Stig Rossen Julekoncert

X
Musikhuset

Stig Rossen Julekoncert

Koncert

Ingen rigtig jul uden Stig Rossens julekoncert

Når Stig Rossen i år gæster Musikhuset på sin årlige juleturné, er der ekstra grund til fejring. Det er nemlig 25. år i træk, at han og hans uforlignelige julekaravane sørger for at bringe julestemningen ud til det ganske danske land.

Årets gæstesolist er Jasmin Gabay og med kapelmester Thomas Jaque i spidsen for det altid velspillende orkester og det altid velklingende julekor byder årets julekoncert på alt det kendte, publikum ikke vil undvære, og alt det nye, de ikke vil gå glip af.

Sådan her lød det, da Stig Rossen sang Nu tændes tusind julelys til en af de tidligere julekoncerter:

Julen har en særlig plads i Stig Rossens hjerte

Stig Rossen holdt sin første julekoncert i 1995 i Brændkjær Kirke i Kolding. Koncerten blev en stor succes, og de seneste år har han spillet over 30 julekoncerter i november og december.

Julen har en ganske særlig plads i Stig Rossens hjerte og siden han i 1998 udgav sit første julealbum, Julelys, er det blevet til i alt fire julealbums og en enkelt juledvd. Udgivelserne afspejler den alsidighed, som også kendetegner julekoncerterne. De smukkeste og mest elskede julesalmer og -sange fra den danske sangskat, ny som gammel, går hånd i hånd med et udvalg af de bedste sange fra det engelsksprogede repertoire. Hjerternes fest rummer i Stig Rossens fortolkninger alt fra energifyldte, amerikanske klassikere til afdæmpede, bevægende og danske a cappella-versioner.

Forrygende gæstesolist i Musikhuset

Julekoncerterne er en harmoni af tradition og fornyelse. Traditionen tro præsenteres en gæstesolist og igen i år er valget faldet på et af de nyere talenter på den danske musikscene. Vi kender Jasmin Gabays smittende humør og energi fra DR’s Den store bagedyst 2018 og hendes smukke stemme fra Dansk Melodi Grand Prix 2019, hvor hun deltog med den latininspirerede Kiss Like This. Som korsanger har Jasmin optrådt med bl.a. Mariah Carey i Sverige og herhjemme på Careys juleturné i 2018. Hun har været fast korsanger for Patrick Dorgan og var i 2017 med i Kiev til Eurovison som stærk backing for Anja Nissen. Der er god grund til at glæde sig til at opleve vidunderlige Jasmin Gabay live, når hun lyser scenen op som gæstesolist ved årets julekoncert.

Det kimer nu til julefest slår stemningen an ved koncerterne, der altid er bygget op om nogle af de vigtigste af julens budskaber. Hygge, nærvær og næstekærlighed er blot nogle af de værdier, der er kernen og drivkraften. Blandt publikum er hvert år nye koncertgængere, men også mange trofaste koncertgængere, hvoraf nogle har været med helt fra begyndelsen. Stig Rossen er elsket i Aarhus og en hyppig gæst i Musikhuset. Det er derfor med ekstra stor glæde, at Stig Rossen og Musikhuset i år inviterer alle med til 25. års jubilæumsjulefest.

Praktisk information

Varighed: 2 timer inkl. en pause. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

X