensat af både klassiske og moderne elementer. Yndefulde danseoptrin og magtfulde krigerdanse skifter med nyfortolket kampsport og dramatisk ballet. Her finder vi ægte kinesisk musik og magi, en oplevelse for alle aldre.

Dansekompagniet har 20 medlemmer med flere højtberømmede kunstnere iblandt. Vi møder kinesisk professionalisme i top, så der er overskud til at lade det svære virke legende let.
Fejringen af det kinesiske nytår er et bombardement af sanserne; et overflødighedshorn af indtryk for hele familien. Det er en oplevelse af de helt store, når Musikhuset Aarhus forvandles til ”Lille Kina” for 15. år i træk.
Kulturmødet mellem danskere og kinesere er enestående; det er en lejlighed til at lære hinanden at kende og til at være sammen om noget venligt, vedkommende og væsentligt.

Velkommen til en aften fyldt med poesi og skønhed, grænseoverskridende teknik og ja, lidt vildskab.

Varighed: 10-16

Fri entré
Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med bl.a. Den kinesiske ambassade, Den Kinesiske venskabsforening, Kinesisk Kulturselskab og Aarhus Kommune

 

Kvindemuseet

Drengenes og pigernes historier

Børn

Permanent udstilling

Om børn – for både børn og voksne.

Udstillingen bygger på en række konkrete børns liv og omhandler temaer som familie, skole, børnearbejde og leg samt forskelle på piger og drenge.

I udstillingen følger man børnene rundt blandt deres genstande, og det er med til at tegne billedet af de forskellige børns liv og vilkår. Den store forandring, der er sket med barndommen i almindelighed og med forventninger til piger og drenge i særdeleshed, formidles gennem udstillingen ved at gøre historiske genstande og kildemateriale tilgængeligt specielt for børn.

Temaer i udstillingen:

Familiestørrelse og børnedødelighed

Mange børn voksede op i store søskendeflokke og det til trods for, at mange børn ikke en gang blev ét år – indtil for 100 år siden var børnedødeligheden i Danmark, som i det meste af Europa, på ca. 20 % i det første leveår især byerne, men noget lavere på landet. Det var ikke sjældent, at mødre døde i barselssengen, og mange flere børn end i dag voksede op uden deres egen mor. Døden var en nærværende del af livet, og overtro og ydmyghed over for skæbnen var ledetråde for mange handlinger. På en del malede familiebilleder fra 1700-tallet er børnene afbildet med døtrene på den ene side og sønnerne på den anden side af forældrene, og de døde søskende i hvide klæder svævende over søskendeflokken.

Børnearbejde på landet og i den tidlige industrialisering

Børn var munde, der skulle mættes, men også hænder, der kunne arbejde, så i de fleste hjem hjalp børn til fra treårsalderen. Mange børn blev (indtil for 60-70 år siden) sendt ud at tjene før 10-års alderen som vogter- eller stalddrenge og som hjælpepiger i køkkenet. I byerne fik de småjobs på fabrikkerne, og derudover kunne smådrengene tjene som bude for håndværkerne og småpigerne som hushjælp. I 14-års alderen kom stort set alle børn, som ikke tilhørte de rigeste lag, ud at tjene, pigerne som tjenestepiger, drengene som karle eller unge lærlinge. I pigernes fritid vævede, syede og broderede de klæder og linned – men hvad lavede drengene om aftenen i deres sparsomme fritid, mens pigerne strikkede og broderede?

Skolegang og børneinstitutioner

Tilbud om skolegang for drenge var udviklet længe før, det blev almindeligt at tilbyde skolegang til piger. Rundt om i de større byer blev der bygget katedralskoler for drenge, og flere klostre havde drengeskoler, mens kun få havde også undervisning for piger. Med loven om almindelig skolegang fra 1814 blev der skole for både drenge og piger i alderen syv til fjorten år. Dog forblev skævvridningen, da drenge fik adgang til overbygningerne, og først i 1903 blev der også adgang for piger på de offentlige gymnasier.

Omkring år 1900 blev der åbnet børneasyler til dagpasning af arbejderklassens enlige eller gifte mødres børn, når hun gik på arbejde – det blev forløberne for børnehaver og vuggestuer. Samtidig blev der grundlagt en række opdragelsesanstalter for store børn, som ikke opførte sig ordentligt, og forvaringshjem for børn, som var handicappede, åndssvage eller på anden vis sære og vanskelige at have i hjemmene.

I Sverige erklærede pædagog og forfatter, Ellen Key, 1900-tallet som barndommens århundrede. Dette varslede en helt ny børnepædagogik, som tog udgangspunkt i børns behov og afløste tidligere tiders tro på, at fornuft kunne bankes ind i børn.

Leg og legetøj
’Anna hun har ingen ro, før hun får sin pakke: fire alen merino til en vinterfrakke’ eller ’Peter har den gren så kær, hvorpå trommen hænger – hvad du ønsker, skal du få’. Der er flere eksempler på forskel mellem pigerne og drengene i den stadig udbredte og sungne julesang. Hvad børn fik, og hvad børn legede med i de øverste lag af samfundet, afspejlede de to køn. Piger var til flid og hjemlige sysler med dukker og tekstiler og senere hjemmets indretning og opretholdelse, mens drengene var til soldaterliv, samfundsliv og udadrettet aktivitet. Blandt almue og i byproletariatet var legetøjet mere enkelt – men også her afspejler det de to hovedspor: dukker og omsorg til pigerne, soldater og action til drengene.

I nutiden, hvor det er god tone at behandle drenge og piger ens og forvente det samme af dem, er legetøjet stadigvæk ekstremt kønsopdelt.

Klæder, krop og sport

Små drenge og små piger var i mange år klædt ens og lignede små piger – i de højere samfundslag med hvide kraver og kjoleskørter, og mange af dem også med lange krøller. Alle i søskendeflokken kunne arve og bruge det samme tøj.

Da det blev almindeligt at købe fabriksfremstillet tøj til spædbørn frem for at fremstille det selv, blev det almindeligt med lyseblåt tøj til drenge og lyserødt til piger. Klædedragtens markering af de to køn har efter fire-femårsalderen været markant så langt tilbage, som vi har billeder af børn, med drenge klædt i bukser og piger i skørter. Der var en kort ’historisk pause’ i påklædning efter køn i 1970erne, hvor alle små børn var klædt som drenge med overalls. Nu er de røde og lyse pigefarver side om side med de mørke og blå drengefarver vendt tilbage med fornyet understregning af kønskarakteren.

Pige og drengeidræt har altid været kønsopdelt – historisk har der været tale om at overvinde grænser for bevægelse, frihed og afklædthed, navnlig for piger. Den store statusforskel, hvor “livet er for kort til kvindehåndbold!”, som man sagde i 1990’erne, er, trods mange gode eksempler på dygtige fightere i pigesport, uhyre sejlivet.

Bøger og medier

Drengebogen og pigebogen var et sikkert hit i 50’erne med Jan og Puk og alle de andre – længe før begrebet kvindelitteratur blev et faktum i voksenbogen. Unisex-bøgerne var fremme allerede med ’De 5’-bøgerne og har som genre fået en gevaldig renæssance med Harry Potter.

Nutidens computerspil er mest for drenge, ikke fordi der ikke er fremstillet spil for og med piger (Pixeline f.eks.), men fordi drenge spontant vælger at bruge tid på computerspil og netsurfing alene eller i fællesskab med kammeraterne, mens piger trods lige adgang til computere ikke vælger det i samme udstrækning.

Det kunne der forskes mere i – ligesom i de andre emner om arbejde, skolegang, tøj osv. – og hvad er mere oplagt end at udforske sådanne emner sammen med børn?

http://kvindemuseet.dk/udstilling/barndom/

 

 

Musikhuset

Jeg Mangler Ord

Børn

Den sidste lørdag i hver måned vil også byde på Bland Selv-arrangement for de unge. Jeg mangler Ord er et koncept hvor tre dramatikere udfordrer sig selv og kaster sig ud i live at skrive et værk – lige der for øjnene af publikum. De tre dramatikere har en time inden start skrevet første scene, hvorefter de skal producere replikker løbende til de to skuespillere på scenen. Du har som publikum også mulighed for at blande dig i, hvad der skal ske på scenen. Der er blandt andet nødhjælpskassen med replikker fra publikum når dramatikerne ikke er hurtige nok, og så er der brug for kreativitet og inspiration til improvisatorerne.

Tidligere publikummer siger:

... det er hylende morsomt og spontant.

... det er en unik chance for et indblik i kreativ skrivning uden rewrites.

... det skal opleves og det bliver aldrig kedeligt.

Vi garanterer et professionelt niveau og glæder os til at byde jer velkommen til dette anderledes improshow. Hver gang er unik, så man kan sagtens komme igen. Hold øje med de enkelte lørdages kunstneriske hold, når vi afslører dem på Facebook og på filuren.dk.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: 13 + 

 

 

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for anderledes teater- og dansearrangementer for børn og deres voksne. Vi inviterer til familiedans eller -teater for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede en improviseret event, hvor både forældre og børn er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, eller dykker ned i vandet, eller hvem ved, måske ender vi på månen.

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS: Der skal være min. 5 tilmeldinger før arrangementet afholdes.

Undervisere Eva Damholt eller Malene Hedetoft.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 4 - 8 år.

 

Teatret Gruppe 38

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

Børn

En kærlig hilsen til Karen Blixen  Først lyder det som en krage, der sidder og skratter i et træ. Så lyder det som en stemme, der synger fra bunden af en blikdåse. Så kragen, der skratter, Så stemmen fra blikdåsen. Hun har aldrig hørt mage. Hun er nødt til at se. En historie om Viola, der kigger ned og mest passer sig selv, og taler ganske lavt for ikke at forstyrre nogen. Men hun drømmer. I al hemmelighed, naturligvis. Hun drømmer, og hun længes efter noget. Hun ved bare ikke, hvad det er. Forestillingen blev tildelt Årets særpris ved uddelingen af Årets Reumert 2019 https://vimeo.com/371663792 Er du i tvivl om, hvilke billettyper, du skal vælge? Bliv klogere. NB: Billettypen seniorteaterbilletter (55+) er udsolgte til denne forestilling. 

Musikhuset

Villads fra Valby - sikker i trafikken

Børn

Skøn og sjov trafikforestilling for hele familien

Villads bor i Valby sammen med sin mor og far, sin storesøster Amalie og sin nye baby-lillesøster.

Han er en helt almindelig dreng, og selvom han sommetider får skæld-ud, laver han aldrig ballade med vilje. En dag beslutter han sig for, at han vil hjælpe sin mor med at købe ind. Men det skal være en overraskelse, så han fortæller hverken hende eller far om det.

Hans bedste ven, Frida, vil meget gerne med, så mens Villads’ mor sover til middag med lillesøster, lister de to venner ud af huset. Villads ved godt, at man skal passe på ude i trafikken, og han har lært at se sig rigtig godt for. Men når man er Villads fra Valby og sprængfyldt med gode ideer, så går tingene aldrig helt som planlagt.

Sang, sjov og læring i Musikhuset

Villads figuren er brugt i Børneulykkesfondens kampagner for trafiksikkerhed - bl.a. i bogen Sikker i trafikken. Forestillingen byder på musik, sang, sjov og spænding for hele familien - og er samtidig en lærerig oplevelse for vores yngste trafikanter, der fra deres pladser får lov at hjælpe Villads, så han kommer hjem igen i god behold.

Villads fra Valby - sikker i trafikken er skabt af samme kreative hold som de seneste sæsoners mest populære familie og skoleforestillinger Vitello og Villads fra Valby.

Medvirkende: Oliver Lundqvist, Marianne Bøgelund, Gunvor Reynberg og Allan Helge Jensen

Iscenesættelse: Louise Schouw

Dramatisering: Gunvor Reynberg

Komponist: Lars Fjeldmose

Scenograf: Niels Secher
Lysdesigner: Kristian Specht
Koreograf: Toniah Pedersen

Alder: fra 4-99 år

Forestillingen produceres i samarbejde med Børneulykkesfonden

Varighed: 1 time uden pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Flagstang Markeder

Børn

På Flagstang Markeder kan du gøre et godt kup!

Både af brugte retrolækkerier, skønne design og håndværk og en masse flot tøj.
Standene er meget varierede, og der sælges både næsten nyt, lettere brugt, vintage- og retrotøj, sko og smykker. Du kan også finde vintage- og retrogenstande til boligindretningen – lige fra kageruller til keramik og ofte også brugt legetøj til børnene. Kort sagt: her er der rigtigt gode chancer for at finde enten det, du har ledt længe efter… eller det, som du ikke vidste, at du virkelig gik og manglede.

Har du "guld" i gemmerne? Kan du booke en stadeplads til det næste marked på: www.flagstang-markeder.dk

Varighed: 5 timer

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med Flagstang Markeder

 

 

Musikhuset

TRE står på hovedet

Børn

Verden er som udgangspunkt i orden. Det er faktisk en helt i orden orden. For normalt kommer To efter En og En er derfor altid den første og To er sidst og dermed aldrig først og det er okay, for To har det fint med den orden. Når nu Tre så dukker op, så bliver der uorden, for så er To ikke længere den sidste, men derimod Tre. Tre har faktisk ikke lyst til at være sidst, Tre vil allerhelst stille det hele på hovedet. Og En synes også det kunne være rart hvis der var nogen at følge efter i stedet for at være først. Lidt ligesom næsebor. Næsebor har ingen rækkefølge, de er der bare på samme tid hele tiden. Eller hvad med fugle? Fugle kender ikke tallene og hvis de gør, er de ligeglade med den naturlige rækkefølge, de er der ligesom bare på lige fod, hvor ingen kommer først eller sidst.

TRE står på hovedet har dansk premiere på Teaterhuset Filuren. Teksten er oprindelig tysk og har vundet flere europæiske teaterpriser. Det er en filosofisk forestilling, der sætter spørgsmålstegn ved den hierarkiske orden og ved regler. Den handler om at tilhøre, at bryde ud og om at høre sammen på trods og på tværs. Og så handler den om venskab fortalt på finurlig, musisk og vittig vis.

Instruktion Isabelle Reynaud // Scenografi Laura Rasmussen // Lysdesign Jesper Munk Jepsson // Medvirkende Anders Vølpert Momme, Jakob Kirkegaard og Rasmus Skaarup // Org. titel Dreier steht kopf af Carsten Brandau Teaterforlag: Nordiska ApS - København // Oversættelse Line Felding, Isabelle Reynaud og Ditte Felding

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet aldersgruppe: Fra 4 år.

 

 

 

Musikhuset

Skatteøen

Børn

Oplev Folketeatrets elskede og eventyrlige musicalklassiker med Sebastians udødelige musik.

Alle tiders eventyrlige skattejagt spillede for fulde huse i 2010 og 2015, og nu sender folketeateret endnu en gang Skatteøen til Musikhuset med et helt nyt cast.

Anmelderne er vilde med Skatteøen:

Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres vi ud på det Caribiske hav blandt eneboere, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene.

Historien om drengen Jim Hawkins tager sin begyndelse i 1745 på kroen Admiral Benbow, som drives af Jims mor, Mrs. Hawkins. Da den gamle sørøverkaptajn, Bill Bones, ankommer med en mystisk rejsekiste finder Jim et skattekort i kaptajnens gemmer, og eventyret kan begynde.

Kaptajn Flints skat skal findes og sammen med doktor Livesay og godsejer Trelawney tager Jim afsted på det gode skib, Hispaniola. Med som besætning er en flok farlige pirater og deres leder, John Silver, forklædt som skibskok. Et sandt eventyr og et medrivende kapløb om skatten tager sin begyndelse.

Her kan du se, hvad du kan glæde dig til:

Klassiker med stjernecast

Skatteøen er en del af Folketeatrets nyere historie og efterhånden ligefrem en del af teatrets DNA. 

Skatteøen havde urpremiere på Folketeatret i 1986 og har siden spillet utallige gange i Musikhuset. Musikken til Skatteøen udkom før urpremieren med nogle af tidens største sangere, og allerede inden premieren havde albummet solgt 70.000 eksemplarer.

Mange vil især huske Lis Sørensens Fuld af nattens stjerner, som i sæson 19/20 vil blive sunget af Szhirley, der skal spille Mrs. Hawkins. Szhirley – som både er sanger, skuespiller samt tv- og radiovært – har stor erfaring med musicals og teater.

Piraten, John Silver, spilles af Kasper Leisner, som har medvirket i en lang række film og tv-serier samt spillet på mange af landets scener.

Derudover medvirker et skønt hold af skuespillere, bl.a. Kristian Boland, Ole Boisen og Søren Bang Jensen. Den unge eventyrer, Jim Hawkins, spilles af stortalentet 16-årige Jakob Spang Olsen.

Glæd jer til en hæsblæsende skattejagt og et genhør med sange som SørøversangenHispaniolaOstesangenAdmiral Benbow og ikke mindst Fuld af nattens stjerner, når Folketeatret tager jer med til Skatteøen.

  • Dramatiseret af: Preben Harris frit efter Stevensons roman
  • Musik og sangtekster: Sebastian
  • Instruktion: Birgitte Næss-Schmidt
  • Scenografi: Terry Parsons
  • Kapelmester/arrangør: Jacob Lindbirk
  • Stagefight: David Owe

Praktisk information

Aldersgrænse: Forestillingen er egnet for børn på 6 år eller over

Varighed: 2 timer & 30 min inklusiv pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere. Ret til ændringer forbeholdes. 

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Sigurds Danmarkshistorie

Børn

Teaterkoncert for hele familien  

Bestselleren Sigurd fortæller Danmarkshistorie er solgt i mere end 70.000 eksemplarer. Nu rejser Sigurd Barrett landet rundt med sin historiske og underholdende teaterkoncert, som produceres i samarbejde med Det Kongelige Teater og instrueres af Louise Schouw.

I Sigurds vanlige humoristiske fortællestil og med masser af musik og sangnumre føres  børn og voksne gennem hele vores forunderlige fælles historie.     

Fortryllende tidsrejse og fantastisk historie

Forestillingens handling er som følger: Sofies far har opfundet en tidsmaskine, og ved en fejl bliver Sofie tryllet tibage til Danmarkshistoriens begyndelse.

Hun oplever istiden og stenalderfolket, hun møder  Egtvedpigen, Grauballemanden, vikingerne og munkene – i guldalderen møder hun både H.C. Andersen og Grundtvig – og efter krigen i 1864 når hun frem til den  moderne tid, hvor hun møder sine egne forfædre og dermed sin egen nære historie. Hele tiden bygger dramaet på, om Sofie og hendes far kan genforenes.

Forestillingen slutter med det åbne spørgsmål til publikum: Hvad kan vi bruge historien til, og hvordan kan vi dele den med hinanden på tværs af generationerne? 

Få en forsmag på forstillingen her i videoen:

Forfatter og komponist: Sigurd Barrett 

Instruktion: Louise Schouw

Dramaturg: Miriam Frandsen

Medvirkende:  Sigurd Barrett, Adam Ild Rohweder, Ellinor Barrett/Dagmar Barrett, Eskild Dohn, Martin Klausen, Dansere m.?.  

Aldersgruppe: 5-100 år børn, forældre og bedsteforældre.

Varighed: 2 timer og 10 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Ta' med til Balkan /Klezmerduo

Børn

Klezmerduo inviterer på en stemningsfuld, musikalsk rejse gennem Rumænien, Bulgarien, Tyrkiet, Grækenland og det tidligere Jugoslavien. Undervejs møder publikum gademusikanter, bryllupsoptog, sigøjnermelodier og sange om legende geder og onde bjerghekse. Musikken er akustisk og spilles på harmonika, sopran- saxofon, hakkebræt, tuba, tromme, jødeharpe og skalmeje.

 

Klezmerduo hører til blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer. I 30 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde. Sprælsk musik med rødder i Østeuropa, som rummer længsel og smerte og samtidig insisterer på håbet, glæden og festen. Herhjemme genkender mange klezmermusikken fra ”Spillemand på en tagryg” eller fra rejser i Østeuropa og på balkan. Koncerterne krydres med fortællinger. Kombineret med en fornem teknik og et sjælfuldt, sanseligt udtryk formår Klezmerduo at skabe intense oplevelser, der taler til hjertet. Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion, vokal) Duoen spiller over 100 koncerter om året herhjemme og i udlandet, hvor de har optrådt i de fleste europæiske lande samt i Israel, USA, Argentina og på Cuba. Klezmerduo har vundet en førstepris på Verdensmusikfestivalen samt udgivet 4 CD`er, der har fået flere Music Award nomineringer.

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Teatret Gruppe 38

Palle stadig alene i verden

Børn

NB: Ekstra opførelse den 18. feb,. kl. 19.30 Hvad ville du gøre, hvis du var Palle alene i verden? Palle blev helt alene i verden for første gang i 1942, hvor den ikoniske fortælling om drengen, der vågende op til en tom verden, udkom. 76 år senere møder vi Palle igen. Han er gammel, træt, og bor på et plejehjem. Pludselig en morgen vågner han op for at indse, at han endnu engang er helt alene i verden. Snart må Palle tage alle kreative metoder i brug for at holde ensomheden ud. Heldigvis har han en musikalsk sjæl og en god fantasi, men hvor længe kan musikken og historierne holde ensomheden på afstand? Og er Palle virkelig dømt til at være helt alene i de sidste år af sit liv? https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=JRgqQMjP9kg Er du i tvivl om, hvilke billettyper, du skal vælge? Bliv klogere.  

Musikhuset

Hr. Skægs Hotel

Børn

Hr. Skæg er tilbage! Denne gang inviterer han hele verden indenfor og vækker nysgerrigheden for sprog.

Hr. Skæg åbner sit helt eget hotel i Musikhuset. På et hotel møder man mennesker fra hele verden, og det er ikke altid lige let at forstå, hvad de vil. Sammen med Danmarks klogeste publikum og sin ven Vinter, kaster Hr. Skæg sig alligevel ud i forsøget og finder ud af, at engelsk faktisk ikke er så svært, som folk går og tror.

Sjov læring for børn

Som altid med Hr. Skæg handler det om at lære, men først og fremmest skal det være sjovt og spændende. Læring opnås bedst, når man har det godt, og showet er designet til at give børnene succesoplevelser. Det giver selvtillid og opdage, at man kan mere end man tror, og i Hr. skæg Hotel lærer børnene, at det godt kan lade sig gøre at forstå hinanden, selvom der ikke tales samme sprog.

Nye Skæg-sange i Musikhuset

Intet Hr. Skæg-show uden musik. Sammen med sin makker Vinter, han Hr. Skæg begået en serie spritnye sprogsange som selvfølgelig indgår i showet. Så er du mellem 2 og 99 år, og i humør til at grine, gyse, synge, danse og blive klogere, er her et show, du ikke bør gå glip af.

Velkommen til Hr. Skægs Hotel!

Varighed: 1 time. Bemærk, sluttidspunktet kan variere. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset

Mer' styr på dyr

Børn

Show for hele familien med Sebastian Klein.

Efter den overvældende succes med sit seneste show STYR PÅ DYR med Sebastian, kan du endnu en gang opleve Sebastian Klein i Musikhuset med sit band. Denne gang under navnet MER ´ STYR PÅ DYR - nu med slange og puma! Talentet som TV-vært er uomtvisteligt, og Sebastian er kendt og elsket af børn i hele landet.

Der vil stadig være fokus på musikken fra CD ´en STYR PÅ DYR, der udkom sammen med bogen af samme navn. Og Sebastian har stadig et vaskeægte rockband med, hvor Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer er kapelmesteren.

Showet indeholder alt det, Sebastian er kendt og elsket for: humor, viden, gøgl, trylleri, musik, sang og dans - og nu som altid i perfekt øjenhøjde med børn i alle aldre.

Som sædvanligt sindsygt sjovt for børn og sjovt nok osse sjovt nok for de voksne. Denne gang med flere og nye numre og endnu mere farligt!

Varighed: 45 minutter. Bemærk at sluttidsspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Finn og de fem fajl

Børn

Finn har svært ved at finde ud af, hvem han er. De andre i skolen er gode til alt det, som Finn har svært ved. Matematik er ikke lige ham, men det er dansk heller ikke. Og så er der også lige hans klassekammerat Naiomi, der giver Finn svært ved at finde de rigtige ord. Til gengæld er Finn skide god til at tegne – men det kan man ikke leve af, siger hans mor. En forestilling om at finde sin rette hylde, og om, at det der er en fejl for én, kan væredet helt rette for en anden. I en moderne og genkendelig verden præsenteres Finns kamp for at retfærdiggøre sin plads i et visuelt elegant street-style univers.

Forestillingen Finn og de fem fajl er en visuel, musikalsk og legende forestilling om at gå fra barn til voksen, hvor tegner og kunstner Jakob Tolstrups live-illustrationer, musikken af Simon Muschinky (When Saints Go Machine), skuespiller Emil Blak Olsens mange karakterer og sindssygt mange loop-pedaler, skaber forestillingen.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

 

 

Musikhuset

Cirkus Summarum koncert

Børn

Det bliver svært at stå stille, når DR Big Band spiller en vaskeægte Cirkus Summarum-koncert.

Oplev hele orkestret folde sig ud med musikalske favoritter - sammen med Ramasjang-værterne Silja Okking og Kristian Gintberg og den sprudlende sanger Mads Mathias.

Publikum får lov at lege med, når de 3 værter folder sig ud, og sammen går vi på opdagelse i bigbandets mange swingende instrumenter.

Målgruppe: Børn fra 3-8 år

Varighed: 1 time. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

 

 

Musikhuset

Cirkus Summarum koncert

Børn

Det bliver svært at stå stille, når DR Big Band spiller en vaskeægte Cirkus Summarum-koncert.

Oplev hele orkestret folde sig ud med musikalske favoritter - sammen med Ramasjang-værterne Silja Okking og Kristian Gintberg og den sprudlende sanger Mads Mathias. 

Publikum får lov at lege med, når de 3 værter folder sig ud, og sammen går vi på opdagelse i bigbandets mange swingende instrumenter.

Målgruppe: Børn fra 3-8 år

Varighed: 1 time. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

REJSEN TIL MÅNEN - En musikalsk tegneforestilling med Jacinta Madsen

Børn

“Hvorfor lyser månen om natten, og hvem tænder dens lys? Er det rigtig, at der bor en dreng deroppe, og er det ham, som tænder månens lys? Det vil pigen på Jorden finde ud af.” 

Børnemusikgruppen ÆSKEN og illustrator og kunstner Jacinta Madsen fremtryller en forunderlig koncert, som samtidig er fortællingen om drengen på månen og pigen på jorden. Undervejs bliver historien bragt til live gennem live-illustration, og publikum bliver gennem forestillingen aktivt inddraget.

Forestillingen er skrevet i samarbejde med kunstner og illustrator Jacinta Madsen, der har været konceptudvikler på DR’s børnekanal Ramasjang, hvor hun bl.a. har været vært i serien Monsterbuster.

Om Æsken

ÆSKEN er et prisvindende børnemusikorkester, som spiller inddragende, humørfyldt og energisk musik for børn i alle aldersgrupper og deres forældre! 

Æsken vandt i december 2017 en Danish Music Awards i kategorien Børnejazz. De nominerede var udvalgt, fordi de i særlig grad har været med til at udbrede glæden og kendskabet til jazzmusik for børn, hvilket er særligt vigtigt for Æsken, da netop kommunikationen med børn og formidling af spilleglæde er helt essentielt for gruppen.

Æsken spiller inddragende koncerter, men spiller og skriver også flere forskellige Musikteaterforestillinger, laver workshops og holder inspirations-foredrag.

Fælles for alt hvad Æsken laver er, at gruppen er drevet af hjerteblod for børn, for legen og for musik. Æsken er skabt af de to musikanter og tumultører Lasse Bech Kiilerich (drm., voc.) og Sidsel Bech Kiilerich (gt., voc.), og ledsages af spillekumpanerne Kristian Koldbro (bas), Janus Holst Aaen (gt., voc.) og Lasse Enø (sax).

ÆSKEN har eksisteret siden 2015 og har turneret i hele Danmark, og har spillet koncerter til bl.a. Aarhus Jazz Festival, Riverboat Jazz Festival, Tunø Festival, filmfestivaler, børnefestivaler og mange, mange andre steder.

 

Arrangør: Musikhuset Aarhus

 

 

Musikhuset

Musikskolernes Dag

Børn

I Musikhuset Aarhus og Officersbygningen

Kom og prøv instrumenter, deltag i workshops, mød Sangskattekisten og oplev koncerter med kor, orkestre og bands.

Kunne du tænke dig at prøve at spille trompet? Eller måske bas? Måske har du lyst til at høre andre jævnaldrende spille eller spille sammen med dem. Det kan også være, at du har lyst til at tage hele småbørnsfamilien med til rytmik eller koncert med Sangskattekisten.

Mulighederne er mange når Aarhus Musikskole slår dørene op og inviterer indenfor i Officersbygningen og Musikhuset Aarhus. Man kan lytte til et hav af sammenspilshold, kor og orkestre samt selv at være aktiv. Endelig kan man gå på instrumentjagt i hele huset og prøve alverdens instrumenter.

Og det hele er gratis!

Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med Aarhus Musikskole