Shows i Aarhus

Kom til de mest formidable og spektakulære shows i Aarhus. Hver uge kan du finde noget for både voksne og børn i alle aldre i blandt andet Musikhuset, Aarhus Teater, Bora Bora og Tivoli Friheden. Oplev alt lige fra danskproducerede shows til store, internationale produktioner. Kom til et show inden for dans, comedy, sang eller noget helt tredje. Underholdning er der i hvert fald nok af i Aarhus. Alle genre er repræsenterede, så der er noget for enhver smag. Finder du et show, der vækker din interesse, kan du markere dent som favorit og nemt finde det igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos den enkelte koncertudbyder for at sikre en billet med det samme. Ud over koncerter kan du på Kulturportalen få et overblik over teaterforestillinger, museums- og kunstudstillinger, comedyshows og familieoplevelser.

Musikhuset

Sound Of Christmas

Show

Julens frækkeste, sødeste og sjoveste show.

Syng julen ind, når Annette Heick, Mikkel Schrøder, Maria Lucia og deres veloplagte orkester lægger lækre pakker under træet i Musikhuset

Glæd jer til et ganske særligt juleshow for alle aldre. Elskede julesangene smelter sammen i fede vokalarrangementer og tilsættes dans, humor og gimmicks, der udfordrer publikum i et univers, alle kan være med på.

Med på scenen er Danmarks bedste juleshowband med blandt andre Andreas Lund på guitar og Mikkel Riber på bas. De har spillet med DR’s symfoniorkester, Rasmus Seebach, Medina, Thomas Buttenschön m.fl.

Varighed: 1 time og 55 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

The Bootleg Beatles & Pepperland Sinfonia

Show

The Bootleg Beatles Nytårskoncert med The Pepperland Sinfonia dirigeret af David Firman præsenteret af Hans Otto Bisgaard.

Uanset hvor i verden, at The Bootleg Beatles optræder, er både publikummer og anmeldere ved at falde ned af stolene over, hvor fantastisk de fire bandmedlemmer inkarnerer John, Paul, George og Ringo. Ikke bare lyder de som og ligner The Fab Four til forveksling - de har også i årenes løb formået fuldstændig at tillægge sig den måde, The Beatles talte og omgik hinanden og publikum på.

Og ikke nok med det! Vi skal opleve en lang række af de største Beatles-klassikere i 1:1 versioner – og med frikort til at synge med på alle de kendte omkvæd. Pepperland Sinfonia, dirigeret af David Firman, bakker bandet op, og rejsen gennem The Beatles’ sangkatalog bliver enestående 

’Showkoncert i jubelklassen’ skrev Jyllandsposten.

For når først The Bootleg Beatles går ombord i de udødelige klassikere, bliver stil og tone slået an i både musik og humor. De kan deres Beatles til mindste detalje og deres musikalske dygtighed, deres kropssprog og intelligente jokes er i en klasse for sig. Samtidig mestrer de kunsten at hoppe ud af rollen og i et splitsekund minde os om, at vi befinder os i nutiden og blot er samlet for at more os.

“Det kan ikke gøres bedre – så enkelt er det!” (Poul Blak, JyllandsPosten)

“Tættere på Proms-koncerterne i Royal Albert Hall kommer man ganske enkelt ikke” (Ove Nørhave, Nordjyske)

“Get Back”, “Penny Lane”, “All You Need Is Love”, ”Yellow Submarine”, “When I’m Sixty-four”, “Strawberry Fields Forever”, “Hey Jude” og mange flere. Mere end 25 Beatles klassikere på stribe. Vi skal feste og synge med på dem alle, og til at styre løjerne findes ingen bedre end Hans Otto Bisgaard.

Medbring godt humør – og du vil få en uforglemmelig aften.

Årets Nytårskoncerter med The Bootleg Beatles fejrer desuden også 50-året for udgivelsen af ”The White Album” – et af de mest legendariske dobbelt-album i verden. Det dedikeres med et specielt sæt der hylder klassikere som Blackbird, Revolution og While My Guitar Gently Weeps.

Varighed: 2 timer og 40 minutter ink. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Ole Henriksen - "Det bliver en god dag"

Show

”Det blir en god dag” – Et musikalsk foredrag med Ole Henriksen, Camille Jones, og Bryan Rice!

”Det blir en god dag” er en farverig og eventyrlig koncert, baseret på virkelighedens eventyr i form af Ole Henriksens liv. I løbet af koncerten skal publikum på en musikalsk rejse rundt i verden, fra det lille Nibe i Nordjylland over det eksotiske Jakarta i Indonesien og til slut det glamourøse Los Angeles i USA, hvor Ole kickstartede sin karriere, blev hele verdens creme-guru og fandt kærligheden.

”Det blir en god dag” er en underholdende og unik oplevelse med plads til at knibe en enkelt tåre eller to.  Vi skal selvfølgelig opleve, hvordan Ole lærte at lave creme i Indonesien, men også få et dybdegående indblik i de mørkere sider af Oles dannelsesrejse og hvordan han blev til det festfyrværkeri af positiv energi, vi alle kender i dag.

Sangene er skrevet af komponisterne Reenberg, Munch & Lundgreen, og koncerten tager publikum på en eventyrlig rejse, fra Nibe i Danmark over Jakarta i Indonesien til Los Angeles i USA.

Ole Henriksen er et ikon i dansk kultur. Som ingen anden kendis formår han at samle børn, unge og voksne på tværs af generationer. Selvom vores alle sammens cremekonge flyttede til USA i 70’erne, har danskerne aldrig glemt ham, og han er mere elsket end nogensinde. Oles ustoppelige popularitet og hans fascinerende liv danner basis for ”I Love It – in Concert”, som har alle de ingredienser, der skal til for at blive en fantastisk aften med rytmegruppe, og 2 sangere i front, hvor Bryan Rice med sin kæmpe vokal, vil stå i spidsen, og imponere jer med sangene om Ole Henriksens liv. De stærke kvinder i Oles liv, vil blive sunget af skønne Camille Jones. 

Efter koncerten, vil der være mulighed for at møde hele holdet inkl. Ole Henriksen, og få taget billeder.

Bandet, der skal bakke de fantastiske sangere op, ”The Orchestra”,  består af de super dygtige musikere: Jesper Mortensen(trommer), Nicholas Findsen(bas), Mads Storm(keys) og Ole Kibsgaard(guitar).

Varighed: 1 time og 55 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Fast Love - a Tribute to George Michael

Show

Gør dig klar til en uforglemmelig aften med en global superstjerne, når han giver Boom Boom til dit hjerte i den helt nye produktion Fast Love: A Tribute to George Michael.

Showet er pakket med publikumsvenlige temaer. Fra Wham!-klassikere til hitlistebaskere fra 80'er-albummet Faith. Alle de fantastiske toner fra 90'erne inklusiv den uimodståelige Flawless.

Der er tale om en magisk oplevelse, du ikke vil misse, når Joseph Samson indtager rollen som George Michael.

Genoplev passionen og den unikke sensualitet fra George Michael i en utrolig koncertsensation. Som den store kunstner sagde: You Gotta Have the Faith!

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Cirkus Krone

Børn

Cirkus Krone fortsætter traditionen med vintercirkus i Musikhuset. 

Det er med stor stolthed, at Cirkus Krone og Musikhuset igen præsenterer vintercirkus i vinterferien.

Musikhusets lille sal skaber de perfekte rammer til en hyggelig, nærværende og god oplevelse for hele familien.

Programmet er sat sammen af cirkusdirektøren Irene Thierry med nogle af de bedste internationale artister.

Jan Allan er klovnen, Alando - i alt beskedenhed Danmarks bedste klovn! Uden ham ingen Cirkus Krone!                                            

Cirkus Krones varemærke - den lille frække pony, er selvfølgelig også at finde i manegen i Musikhuset.

Marc Thierry sørger for musikken passer til numrene, og cirkusdirektør Irene Thierry guider publikum sikkert og trygt gennem forestillingen.

Varighed: 1 time. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset og Cirkus Krone

Musikhuset

Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan & Helge Norbakken: Songs To The Green Land

Show

Songs To The Green Land er et nyt værk for kor og jazzorkester komponeret af Helge Norbakken (NO) og Jakob Buchanan (DK). 

Værket er en musikalsk skildring af længsel, afsavn og drømme hos det grønlandske folk, inspireret af en række personlige samtaler med grønlændere i Danmark og på Grønland - samtaler om bl.a. barndom, natur, familie og venner.

Samtalerne er blevet optaget og efterfølgende er de to komponister gået på opdagelse i det særlige grønlandske sprog. Sammen med optagelser af rim, remser og tryllesange, som den grønlandske forfatter og billedkunstner Jens Rosing optog i Østgrønland i 60’erne, samt lydoptagelser fra Dansk Folkemindesamling, er rytmen i sproget blevet til rytmiske strukturer i musikken, og udsagn fra samtalerne er blevet til værkets tekst.

Det er endt med et storslået, poetisk og meget spændende værk som kombinerer Helge Norbakkens og Jakob Buchanans nordiske, lyriske tone med elementer af grønlandsk tromme- og kormusik, samt mere åbne musikalske forløb. Stemningsfulde visuals underbygger atmosfæren i værket.

Stærkt line-up
Koncerten byder på et fantastisk line-up, hvor Aarhus Jazz Orchestra og de to komponister ledsages af Det Grønlandske Hus’ kor Aningaaq Koret, samt de to gæstesolister Jonas Westergaard (bas) og Simon Toldam (keyboards).

Umiddelbart inden koncerten er der mulighed for at deltage i en pre-concert talk om værkets tilblivelse. Her vil Helge Norbakken fortælle om arbejdet med at omsætte sprog til rytme, og Lene Halskov Hansen vil fortælle om Det Kgl. Biblioteks arkiver hvoraf flere af sprogoptagelserne stammer fra.

Jakob Buchanan har de seneste år har gjort sig internationalt bemærket med flere store værker for kor og orkester, herunder hans Requiem som vandt to Danish Music Awards (årets jazzudgivelse og årets jazzkomponist), samt den anmelderroste musik for kor og orkester til åbningen af Aarhus Kulturhovedsted 2017. Derudover er han som trompetist aktiv på den internationale jazzscene hvor han bl.a. spiller med Jakob Bro, Marilyn Mazur og Chris Speed.

Helge Norbakken har ved flere lejligheder har arbejdet sammen med Aarhus Jazz Orchestra - bl.a. sidste år i forbindelse med Jakob Buchanans projekt On Rosenhill. Han er blandt den absolutte elite på den skandinaviske jazzscene og medvirker på over 80 udgivelser, flere på det tyske label ECM med bl.a. Jon Balke, Norma Winston og Mathias Eick.

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt dansk bigband og det eneste rytmiske basisensemble i Danmark. Orkestret har spillet med en lang række internationale solister som f.eks. Kurt Elling, Peter Erskine, Jon Balke, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl.

Orkestret spiller mere end 80 koncerter årligt i både ind- og udland, og spænder i sin koncertportefolio meget bredt. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer, samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier.

Medvirkende:

Aarhus Jazz Orchestra feat.
Aningaaq Koret
Jakob Buchanan
Simon Toldam
Jonas Westergaard
Helge Norbakken
Dirigent:  Carsten Seyer-Hansen

Varighed: 1 time (uden preconcert talk). Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Aarhus Jazz Orchestra i samarbejde med Musikhuset

Musikhuset

MAGT - Det Store Fede Gennembrud

Show

Mød de seks unge mænd i satiregruppen MAGT, som i årevis har drømt om det store gennembrud.

I forlængelse af deres sidste show, hvor et par halvlunkne anmeldelser ledte til bristede drømme og efterlod gruppen på randen af sammenbrud, står de ved en skillevej: “Go big, or go home.” Og nu er de så klar med det ultimative show og som titlen antyder, er der skruet op for kreativiteten i jagten på de berømte 15 minutes of fame. Glæd dig til en underholdende aften gennemsyret af politisk satire, skæve indfald og stor musikalitet!

P.S. “Køb nu bare den skide billet, det bliver pisse sjovt! Medmindre ingen køber, så bliver det ikke sjovt, for nogen!”

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Teater V

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Musikhuset

PRINCE Tribute - The Purple Xperience

Show

The Purple Xperience er et band uden lige. Fem mand høj, og fra Princes fødeby Minneapolis i Minnesota. De har turneret USA tyndt siden bandets begyndelse i 2011, og stifterne Dr. Fink og Marshall Charloff har skabt den bedste og mest autentiske gengivelse af Prince og The Revolution. De har nu underholdt over 300.000, og er nu klar til at indtage Skandinavien.

Frontmanden Marshall Charloff ikke bare efterligner Princes magiske talent på hans egen unikke vis, han har også en fortid med den nu afdøde kunstner. Han spillede med i 94 East, hvor han både spillede keyboards og guitar, og Prince var lead-singer. Og bandets bagmand Pepe Willie er ansvarlig for både Princes og Marshall Charloffs karrierer.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=IQOLW_yV4Ug&feature=youtu.be" shortcutId="video" />

Musikere i verdensklasse
Marshall Charloff har fokus på at The Pruple Xperience kun tæller musikere i absolut verdensklasse, og består af; New Power Generations Tracey Blake på lead guitar, bassisten fra Christina Aguilera og Backstreet Boys’ bands, Ron Long, Ron Caron fra The Rembrandts og Tina an the B sides, og New Power Generations keyboardspiller. Alt I alt et hold der ikke kan matches.

Glæd jer til en funkfest uden lige, når The purple Xperience giver den gas i Musikhuset den 15. marts 2019. Det er en af de eneste chancer for at opleve dette band i Danmark på deres skandinaviske turné.

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

SANDSATION

Show

Den talentfuæde sandmalerinde Irina Titova kommer til Musikhuset med sit nye show, der, som titlen antyder, tager dig med verden rundt i 80 billeder.

Den russiske kunstner hører til blandt den absolutte topklasse, når det kommer til sandkunst. Betegnelsen "Queen of Sand" kunne næppe være mere passende. Vær klar til at blive forundret og fascineret, når Titova opfører sin kunst live på scenen.

Vær beredt på en jordomrejse, du ikke har set magen til før!

Bemærk, at der speakes på engelsk under forestillingen.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset og ICO

Musikhuset

Niels Hausgaard - "Tryk min danske hånd"

Show

Niels Hausgaard, hvorfor TRYK MIN DANSKE HÅND?

"Jamen, håndtryksdebatten for pokker - den er da sjov. Vi må jo glæde os over, det sjove der er." 

Hvorfor er det sjovt?

"Havde vi f.eks. været hunde, skulle vi alle tvinges til at snuse hinanden bagi og slikke hinanden i mundvigen. Det er da sjovt."

Vi er jo ikke hunde…

"Nej."

Er du ikke bange for at støde nogen?

"Nej."

Synes du, det er god stil med Dannebrog på din plakat?

"Jeg er ikke ret sentimental. For mig er et nationalt flag fint til højtider og i bordbomber, men det er også et stykke stof, der er badet i meget blod."

Har du overhovedet ingen nationalfølelse?

"Jo da. Jeg er lykkelig over, at jeg tilfældigvis er født i Danmark og ikke i Liberia. Her har jeg rod, her fra min verden går - men nationalist, det er jeg ikke."

Hvad forstår du ved nationalisme?

"Nationalisme er, ifølge ordbogen, pervers dyrkelse af det nationale. Det må være det nationales værste fjende. Nationalismen skal latterliggøres, hånes og bekæmpes, hvor vi møder den."

Handler showet kun om det?

"Langt fra, men det var det, du spurgte ind til."

Er der noget, du gerne vil tilføje?

"Synes du ikke, jeg har sagt nok? "

Jo.

Varighed: 3 timer inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: TP Production

Musikhuset

“John” - Rasmus Bjerg i en hyldest til John Mogensen

Show

”JOHN” kommer til Musikhuset og inviterer nye og gamle rullesten med til fest

Selvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter. Siden præmieren på Ole Bornedals biografiske drama ”Så længe jeg lever”, er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48. John Mogensen ville i år havde fyldt 90 år.

Og nu, mere 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen. Den 22. marts 2019 drager Rasmus Bjerg på Danmarksturné i rollen som dansktoppens ukronede konge i selskab med filmkomponist og kapelmester Jeppe Kaas og hans fantastiske 8-mands orkester.

Showet hedder kort og godt ”JOHN” og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visuelt show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med.

”Det bliver en folkefest for hele familien,” lover Rasmus Bjerg, som er en af initiativtagerne til koncertrækken. ”Det skal ikke være så pænt og fornemt, for det havde ikke været i John Mogensens ånd. Det skal være ægte!”, siger han og henviser til Mogensens poetiske beskrivelse af dansktoppen som ”…dig og mig, den dejligste kop kaffe du drikker, bilen der kører forbi hver dag. Den er alt det og ingenting, der sker hver eneste dag”.

”Vi håber John Mogensens fans vil tage børn og børnebørn med i hånden og introducere dem til den musik, der efterhånden har glædet generationer”, siger Rasmus Bjerg tilføjer. ”Nu vil jeg ikke disse Adam Oehlenschläger, men jeg synes John Mogensen har skabt nogle herligt flabede konkurrenter til Danmarks nationalsang. Du skal faktisk lede længe efter en, som ikke kan synge bare lidt med på Der er noget galt i Danmark eller Fut i fejemøjet. Og det er da ret fantastisk!”.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Elvis the Musical

Show

Kæmpesucces i 2017 i Danmark – kommer nu tilbage i 2019.

”The King of Rock’n’Roll” lever videre I “Elvis – The Musical”. Denne energi-fyldte musical-iscenesættelse byder på et utal af de største hits så som ”Love me Tender”, ”Jailhouse Rock” og ”Heartbreak Hotel”. Smuk koreografi, flotte kulisser og fantastiske virkelighedstro kostumer fører os, sammen med originale videoklip og fotos, gennem de mest betydningsfulde perioder af Elvis’ liv.

Elvis Presley bliver legemliggjort af ireren Grahame Patrick, der ikke kun udadtil har en forbavsende sammenlignelighed med sit forbillede, men som også med sin forbløffende evne til forvandling formår at gengive såvel den unge som den ældre Elvis. Også hans stemme lyder så ægte, at det næsten ikke er til at forstå, det ikke er den rigtige Elvis, der står foran sig.

Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: PH Entertainment

Obs! Dette arrangement er organiseret af en ekstern arrangør, som har lejet sig ind i Musikhuset.

Musikhuset

Onkel Rejes og Brilles Mega Store Magiske Trylleshow

Show

Onkel Reje er modsætning til alt, hvad vi prøver at lære vores børn af gode manerer. Onkel reje har en humor, der går lige ind i de børn, der er med på den værste. For det er nu engang sjovere at lave alt det, man ikke må.

Lad bare sulfo, pli og broccoli blive derhjemme, når du skal til denne familiekoncert. Hyggelige, runde Onkel Reje kan ikke li’ at gå i bad. Han lugter og er ligeglad.

Onkel Reje er blevet børnefavorit på DR Ramasjang, hvor han med sin rødmossede, piberygende karakter optræder i absurde musikvideoer om alt fra personlig hygiejne til mormor. Hvis han da ikke bestyrer sin brevkasse eller lader sine sure sokker fortælle vittigheder.

Børnene vil elske at komme tæt på denne løjerlige antihelt, mens forældre og bedsteforældre kan smile ad Onkel Rejes syrede rim og røverhistorier, der er både platte, politisk ukorrekte – og slet ikke til at stå for.

Varighed: 1 time og 5 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Cirque Éloize SALOON

Show

Dans, akrobatik og teater i skøn forening i Store sal.

Det anerkendte canadiske Cirque Éloize gæster Musikhuset med deres nye show SALOON.

Showet, der er en skøn blanding, af dans, akrobatik og teater, er inspireret af fortællingenom det vilde vesten i Amerika.

Til tonerne af tidens folkemusik udfolder sig et show, der, når du træder ind ad saloon-dørene, vil betage, underholde og begejstre dig. En mytisk verden tager form foran dig i et hastigt tempo fyldt med spektakulære optrædender ved Cirque Éloizes dygtige ensemble.

Cirque Eloize kommer til Musikhuset som en del af ILT Festivalen, der præsenterer tidens bedste internationale scenekunst. Festivalen byder på alt fra dans, teater, kunstinstallationer, dukke- og animationsteater, workshops og artist talks. Se mere på www.iltfestival.dk.

Varighed: 1 time og 15 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset og ILT Festival

Musikhuset

City Singler 2019

Show

City Singler – Gammel vin på nye tasker

Så er de dejlige damer klar igen! Med fire successhows bag sig åbner City Singler

nu op
for deres femte show, som samtidig er deres 10 års jubilæumsshow.

I det nye show Gammel vin på nye tasker , der har premiere 19. september 2019, vil der være fuldt spark på sjove sketches, lækre sange samt flotte og vilde kostumer i de skønne damers femte show.

Med 10 års kvindekomik i bagagen er de fire City Singler klar til igen at tage publikum med på en rutsjetur gennem kvinders liv med alle de skønne, kiksede, smukke og uperfekte aspekter fortalt med lige dele kærlighed og selvironi.

City Singlers nye show Gammel vin på nye tasker har premiere i Glassalen 19. september 2019 og drager derefter på turne sep-nov 2019 i resten af landet.

City Singler består af Trine Gadeberg, Kaya Brüel, Anne Sofie Espersen og Anne Louise Hassing.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=VtDTf306EDs" shortcutId="video" />

Arrangør: Agenzy