Rikke Thomsen

X
Musikhuset

Rikke Thomsen

Koncert

OBS: Koncerten d. 20. marts kl. 15.00 er flyttet til d. 21. august 2020 kl. 15.30.

Læs om årsagen til flytning: https://musikhusetaarhus.dk/corona/

___

”Omve’n hjemve, det æ hva Æ hæ..
for Æ mangle den do var,
den do var og it dæ.."

Sådan synger Rikke Thomsen på det, der er hendes nye pladeudgivelse “Omve’n Hjemve”.
Det er seks sange på sønderjysk - om hjemstavn, kærlighed, længsel og ophav.
Rikke er vokset op i Blans, gik på Eckersberg Friskole, hvor musiklæreren Bettina var særligt opmærksom på hende og med tiden fik hende lært at spille guitar. Guitaren blev det vigtigste redskab i Rikkes liv - et liv, der siden barndommen i Sønderjylland, har spredt hende for alle danske vinde og ofte også ud i en følelse af ingenmandsland. Men rodløshed - den har hun aldrig mærket.

For i sproget har hun altid haft et hjem. I synnejysk er der rod. Derfra verden altid går.
Sønderjysk er den bedst bevarede egnsdialekt i Danmark. Vi er stolte over æ sproch og ønsker den bevaret for altid. Med “Omve’n Hjemve” er det Rikkes ønske, at bidrage til en sønderjysk sangskat, der kan blive et samtaleemne ved kaffebordet hos de ældre, noget at smile i bilen over på køreturen hos de unge - og en måde at præsentere synnejysk på for forældre til små børn.
Sangene er skrevet med den sønderjyske lune, som kun vi kender den. Rikkes sangskrivning er på een og samme gang yderst moderne singer/songwriter-pop og traditionsrig visesang, der sammenlagt skaber en levende og nutidig lyd - med stærke rødder. Siden udgivelsen af pladens single “Åltins Koldt i København” er det kun gået én vej: fremad! Rikke Thomsen er pludselig et navn på alles læber - ikke blot i Sønderjylland. Sangen gik viralt på de sociale medier og har over 100.000 plays, foruden pladen der alene har opnået 50.000 plays på 3 uger. Efter radiotour, interviews og en live-udgave af sangen i Go’ Morgen Danmark, er Rikke klar til at spille koncerter 2019 ud.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

X