Teater i Aarhus

I Aarhus findes der mange store og små teaterscener med det tilfælles, at de altid leverer store teateroplevelser. Vi har samlet dem alle sammen, så du let kan finde teaterstykket næste gang du har brug for en anderledes, nærværende oplevelse helt tæt på med en optræden på teaterscenen. Herunder kan du se, hvilke teaterstykker du kan opleve inden for den nærmeste fremtid, samt hvilke du kan have i vente. I Aarhus kan du nærmest gå fra det ene teaterstykke til det næste med både Teateret Svalegangen, Aarhus Teater, Musikhuset, Teatret Gruppe 38 og Bora Bora som garanter for en god oplevelse. Finder du en teateroplevelse, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos det enkelte teater for at sikre en billet med det samme. Ud over teateroplevelser kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og familieoplevelser.

Teatret Svalegangen

Det Begynder At Blive Koldt Om Fødderne

Teater

Spilleperiode: 21. oktober – 2. november 2019

Varighed: ca. 75 min.

Pris: 195 kr. Studerende: spar 50%

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

GUD, JEG SKAL OGSÅ HERFRA!?

I løbet af de seneste år er tre af hans jævnaldrende venner døde. Den ene efter langvarig sygdom, den anden faldt pludselig om og den tredje skød sig selv ud af det blå. Det faktum, sammenholdt med at Ældresagens tidsskrift er begyndt at dumpe ind gennem brevsprækken, har sat tankerne i gang.

Ganske vist har han ikke en formodet udløbsdato, men han ligger ofte vågen om natten, for det er som om, at DET BEGYNDER AT BLIVE KOLDT OM FØDDERNE. Derfor lytter han interesseret til en række ’fagfolk’. Hans læge, hans alvorligt syge ven, patologen fra hospitalet, ateisten fra busreklamerne, hans clairvoyante underbo, den lokale præst og naboens lille pige, som netop har begravet sin elskede kat.

HANS RØNNE LUFTER UD

DET BEGYNDER AT BLIVE KOLDT OM FØDDERNE er Hans Rønnes enmandsrejse mod døden: en rørende fortælling om at forstå den og om at forsone sig med tanken om at ophøre, så man med sindsro – og med humoren i behold – kan give sig hen til livets sidste kapitler. Med en god portion selvironi tilsat en lille, men snerrende, dødsangst, lufter Rønne ud i det rum vi alt for sjældent åbner. Hvad vil det sige, at dø? Er det ren biologi og evig glemsel, eller er der mere derude, derinde eller deroppe?

Bora Bora

Dans Baby Dans Festival 2019

Dans

I uge 41, 42 og 43 præsenterer Bora Bora dansefestivalen Dans Baby Dans – en interaktiv dansefestival for de alleryngste

Kom og tag del i alt det sjove ved denne festival for vordende dansemus. Danske og udenlandske dansekompagnier præsenterer interaktive forestillinger for de allermindste (se aldersgrupper på den enkelte forestillinger). Designet med tanke for småfolk skaber hver dans sin egen koreografi, der passer til selv de mindste kroppe. Forestillingerne vil vække børns nysgerrighed og berige deres fantasi. Børnene får lov til at komme helt tæt på danserne, bl.a. ved at kravle ind i en scenografi og udforske den sammen med danserne og deres forældre eller at følge animerede figurer, som projiceres på gulvet.

BILLET: 1 barn + 1 voksen - 150 kroner per forestilling.
Ønsker man en "tvillinge-billet" til 2 børn + 1 voksen kontakt venligst Bora Bora på tlf. 86 19 00 79 eller e-mail info@bora-bora.dk.

Forestillingerne:

The Garden of the Spirited Minds - Dalija Acin Thelander (S) (0 - 12 mdr.)
Panda’s Home - Compagnia TPO (IT) (fra 4 år) (OBS! Spiller også i Aalborg)
Twinkles - Dansema Dance Theatre (LT) (4 - 24 mdr.)
Cloud Catcher - Šokio Teatras Judesio Erdvė (LT) (6 - 18 mdr.)
Natten - MYKA (DK) (4 - 18 mdr.)
Lulla - Dybwikdans (NO) (0 - 18 mdr.)
MiNi - Compagnia TPO (IT) (2 - 4 ÅR) (OBS! Spiller kun i Aalborg)

SCROLL NED UNDER SPILLEPLANEN FOR AT LÆSE MERE OM DE ENKELTE FORESTILLINGER ELLER KLIK PÅ TITLERNE!

OBS! DAGINSTITUTIONER:
Hvis du skal bestille billetter og er fra en daginstitution, så kan du kontakte Bora Bora per telefon 86 19 00 79 eller e-mail info@bora-bora.dk fra den 2. september. Forestillingerne der spiller på Bora Bora i Aarhus er gratis for daginstitutioner i Aarhus Kommune.

Video: Hvorfor skal børn se dans?

Samarbejdspartnere
Børnekulturhuset Aarhus
Teaterhuset Filuren
Teater Nordkraft

Støttet af
Kulturarrangementspuljen

Musikhuset

Adressaten ubekendt

Teater

Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen, i Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.

Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med klassikeren Adressaten ubekendt. Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen spiller de to tyske venner Max og Martin, der fra hver sin side af Atlanten udveksler breve om deres liv.

Efter pausen fortæller historiker Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til Anden Verdenskrig, og hvordan vi i de år som samfund mødte nazismen. Efter denne fortælling åbnes for publikums refleksion. Denne 2. del er forfattet af historiker Bo Lidegaard.

Smuk og tragisk klassiker

”Du siger, vi forføriske mænd med liberale tanker, vi ødelægger biblioteker. Du burde vågne op af dit forældede føleri. Skåner kirurgen kræftsvulsten, når han må skære for at fjerne den? Vi er grusomme. Selvfølgelig er vi grusomme. Som al fødsel er brutal, således også vor nye fødsel. Men vi jubler. Hvad kan du kende til det, du, som blot sidder og drømmer? Du har aldrig kendt en Hitler. Han er et draget sværd.” Fra Kathrine Kressmann Taylors bog Adressaten ubekendt

Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Iscenesættelse: Thomas Bendixen 
Scenografi: Jonas Fly 
Oversættelse: Per Vadmand 
Videodesign: Jakob Thorbek 
Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen

Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for anderledes teater- og dansearrangementer for børn og deres voksne. Vi inviterer til familiedans eller -teater for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede en improviseret event, hvor både forældre og børn er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, eller dykker ned i vandet, eller hvem ved, måske ender vi på månen.

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS: Der skal være min. 5 tilmeldinger før arrangementet afholdes.

Undervisere Eva Damholt eller Malene Hedetoft.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: fra 4 - 8 år.

 

Musikhuset

Brevet

Teater

Muligvis den danske forestilling, der har turneret mest på verdensplan

Alene på scenen, med rekvisitter der kan være i én kuffert, giver Paolo Nani liv til 15 scener, alle med samme tema, men i 15 forskellige versioner.

Den samme historie spilles forlæns, baglæns, med overraskelser, vulgært, uden hænder, som western, som stum? Som skræk? Som cirkus… uden at der bliver sagt et eneste ord.

BREVET er et sprudlende studie i stilarter, opfindsomhed og timing. Den er fyldt med detaljer og gags fra start til slut, og giver ikke lattermusklerne et øjebliks pause.

Populær forestilling på verdensplan

BREVET havde premiere i 1992 på Jomfru Ane Teatret. Siden da er forestillingen blevet præsenteret i alle 4 verdenshjørner. Den er set i Grønland og i Kina, i Spanien og i Norge, i Finland og Italien, i Brasilien og i Japan. Flere end 1500 opførelser i 40 lande er det blevet til foreløbigt.

Det er den forestilling Paolo Nani turnerer mest med, en klassiker som til stadighed tiltrækker publikum i alle aldre.

Varighed: 1 time uden pause

Arrangør: Musikhuset

Musikhuset

Jeg Mangler Ord

Børn

Den sidste lørdag i hver måned vil også byde på Bland Selv-arrangement for de unge. Jeg mangler Ord er et koncept hvor tre dramatikere udfordrer sig selv og kaster sig ud i live at skrive et værk – lige der for øjnene af publikum. De tre dramatikere har en time inden start skrevet første scene, hvorefter de skal producere replikker løbende til de to skuespillere på scenen. Du har som publikum også mulighed for at blande dig i, hvad der skal ske på scenen. Der er blandt andet nødhjælpskassen med replikker fra publikum når dramatikerne ikke er hurtige nok, og så er der brug for kreativitet og inspiration til improvisatorerne.

Tidligere publikummer siger:

... det er hylende morsomt og spontant.

... det er en unik chance for et indblik i kreativ skrivning uden rewrites.

... det skal opleves og det bliver aldrig kedeligt.

Vi garanterer et professionelt niveau og glæder os til at byde jer velkommen til dette anderledes improshow. Hver gang er unik, så man kan sagtens komme igen. Hold øje med de enkelte lørdages kunstneriske hold, når vi afslører dem på Facebook og på filuren.dk.

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: 13 + 

 

 

Musikhuset

A space in the dark

Dans

Black Box Dance Company hylder David Bowie

"Devil I don’t care. For in the front of that door, there is you…" (David Bowie, My Death)

Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company udforsker livet og udødeligheden i en danseforestilling inspireret af musik, tekst og sang af legendariske David Bowie.

International stjernekoregraf i Musikhuset

Den internationalt anerkendte koreograf Ben Wright skaber en hyldest til livet men også en danseforestilling om at gå livets ultimative realitet i møde - (u)-dødeligheden. For hvad gør man konfronteret med døden - lever man? Og hvad gør vi, mens vi lever - gør vi det fuldt ud?

Et vedkommende værk om den evige fornægtelse af vores egen dødelighed, men nyskabende, gribende og spontant i sin appel. En hyldest til det at være menneske, til det uperfekte, det utilstrækkelige og det fantastiske tilsat et ekstraordinært lydunivers af både velkendte og mindre kendte sange af David Bowie, samt musik af Henrik Munch, kendt fra det danske band Sorten Muld.

Seks individer mødes i et mørkt og næsten glasagtigt rum til en fest, der hurtig forvandles til noget andet. Her vil de tage publikum med på en poetisk rejse, fra fuldkommenhed til muld. I symbiosen af musik og dans vil skønhed, absurditet og vederstyggelighed opstå ud af velkendte følelser af melankoli, sorg, glæde og humor.

Se trailer for forestillingen her:

Black Box Dance Company og David Bowie

David Bowie efterlod en legendarisk rigdom af musik, der favner både menneskets og livets mange facetter og har den helt særlig evne at ramme et publikum på tværs af generationer uden social kontekst. Black Box Dance Company Holstebro har opnået en enestående mulighed for at arbejde med 6 udvalgte sange fra hans store musikskat.

De 6 numre repræsenterer både ældre og nye værker såvel som ukendte numre. Numrene har Black Box Dance Company ønsket, idet de alle dækker over et fælles tema om menneskets skrøbelighed, magt og afmagt og livets øjeblikkelighed. Et tema der fortsat vil være relevant for alle.

Med dette som udgangspunkt skaber Black Box Dance Company den helt særlig musikdramatiske danseforestilling A space in the dark.

I forestillingen vil man bl.a. kunne opleve kendte sange såsom Lets Dance, Lazarus og Bring Me The Disco King.

Hør, hvad Marie Brolin-Tani fortæller om deres forestillinger No Sex - en verden af køn og A Space in the Dark:

KUNSTNERISK LEDER: Marie Brolin-Tani

PRODUCENT, TURNÉ- & PRØVELEDER:  David C. Price

MUSIK & SANG: David Bowie & Henrik Munch

KOREOGRAFI: Ben Wright

DANS: Black Box Dance Company

SCENOGRAFI: Will Holt

KOSTUME: Åsa Gjerstad

LYSDESIGN: Lucy Hansom

LYSDESIGN ASSISTENT: Sherry Coenen

A space in the dark er produceret af Black Box Theatre & Dance Holstebro.

Varighed: 1 time og 10 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Bora Bora

Super Human

Dans

"Super Human" er en højenergisk danseforestilling, der bl.a. trækker på de urbane dansestile. Forestillingen udforsker nye definitioner af mennesket og spørgsmålet om, hvorvidt vi i fremtiden skal genopfinde os selv i nye optimerede udgaver.

Overnaturlig adfærd er hovedfokus for forestillingen, der henter inspiration fra science fiction-film og science fiction litteratur, superhelte og superheltinder og virkelighedens videnskabelige forsøg med splejsning af hård teknologi og blød biologi.

Det koreografiske udtryk i NEXT ZONE og koreografen Lene Boels forestillinger ligger i spændingsfeltet mellem breakdans, popping, ny dans, akrobatik og nycirkus. Koreografierne tager udgangspunkt i mentale tilstande og billeder men er ekstremt fysisk ekvilibristiske.

Anmeldelser

"Lene Boel klarer at belyse og debattere et presserende emne på en ekstremt fængslende måde med et koreografisk sprog, der aldrig bliver forudsigeligt eller gentager sig selv. Det er både fascinerende og iøjnefaldende på samme tid."
- Simona Gouchan, Danstidningen

"Lene Boel har iscenesat de ni dansere med imponerende elegance og styrke. Tilhører de stadig vores menneskelige race, disse ultra-trænede kroppe med forbløffende egenskaber, hvis kollektive udfoldelser dog samtidig synes at nedstamme fra tidernes morgen?"
- Isabelle Calabre, Canal Danser Historique

* * * * *
"Et bart gulv, tunge technorytmer med stratosfærisk knitren og sitren, det hvide bagtæppe skiftevis oplyst af fluorescerende grønt og lilla. Det er rammen om den tempofyldte danseforestilling Super Human udført af dansekompagniet Next Zone. Seks unge mænd mimer teknologi, det binære talsystem, en hektisk digital hverdag iført sorte træningsbukser, sneakers og bar overkrop. Måske befinder vi os inde i en computer, ude i atmosfæren eller i en elektronisk fremtid. Danserne udstråler energi og styrke, og de viser utrolig kontrol og koordination i deres hiphop-inspirerede bevægelser. Det er dynamisk og kraftfuldt, men også humoristisk og poetisk, som da en sort og en hvid danser laver en dobbeltdans med de lange arme i fantastiske fælles formationer. En utroligt lækker og anbefalelsesværdig forestilling, som begejstrede både mig og min 17-årige datter"
- Kulturkongen

Aarhus Teater

Rundvisninger på Aarhus Teater

Teater

Sæsonen igennem er der på udvalgte dage offentlige rundvisninger med mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Turen går rundt i hele huset – til de forskellige scener, værksteder, rekvisitkælder mv. Rundvisninger på teatret sker under hensyntagen til kunsten. Der kan være prøver på scener eller i prøvesale samt travlhed på værksteder, der medfører, at vi ikke kan garantere at turen går forbi alle scener og værksteder.

Rundvisningen starter ved teatrets hovedtrappe i Teatergaden og varer ca. 75 min. Entreen er 65 kr. (50 kr. for skoleelever og studerende).

OBS! Vi gør opmærksom på at rundvisningen ikke egnes til gangbesværede da vejen går ad trapper.

Teatret Svalegangen

Selvtægt

Teater

Spilleperiode: 4. – 7. november 2019

Varighed: ca. 75 min.

Pris: 195 kr. Studerende: spar 50%

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

HVEM TÆNDTE BÅLET?

Den svensk-somaliske Säpoagent Mo er rejst til Småland og drømmer om at blive den første, der opklarer en af de mange asylbrande i landet. Men ingen har hørt eller set noget. Det eneste vidne er en hund, og den er ligesom svær at afhøre. Samtidig møder en nynazist og en muslimsk pige hinanden på byens internetcafe og opdager, at de spiller på samme Counter-Strike-hold. Og hvad fuck gør man så? En alkoholiseret kvinde maler billeder af asylbranden, som led i et terapiforløb, men en dag bliver hun kontaktet af en gallerist fra Berlin, som mener, det er stor kunst.

For at komme dybere ned i sagen må Mo alliere sig med Marit, byens kommunalpolitiske blæksprutte, socialrådgiver og kognitive terapeut, men kan hun samle trådende i den tavse by?

EUROPA I FLAMMER

SELVTÆGT er en slagkraftig krimi-komedie om sammenstød mellem mennesker og deres idéer om den gode fremtid. Det er en sjov og uhyggeligt vedkommende fortælling om et Europa i flammer og om multikulturelle knuder, som også trækker tråde til Danmark. Instruktør Anna Malzer og dramatiker Aleksa Okanovic tog selv til Ljungby og gravede i sagen efter at Kånnas gamle skole brændte ned til grunden d. 17. okt. 2015. Det var den 43. asylbrand siden juli samme år.

Teatret Svalegangen

The Nether - Din Underverden

Teater

Spilleperiode: 9. november - 7. december 2019

Pris: 195 kr. Studerende: spar 50%

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

ET MØRKT WONDERLAND

Du kender det sikkert. Surfe på nettet og forsvinde for en stund. I en fremtid hvor internettet er afløst af en fuld-sensorisk virtuel platform kaldet THE NETHER, undersøger en kvindelig efterforsker en række forbrydelser. Morris er på sporet af skaberen bag et tilsyneladende uskyldigt sted. Et smukt victoriansk hus udgør rammen for gæsterne, der vælger en identitet og logger sig ind her. Men noget er ikke, som det ser ud. Bag den noble facade gemmer huset på en hemmelighed.

Mange drømmer om at blive ”cross overs”, droppe den grå, udhungrede verden til fordel for et fuldtidsliv i THE NETHER. Morris har til opgave at monitorere den opslugende digitale platform, hvor brugere går i skole, arbejder, dater og...måske myrder hinanden. En krypteret serveradresse leder hende på sporet af forretningsmanden og programmøren Sims, der går under navnet Papa i THE NETHER. En fysikprofessor er også under mistanke, og noget tyder på at de to er forbundet til et mørkt virtuelt wonderland.

THE DARK SIDE OF TECHNOLGY

THE NETHER er en hårrejsende krimi-thriller om forbudte drifter i et skjult digitalt univers. I en fremtid hvor skellet mellem simuleret og reel virkelighed er udvisket, kan magiske universer tilfredsstille enhver fantasi. Men er der fantasier, som ikke kan tillades? Man er vel ikke et monster, hvis det ikke er virkeligt? Tag med ind i fremtiden, til teknologiens skyggesider, i denne sitrende thriller, som har gået sin sejrsgang i både USA og England.

Bora Bora

Jernring

Teater

Dukketeater som et musikalsk billeddigt over krigens rædsler.

Med udgangspunkt i den fulde Shostakovichs 7. symfoni (1941) - "Leningrad Symfonien" - vokser dukketeater ud af symfonien og viser en poetisk, sanselig historie om en familie i Leningrad under belejringen.

"Jernring" er et billeddigt, til et fantastisk musikværk. Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser. Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side.

Bådteatrets dukketeaterensemble har med forestillingen Jernring igen givet sig selv en udfordring - skab et værk hvor en hel symfoni spilles uden pauser eller ekstra lyd og tekst. Brug kun symfonien til at skabe billeder.

Anmeldelser

"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter. (...) Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."
- Anne Middelboe Christensen, Information.

* * * *
"Når man sidder i Bådteatrets bund, kommer lidelserne for alvor tæt på. Dukkerne virker ikke sjældent mere levende end mennesker. Historiens egentligte stjerner forbliver de fire førere - ikke sjældent i gang med én og samme dukke. (...) Men mødet med Shostakovichs musik og sultens kulsorte konsekvenser gør Bådteatrets prisbelønnede forestilling gennemført gribende."
- Søren Schauser, Berlingske Tidende.

* * * *
"Man sidder med beundring for gruppens fire dukkeførere, der utroligt dygtigt formår at lade egne arme og ben levendegøre de markante dukker. (...) Oplevelsen er sjælden og særegen."
- Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis.

Aarhus Teater

Stå fast

Teater

Bare sig nej, gu’ vil jeg ej! Fyr din coach, giv fingeren til det evige mantra om omstillingsparathed. Gør i stedet det, som du synes er vigtigt.

Instruktør Kamilla Wargo Brekling stiller sig med Stå fast på psykologiprofessor Svend Brinkmanns skuldre og ser tidsånden i øjnene. Hvordan kan vi vende selvindsigt til udsigt, få meningsløsheden til at give mening og indse, at døden er forudsætning for meningen med livet? Det er på tide at opponere mod optimering og sige nixenbixen til tidens evige udviklingstvang. Og det gøres med frydefuld komik. 

Med bestseller-succesen ”Stå fast” går Svend Brinkmann med humor imod tidens krav om, at man skal være i konstant forandring. I efterfølgeren, ”Ståsteder”, giver han sit bud på, hvad der er værd at stå fast på ved at genopfinde gamle ideer om det gode, værdigheden, løftet, selvet, sandheden, ansvaret, kærligheden, tilgivelsen, friheden og døden.

Forestillingen er udviklet frit efter Svend Brinkmanns bøger af Kamilla Wargo Brekling i samspil med Karina Dichov Lund og skuespillerne. På samme måde som Brekling med sin markante signatur og sine legendariske selvhjælpsbibler under armen har spiddet tidens typer i forestillinger som Takt og tone og Kvinde, kend din krop

Forestillingen er et gæstespil fra Det Kongelige Teater

 

Musikhuset

SKAM 3

Teater

SKAM vender tilbage til Musikhuset og Aarhus!

Kæmpesuccesen SKAM indtager igen Musikhuset Aarhus som forrygende teater sat op af Aveny-T - denne gang med sæson 3, der tager historien op, hvor den slap i sæson 2.

Forestillingen har netop haft premiere, og anmelderne er helt vilde med SKAM 3:

ALT ER LOVE

Den første kærlighed er svær nok i sig selv. For Isaak vender mødet med den selvsikre Even og den første store kærlighed op og ned på hans liv. SKAM 3 er historien om Isak. Om Isak og Even. Om at finde kærligheden og at forstå sine følelser for et andet menneske – uanset køn. At kærligheden er størst af alt og kender ingen grænser.

SKAM 3 er en af de stærkeste og mest troværdige historier om unge der findes. Oplev den live som teater med Aveny-T og et forrygende hold af nye debuterende kræfter med Lue Dittmann Støvelbæk i rollen som Isak, og Nikolaj Groth som Even. SKAM 3 iscenesættes af reumertvinderen Anders Lundorph.

OBS: SKAM 3 kan sagtens opleves, uden at du har set sæson 1 eller 2.

Her kan du se en video fra premieren på SKAM 3:

Den Norske TV-serie der tog os med storm

Avenue T står bag forestillingerne i SKAM-serien, som har fået både anmelder- og publikumsroser for både iscenesættelsen, de unge skuespillere og evnen til at gøre teater relevant for både unge og deres forældre. Forestillingen er baseret på tredje sæson af serien SKAM, produceret af NRK.

Ungdomssensationen Skam har som tv-serie sat sit markante præg på nutidens ungdom i Norden og har indtaget verden, hvor den norske version har været en gigant succes særligt i Skandinavien og Nordeuropa. 

Særligt Danmark har taget god imod den moderne coming of age-fortælling om en række gymnasieelever i Norge. Mange lande har fået nationale remakes af de første sæsoner, bl.a. USA, Italien, Frankrig, Spanien og Tyskland.

Skam som teater

Avent T fik som de første lov til at sætte SKAM op som teater. Den første sæson høstede anmelderroser og publikumshyldest, da de spillede i efteråret 2017 i København. Aveny T tog i efteråret 2018 og januar 2019 SKAM med over Storebælt og spillede forestillingerne i Musikhuset Aarhus. På scenen var et flot cast af helt unge skuespillere, som gav sceneversionen af tv-serien et stærkt udtryk.

I november kunne du opleve den tredje etape i fortællingen om Eva, Noora, Vilde, Sana, Chris, William, Jonas, Isak, Even og alle de andre i Musikhuset Aarhus.

Opsat af teateret Aveny-T

Produktion

  • Af: Julie Andem
  • Instruktør: Anders Lundorph
  • Scenograf: Jon Stephensen
  • Bearbejdet til teater: Line Mørkeby

Indtil nu er det offentliggjort at de medvirkende er Lue Dittmann Støvelbæk, Nikolai Groth, Andreas Dittmer, Nanna Finding Koppel m.fl. Resten af castet offentliggøres løbende. 

SKAM 3 er baseret på NRK-Serien SKAM produceret af NRK i perioden 2015-2017.

Find billetter til teaterforestillingen her på siden.

Der er skoleforestillinger den 13. og 14. november. Bestil biletter via ULF i Aarhus.

Se alle teaterforestillinger i Musikhuset Aarhus.

 

Aarhus Teater

Pagten

Børn

Pagten er et fantasifuldt og fortættet juledrama, der handler om venskab, om at knytte bånd, stå sammen og hjælpe hinanden. Og om at tro på, at der er mere i verden, end vi umiddelbart kan se. Pagten bygger på DR’s meget populære julekalender fra 2009, og nu kan det medrivende eventyr for første gang opleves som teater.

Den 12-årige dreng Malte har en temmelig livlig fantasi, og eleverne i 6.A. mobber ham og holder ham udenfor. Men en dag finder han ud af, at han er udvalgt. Han skal sammen med nisserne kæmpe mod den uhyggelige isheks Iselin. Hun vil nemlig udrydde nisserne, fordi de ikke vil underkaste sig hendes herredømme over den magiske verden. Til det skal Iselin bruge Pagten. Den pagt, som præsten og salmedigteren Grundtvig og nissepigen Saia lavede i gamle dage, og som sikrer, at der er forbindelse mellem menneskenes verden og nissernes verden. Malte slår sig sammen med den modige nisse Lyda, og de må igennem tre svære magiske prøver for at finde Pagtens skjulested.

Pagten er skrevet af den prisbelønnede manuskriptforfatter Maya Ilsøe, som også står bag DR’s julekalender ”Absalons Hemmelighed” (2006) og de tre sæsoner af dramaserien ”Arvingerne” (2014-16). 

Mød et veloplagt hold af skuespillere fra Aarhus Teater, og i rollen som Malte kan du opleve Frederik Mansø, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2019. Pagten er sat i scene af Line Paulsen, der i sidste sæson skabte totalteater-oplevelsen Friheden i Tivoli Friheden. Aarhus Teaters husscenograf, den Reumert-vindende David Gehrt, står for scenografien. 

Aarhus Teater

Teater Bingo-Banko

Teater

Forsamlingshuset inviterer til en hyggelig og sjov aften, hvor der er plads til kampråb og at bue for sjov, hvis nu det ikke lige var dig, der var heldig at få fingrene i en af de skønne kulturpræmier.

Du kan vinde alt fra teaterbilletter, bøger, rekvisitter til en anekdote fra teatrets historie og et kram. Aftenens værter er Christian Hetland og Mette Døssing, som begge er skuespillere ved Aarhus Teater. 

Til at sætte stemningen er der et glas vin/øl og snacks inkluderet i prisen samt naturligvis en banko-plade. 

Der vil være mulighed for at købe ekstra plader på aftenen til 20 kr. pr. stk.

Vel mødt - og held og lykke! 

Musikhuset

Book of Mormon

Teater

Broadways megahit af en musical kommer til Aarhus

Den originale opsætning af den 9 gange Tony Award-vindende musical The Book of Mormon kommer til Musikhuset.

The Book of Mormon er blevet beskrevet som 'århundredets bedste musical' i The New York Times og samtlige forestillinger af musicalen er blevet udsolgt på Broadway, i London, Melbourne og Sydney. Nu kommer musical-megahittet skrevet af mændene bag kultserien South Park til i Musikhuset Aarhus, hvor den spiller fra d. 20. november 2019. 

Find billetter her

Skandinavienspremiere i Musikhuset

Det Tony-, Olivier- og Grammy-vindende show The Book of Mormon er en original Broadway-produktion med originalt cast, der aldrig tidligere er blevet præsenteret i Danmark. Musikhuset er det eneste koncerthus i Skandinavien, der har showet på programmet.

Musicalen er en grænseoverskridende satire over fundamentalistisk religion, kultursammenstød og musicalgenren, hvor vi følger et par mormonske drenge, der bliver sendt på en mission til Afrika, langt fra deres hjem i Salt Lake City i USA.

Her kan du få en lille smagsprøve på, hvad The Book of Mormon er for noget:

Lyt til soundtracket for The Book of Mormon musicalen på Spotify: The Book of Mormon musical soundtrack.

Praktisk information 

The Book of Mormon bliver spillet på engelsk.

Spillested: Store Sal - Musikhuset Aarhus

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Rabat: Der er unge- og studierabat til denne forestilling. Find rabatten på den enkelte forestilling.

Looking for the english version?

Teatret Svalegangen

Kærlighedsfortællinger

Teater

Kærlighedsfortællinger er historien om en mands søgen efter den eneste ene. Men hvad vil det overhoved sige? Hvornår har man fundet hende? Og er alt den snak om ”the one” ikke bare noget romantisk Disney-pladder? Igennem en rejse af nye og gamle minder om det modsatte køn, farverige figurer, skæve lydbilleder og flødepop vil han nu finde et svar på det rod, han kalder sit kærlighedsliv. 

Musikhuset

Min bror er en blåhval

Børn

Hvordan føles det at være ung i et samfund hvor familiebegrebet og klimakampen er i bevægelse? Teateriet Apropos og Teaterhuset Filuren tager pulsen på ungdommen i en tid med kernefamilier, skilsmissefamilier, regnbuefamilier, sammenbragte familier, FNs verdensmål, klimaprotester og meget mere. Min bror er en blåhval er en forestilling om identitet, eksistentialisme, klima og kærlighed. Med denne fortælling stilles der skarpt på de unges klimakamp og det stærke bånd der opstår, når en hel generation råber stop og forsøger at få de voksne til at tage ansvar for den klimakamp de skulle have startet for længe siden.

Har du tidligere været begejstret for forestillinger som GRÆNSER, WELCOME TO THE INTERNET, ILDSJÆL og #bitch #kælling #backstabber, så har du her muligheden for at se en ny forestilling i det stærke samarbejde. Dette er Teateriet Apropos og Teaterhuset Filurens syvende co-produktion – altid med noget på hjertet, af høj kvalitet og med højaktuelle temaer.

Instruktør Anna Schulin-Zeuthen // Dramatiker Julie Maj Jakobsen // SkuespillereDaniel Bevensee, Ole Jakobsen og Clara Ellegaard // Synopsisdramatiker Brian Wind-Hansen // Scenograf Gitte Baastrup // Lysdesign Jesper Jepsson // Teknikerelev Amalie Fabricius // Værkstedsansvarlig Uffe Blaabjerg // Produktionsleder/dramaturg Marion Vick

Arrangør: Teaterhuset Filuren

Anbefalet alder: Fra 13 år.