Oplevelser for børn i Aarhus

Hvor går man hen, når familien i weekenden skal samles til spændende oplevelser? Det har vi svaret på. Vi har herunder samlet Aarhus’ største oplevelser for børn og hele familien, så du let kan finde frem til weekendens udflugtsmuligheder. På både ARoS, Kvindemuseet, Musikhuset, Godsbanen og mange flere er der oplevelser for børn, unge, gamle, bedsteforældre og for hele børnefamilien. Du finder både gør-det-selv-workshops, teaterforestillinger for børn, kreative værksteder og meget mere, når Aarhus’ kulturinstitutioner åbner op for kultur i børnehøjde og inviterer hele familien ind. Finder du en aktivitet, der vækker jeres interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte udbyder og sikre en billet med det samme. Ud over oplevelser i børnehøjde kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og andre familieoplevelser.

Musikhuset

Dyrene I Hakkebakkeskoven

Børn

Elsket børneklassiker

Tag ungerne i hånden og se eller gense Thorbjørn Egners klassiker Dyrene i Hakkebakkeskoven. Teater V opsætter den fantasifulde fortælling om den slemme Mikkel Ræv, den søde Morten Skovmus, den rare Bamsefar og alle de andre dyr i den fantasifulde Hakkebakkeskov. Syng med på kendte sange som "Når en peberkage bager", "Den som spiser gulerødder" og "Hip Hurra for Bamsefar".

Der er ingen helte og skurke, men masser af fantasi, leg, sange, tolerance, retfærdighed og ikke mindst sympati og medmenneskelighed.

Alder: Fra 5 år

Varighed: 1 time og 50 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

ARoS

Drop-in Familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Pris: 25,- pr. deltagende barn (voksne alm. entré)

ARoS

Bedsteforældredag - 1-dags workshop for børnebørn (min. 5 år) og deres bedsteforældre

Børn

Tag dine BEDSTEforældre i hånden og kom en tur på ARoS. Vi indleder dagen med at kigge på kunsten i en af museets aktuelle udstillinger. Derefter går vi i Studio, hvor I sammen laver dagens kreative udfordring, og undervejs serverer vi lidt godt til ganen. Men skynd jer at købe billet, for der er begrænset antal pladser. Afholdes kl. 10.30-13.00. Pris: 50 kr. (+ gebyr) pr. deltager/ pr. workshop - både børn og bedsteforældre skal have billet.

Aarhus Symfoniorkester

Symfomagisk mimeri

Børn

Symfomagisk mimeri
Det går ikke stille for sig, når man har et helt symfoniorkester at lege med.

Så er der fest! De verdensberømte amerikanske mimere, Maggie og Doug, kommer til Aarhus – og det bliver ikke kedeligt! Koncerten byder publikum indenfor i symfoniorkestret og lærer os at lytte med helt nye ører. Med udgangspunkt i nogle af de store klassiske værker endevender Maggie og Doug musikken og orkestret – og besvarer uden ord alle de spørgsmål, man som ny indenfor den symfoniske verden stiller sig selv.

Tag hele familien med og oplev, hvordan mimerne på en ordløs, fantasifuld og underholdende måde forener symfoniorkestrets storslåede udtryk med teater.

Lær om orkestret, musikken og kunsten at lytte – og tag del i festen!

DIRIGENT
Henrik Vagn Christensen

SOLIST
Magic Circle Mime Company

VÆRK
Magic Circle Mime Company
The Listener

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Den Gamle By

Tilbage til 1968

Børn

I tre weekender rejser vi tilbage i tiden til 1968 med livemusik, foredrag og rundvisninger. 

Kom til koncert med Beatles kopibandet Meet The Beatless på Festivalpladsen. Glæd dig også til Dansktop  i Simonsen Have med Sara Gadborg (bakkesangerinde) og Mickey Pless (kendt fra bl.a. Charlie Revy Galla og ny direktør for Nykøbing Falster Revyen). Kom med på rundvisning på Dansk Plakatmuseum, hvor du med udgangspunkt i udstillingen "1968. Plakater fra et oprør", får en dybdegående introduktion af de mange plakater, eller se udstillingen "Båndoptagerens historie" og hør foredraget "Lydoptagelser før og nu". Aktiviteter for hele familien.

Musikhuset

Flagstang Markeder

Børn

På Flagstang Markeder kan du gøre et godt kup!

Standene er meget varierede, og der sælges både næsten nyt, lettere brugt, vintage- og retrotøj, sko og smykker. Du kan også finde vintage- og retrogenstande til boligindretningen – lige fra kageruller til keramik og ofte også brugt legetøj til børnene.

Kort sagt; her er der rigtigt gode chancer for at finde enten det, du har ledt længe efter… eller det, som du ikke vidste, at du virkelig gik og manglede.

Har du "guld" i gemmerne? Kan du booke en stadeplads til det næste marked på: www.flagstang-markeder.dk

Varighed: 5 timer

Fri entré

Arrangør: Musikhuset i samarbejde med Flagstang Markeder

 

 

ARoS

ARoS Familieture

Børn

Spil materialebingo, prøv kræfter med mystiske formindskelsesglas flyv med fortælletæppet eller mød den vildeste Kunst-Kat. ARoS familieture  dykker ned i kunstens underfundige verden på en legende og udfordrende måde, hvor alle i familien kan være med. Deltagelse er gratis efter entré til museet. Tilmelding ikke nødvendig.

ARoS

Drop-in Familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Pris: 25,- pr. deltagende barn (voksne alm. entré)

Musikhuset

Norden Rundt - Kompani KALAS

Børn

Aarhus børneteaterfestival
Kom med på en musikalsk ekspedition gennem Nordens 8 lande. Vores rejsekufferter gemmer på magiske historier med både grin og gys. Der bliver vild træskodans og djævletango, viser på trækharmonika og ukulele, eventyr om usynlige væsner og dansk hygge med tandsmør. Vi har sågar et isbjerg med. Undervejs på rejsen hører I forskellige nordiske sprog og inviteres med ind i et eventyr, som I måske kender …

Kom, följ med ut i Norden!

Aldersgruppe 7 år til 13 år

Billetter til Aarhus børneteaterfestival bestilles på:
41 85 66 69 fra 11. september kl. 10

Musikhusets gratis oplevelser for børn præsenteres i samarbejde med Knud og Dagny Gad Andresens Fond

Fri entré

Aarangør: Musikhuset Aarhus

 

 

 

Musikhuset

Lille Frø

Børn

Gal eller genial? Slem frø eller succesfuld kunstner?

Imens to kustoder stiller op til en udstilling af Lille Frø´s kunstværker, fortælles historien om hans liv.

Om hvordan han kom fra rummet og landede i et metor hos familien frø. Om hvordan der var et problem med at det viste sig at han nogle gange var meget slem.

Om at rejse langt væk hjemmefra, men mest af alt om, at man er god nok som man er og i virkeligheden er elsket, på trods af at man er en SLEM lille frø.

Om bogen Lille Frø

Forestillingen er baseret på bogen Lille Frø af Jakob Martin Strid fra 2005. 

Lille Frø er dansk vinder af den nordiske billedbogskonkurrence 2004

Praktisk om teaterforestillingen

En co-produktion med Thy Teater.

Alder: Forestillingen er for børn fra 4 år.

Varighed: 55 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus.

Se alle vores teaterforestillinger i Musikhuset Aarhus.

ARoS

Drop-in Familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Pris: 25,- pr. deltagende barn (voksne alm. entré)

Musikhuset

RobinSamse & Lasse Vestergaard

Børn

Efter en udsolgt tour er RobinSamse & Lasse Vestergaard endnu engang klar til at indtage landets scener.

RobinSamse og Lasse Vestergaards verden er sjov og ballade, computerspil, kreativitet, venskab og eventyr. Alt dette tager de med sig på deres nye showtour i 2018.

Du kender dem fra YouTube

Det bliver et interaktivt show, for børn i alle aldre, som bringer det bedste fra YouTube, gaming samt RobinSamses og Lasse Vestergaards univers. Og det er ikke kun RobinSamse, som tager på tour – det gør en af deres bedste og sjoveste YouTube-venner, Lasse Vestergaard, også:

”Jeg har glædet mig super meget til at være en del af det her, og jeg ser frem til et brag af et show! Det skal nok blive sårn' lidt lækkert”

RobinSamse er nogle af Danmarks mest populære YouTubere, og deres mange millioner views hver måned vidner om et loyalt publikum, som ivrigt følger med i, hvad de finder på.

Show med Lasse Vestergaard

I RobinSamses verden handler det om deres populære Minecraft - ekspeditioner, blindsmagninger, mærkeligt slik, sjove udfordringer, spil, Samritas kreative tegninger og meget mere.

Sammen med en af deres bedste venner, Lasse Vestergaard, er de igen klar til at træde ud af YouTube-universet og ind på landets scener:

”Vi elsker at komme ud og underholde jer alle. Det plejer altid at være mega hyggeligt! Så vi glæder os til at give jer alle et smil på læben og en sjov, hyggelig aften!”

Selvom det søde par, Robin og Samrita, er mest kendt fra YouTube, har de mange års erfaring både med sceneshows, spændende foredrag rundt om i landet og senest deres første bogudgivelse.

Oplev YouTube idolerne RobinSamse live

RobinSamse er to af Danmarks største børne- og ungdomsidoler og efter deres succesfulde og udsolgte tour i efteråret 2017, er de sammen med Lasse Vestergaard endnu en gang klar til at føre YouTube ud i virkeligheden.

Så er du klar til en uforglemmelig oplevelse?

RobinSamse og Lasse Vestergaard giver den én over nakken, når de leverer deres største og mest skarpe shows til dato på deres showtour i 2018.

Glæder du dig ligeså meget som vi gør?

RobinSamses kanal på YouTube

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=rK8SS3SMvmg" shortcutId="video" />

Praktisk information

Varighed: 1 time og 15 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

ARoS

ARoS Familieture

Børn

Spil materialebingo, prøv kræfter med mystiske formindskelsesglas flyv med fortælletæppet eller mød den vildeste Kunst-Kat. ARoS familieture  dykker ned i kunstens underfundige verden på en legende og udfordrende måde, hvor alle i familien kan være med. Deltagelse er gratis efter entré til museet. Tilmelding ikke nødvendig.

ARoS

Drop-in Familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Pris: 25,- pr. deltagende barn (voksne alm. entré)

Teater Katapult

Scottish Falsetto Sock Puppet Theatre (UK)

Børn

Vanvittige, hylesjove, skotske sokker! 

Verdens sjoveste sokker vender tilbage til Danmark og Katapult med flere sketches, sange, sten og vold i deres nyeste show med titlen 'Superheroes'! 

Storslået gak-gak

THE SCOTTISH FALSETTO SOCK PUPPET THEATRE (UK) er en prisvindende gak-gak-optræden, man er nødt til at se for at tro på. De har siden 2007 optrådt på verdens største kulturfestival (Edinburgh Festival Fringe), medvirket i adskillige BBC-programmer og turneret internationalt. Det britiske anmelder-website theatrebath.co.uk kalder dem en af de i sandhed storslået komiske opfindelser i vor tid. Dem må man (helst) ikke gå glip af! 

Had every single audience member ... laughing until they cried." 

★★★★★ Edinburgh Evening News 

Fra 12 år.

ARoS

Drop-in Familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Pris: 25,- pr. deltagende barn (voksne alm. entré)

Musikhuset

Rosa og Rouladebandet

Børn

Ligger dit sovedyr også derhjemme på sengen og drømmer om at komme ud og danse? Sukker det efter hede rytmer, søde søde sovedyrssange og andre krammedyr at ryste halen med ?

Så tag det med til koncert med ROSA OG ROULADEBANDET – Hvor der spilles nye og gamle sange fra Rouladegade, Byttebiksen, og selvfølgelig Sovedyr på Eventyr!

Vi skal ryste rævehalerne, kaste plyskillinger højt i luften, og bage isbomber til isbjørne, elefanter, egern , enhjørninge, slanger, sæler, pandaer,kyllinger, kaniner ,tigre, løver og DIG

SÅ HUSK DIT SOVEDYR !! og glæd dig til årets sovedyrsfest.

Du kender Rosa fra bl.a.: Rosa fra Rouladegade, Sovedyr på eventyr, Byttebiksen i Ramasjang m.m.

Sille Grønberg, guitar, kor
Palle Windfeldt, guitar, kor
Laust Færch, bas, kor
Jens Daugaard, trommer, kor

Varighed: 45 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

ARoS

ARoS Familieture

Børn

Spil materialebingo, prøv kræfter med mystiske formindskelsesglas flyv med fortælletæppet eller mød den vildeste Kunst-Kat. ARoS familieture  dykker ned i kunstens underfundige verden på en legende og udfordrende måde, hvor alle i familien kan være med. Deltagelse er gratis efter entré til museet. Tilmelding ikke nødvendig.

ARoS

Drop-in Familieworkshop - Få nye perspektiver på museets kunstværker

Børn

Tag din familie med en tur forbi ARoS Studios på niveau 3 og kast jer ud i kreative projekter med udfordrende materialer. Drop in mellem kl. 11.00-16.00. Pris: 25,- pr. deltagende barn (voksne alm. entré)