Teater i Aarhus

I Aarhus findes der mange store og små teaterscener med det tilfælles, at de altid leverer store teateroplevelser. Vi har samlet dem alle sammen, så du let kan finde teaterstykket næste gang du har brug for en anderledes, nærværende oplevelse helt tæt på med en optræden på teaterscenen. Herunder kan du se, hvilke teaterstykker du kan opleve inden for den nærmeste fremtid, samt hvilke du kan have i vente. I Aarhus kan du nærmest gå fra det ene teaterstykke til det næste med både Teateret Svalegangen, Aarhus Teater, Musikhuset, Teatret Gruppe 38 og Bora Bora som garanter for en god oplevelse. Finder du en teateroplevelse, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos det enkelte teater for at sikre en billet med det samme. Ud over teateroplevelser kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og familieoplevelser.

Aarhus Teater

Et Juleeventyr

Børn

Med Et Juleeventyr bringer vi hele familien sammen om den søde juletid med alle de gaver, der hører sig stort teater til. Charles Dickens’ fabelagtige spøgelseshistorie om gnieren Ebenezer Scrooge er sammen med Oliver Twist hans mest kendte og elskede værk.

Scrooge vrisser med et hjerte, der er hårdt og koldt som sten, når folk ønsker ham glædelig jul. Indtil han får besøg af først sin afdøde kompagnon Jacob Marleys genfærd og så af tre ånder – alle med det budskab, at han må lære omsorg og menneskelighed for ikke at dø og vandre om i evig ensomhed. Det er historien om en mand, der har glemt at leve, men som juleaftensdag får en sidste chance for at åbne sit hjerte og ændre sit liv.

I spidsen for et forrygende hold af Aarhus Teaters skuespillere byder vi på karismatiske Jacob Madsen Kvols i den store hovedrolle som gnavpotten Scrooge. Kvols ledte an i sidste sæsons David Bowie-forestilling Lazarus og fik i 2019 teatermagasinet ISCENEs publikumspris for hovedrollen som Dr. Frank-N-Furter i The Rocky Horror Show.

Jacob Schjødt instruerer, og Benjamin La Cour står for scenografi – begge brillerede med stor succes i Den uendelige historie, som spillede på Aarhus Teater i 2018. Sammen med kostumedesigner Karin Betz skaber de en helt ny udgave af Dickens’ klassiker baseret på Harry Potter-dramatikeren Jack Thornes version, som har spillet i både London og på Broadway. Aarhus Teaters nye huskomponist, Marie Koldkjær Højlund, står for musikken sammen med Steffen Lundtoft og Anders Boll, som hun senest arbejdede sammen med på de musikalske arrangementer til Reumert-vinderen Lyden af de skuldre vi står på.

BASERET PÅ ROMANEN A CHRISTMAS CAROL AF CHARLES DICKENS I EN NY DRAMATISERING AF JACK THORNE, COLOMBINE TEATERFÖRLAG.

Teatret Gruppe 38

Androkles og løven

Teater

Publikum ligger i hængekøjer under en strålende himmel og oplever en oldgammel myte blive skinbarlig virkelighed. Så vidunderligt farligt og frydeligt – især for børn og voksne. Hed som en ovn Trøstesløs tør Et glødende sandhav under solens ildebrand Ikke et træ, der kan give kølende skygge sådan er Libyens ørken Her vakler Androkles på bare fødder hen over det glohede sand Han stønner af tørst og trygler om vand Men her er kun sand Sand i øjnene og sand i munden Sand til alle sider. Androkles er slave, solgt til en romersk købmand. Da han bliver beskyldt for tyveri, må han flygte ud i ørkenens brændende sol for at undgå at blive kastet for løverne. Pludselig, midt i den bælgmørke nat, lyder et brøl så højt, at Androkles’ hjerte fryser til is https://vimeo.com/187147157 Information i forhold til COVID-19: Før hver forestilling vil alle hængekøjer samt alt øvrigt materiale, man kan komme i kontakt med, blive desinficeret med væske, som er elektrostatisk ladet. Det betyder, at desinfektionsvæsken binder sig til og desinficerer alle former for materialer. Når du som publikum ligger i din hængekøje, vil der være ca. 80 cm fra din næsetip til din sidemands næsetip. Dette lever ikke helt op til den generelle anbefaling om 1 meters afstand. Har du spørgsmål, eller tvivl, til ovenstående, så kontakt endelig teatret, så vi kan finde en løsning sammen.

Musikhuset

Hemmeligheder 2. låge

Børn

Findes der konkurrencer, som alle vinder? Starter jul med bogstavet P? Og kan man prutte så højt, at et hus falder sammen?

Nu er ventetiden begyndt og lige dér, foran os, findes de fire låger. De er spændende, de er magiske, og så er de fyldt med hemmeligheder. Bag den anden låge skal vi møde et barn, som er dygtig til mange ting; til at sætte sine ting på plads i opvaskemaskinen og finde sit eget tøj helt uden at spørge om hjælp. Men der er bare tit nogle, der blander sig, og så bliver man forvirret og glemmer, hvor man er nået til. Så savner man de dage, hvor der bare var god tid til det hele. Ligesom når Mormor var den, der havde hentet en, og havde tid til både klejner og til at tage opvasken i hånden, selvom der findes en opvaskemaskine.

Hver weekend åbnes en ny låge, som tager publikum med på besøg hos fire forskellige børn. De fire forestillinger kan sagtens opleves hver for sig, da hvert afsnit er et indblik i et børneliv med alt, hvad det indebærer af balladestreger, spørgsmål og livsklogskab. For hemmelighederne bor inde i os alle sammen og særligt ved juletid. De gemmer sig i dig, i mig, og i de fortællinger vi hører til jul. I hemmelighedernes verden findes alt det magiske, det mystiske og det mageløse. Teaterhuset Filuren fortæller hemmeligheder, og publikum kan høre en, to, tre eller hele fire hemmeligheder og tage dem med hjem og gemme dem i hjertet.

OBS! Aldersgrænsen til denne forestilling er 4 år.

Instruktør Isabelle Reynaud // Forfatter Louise Juhl Dalsgaard // Scenograf Morten Kamuk Andersen // Lys- og videodesigner Frederik Dahl Hougs // Skuespiller Anders Vølpert Momme // Komponist og medvirkende musiker Johanne Buus Andersen // Dramaturg Ditte Felding // Instruktørassistent Jeppe Andreas Sommer Larsen // Tekniker Amalie Fabricius-Steen // Afvikler Steffen Brandt // Skrædder Eva Sunesen // Idé Isabelle Reynaud, Ditte Felding, Morten Kamuk Andersen og Kaja Kamuk // Produceret af Teaterhuset Filuren

Teatret Gruppe 38

En sand røverhistorie

Teater

Frit efter Selma Lagerlöfs Legenden om juleroserne. Det er farligt at bevæge sig ind i Görringeskoven, for dér kan man blive overfaldet af det værste røverpak. En iskold vinterdag går en gammel munk og hans unge lærling alligevel dybt ind i skoven, for de har hørt en røverhistorie om et vidunderligt mirakel. Og den er næsten for god til ikke at være sand. Publikum ligger i hængekøjer under en strålende himmel og hører og ser og mærker denne vidunderlige gamle, mystiske legende. https://vimeo.com/41413295 Information i forhold til COVID-19: Før hver forestilling vil alle hængekøjer samt alt øvrigt materiale, man kan komme i kontakt med, blive desinficeret med væske, som er elektrostatisk ladet. Det betyder, at desinfektionsvæsken binder sig til og desinficerer alle former for materialer. Når du som publikum ligger i din hængekøje, vil der være ca. 80 cm fra din næsetip til din sidemands næsetip. Dette lever ikke helt op til den generelle anbefaling om 1 meters afstand. Har du spørgsmål, eller tvivl, til ovenstående, så kontakt endelig teatret, så vi kan finde en løsning sammen.

Musikhuset

Hemmeligheder 3. låge

Børn

Kan man lære en and at tælle - på finsk? Hvad sker der, når man træder på stregerne mellem fortovet? Og kan man pudse sin næse så hårdt, at tankerne ryger med ud i lommetørklædet?

Nu er ventetiden begyndt og lige dér, foran os, findes de fire låger. De er spændende, de er magiske, og så er de fyldt med hemmeligheder. Bag den tredje låge gemmer der sig et barn, som elsker at skrælle æbler langsomt. Som holder af at overholde regler, og som tænker meget. Et barn, som også synes, det er lidt svært at fortælle sin mor, at and i chokoladesovs ikke er livretten, for hvad nu hvis hun bliver ked af det? Og kan man holde lidt på vejret for andre, så man kan spare op og give det videre, hvis nogen skulle tabe pusten undervejs?

Hver weekend åbnes en ny låge, som tager publikum med på besøg hos fire forskellige børn. De fire forestillinger kan sagtens opleves hver for sig, da hvert afsnit er et indblik i et børneliv med alt, hvad det indebærer af balladestreger, spørgsmål og livsklogskab. For hemmelighederne bor inde i os alle sammen og særligt ved juletid. De gemmer sig i dig, i mig, og i de fortællinger vi hører til jul. I hemmelighedernes verden findes alt det magiske, det mystiske og det mageløse. Teaterhuset Filuren fortæller hemmeligheder, og publikum kan høre en, to, tre eller hele fire hemmeligheder og tage dem med hjem og gemme dem i hjertet.

OBS! Aldersgrænsen til denne forestilling er 4 år.

Instruktør Isabelle Reynaud // Forfatter Louise Juhl Dalsgaard // Scenograf Morten Kamuk Andersen // Lys- og videodesigner Frederik Dahl Hougs // Skuespiller Anders Vølpert Momme // Komponist og medvirkende musiker Johanne Buus Andersen // Dramaturg Ditte Felding // Instruktørassistent Jeppe Andreas Sommer Larsen // Tekniker Amalie Fabricius-Steen // Afvikler Steffen Brandt // Skrædder Eva Sunesen // Idé Isabelle Reynaud, Ditte Felding, Morten Kamuk Andersen og Kaja Kamuk// Produceret af Teaterhuset Filuren

 

 

Musikhuset

Hemmeligheder 4. låge

Børn

Hvor stort er et gebis egentlig? Kan man kede sig for meget? Kan stjerner savne deres mor?

Nu er ventetiden begyndt og lige dér, foran os, findes de fire låger. De er spændende, de er magiske, og så er de fyldt med hemmeligheder. Bag den fjerde låge skal vi hjem til et barn, som elsker at se på stjerner. Det er nemlig de samme stjerner, man kigger på lige meget, hvor i verden man er. Og så er der historierne: dem man får fortalt, dem man selv er en del af, og dem man tager med videre.

Hver weekend åbnes en ny låge, som tager publikum med på besøg hos fire forskellige børn. De fire forestillinger kan sagtens opleves hver for sig, da hvert afsnit er et indblik i et børneliv med alt, hvad det indebærer af balladestreger, spørgsmål og livsklogskab. For hemmelighederne bor inde i os alle sammen og særligt ved juletid. De gemmer sig i dig, i mig, og i de fortællinger vi hører til jul. I hemmelighedernes verden findes alt det magiske, det mystiske og det mageløse. Teaterhuset Filuren fortæller hemmeligheder, og publikum kan høre en, to, tre eller hele fire hemmeligheder og tage dem med hjem og gemme dem i hjertet.

OBS! Aldersgrænsen til denne forestilling er 4 år.

Instruktør Isabelle Reynaud // Forfatter Louise Juhl Dalsgaard // Scenograf Morten Kamuk Andersen // Lys- og videodesigner Frederik Dahl Hougs // Skuespiller Anders Vølpert Momme // Komponist og medvirkende musiker Johanne Buus Andersen // Dramaturg Ditte Felding // Instruktørassistent Jeppe Andreas Sommer Larsen // Tekniker Amalie Fabricius-Steen // Afvikler Steffen Brandt // Skrædder Eva Sunesen // Idé Isabelle Reynaud, Ditte Felding, Morten Kamuk Andersen og Kaja Kamuk // Produceret af Teaterhuset Filuren

 

 

Teatret Gruppe 38

DON GNU / UNG GNU: LIMBO

Dans

DON GNU præsenterer UNG GNU: LIMBO   Actionfyldt limbo-dans om at finde sig selv og hinanden igennem den eksplosive leg  Da bruseren er optaget, finder to drenge pludselig sig selv fanget i en akavet venteposition i hinandens uønskede selskab. Men så melder kedsomheden sig, og ventetiden udvikler sig til en hårdhændet kung fu-limbo mellem at være barn og voksen på samme tid. LIMBO handler om menneskets naturlige aggression og lysten til eksplosive lege. Fantasier om heltemod, New York gangsters, Darth Vader og Han Solo; om grænser og om at krydse dem; og om at finde venskaber - og sig selv - igennem fysikken. UNG GNU er DON GNU’s nye ungdomskompagni, der laver fysiske forestillinger i et mere eksperimenterende format, men med samme kærlige humor, poesi og rå fysik som DON GNU er kendt og elsket for.

Teatret Svalegangen

Valgaften

Teater

Spilleperiode: 30. januar – 20. februar 2021

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

SPILLET OM MAGTEN

Vil du være live-publikum, når Danmarks næste statsministervalg sendes direkte fra Teatret Svalegangen? VALGAFTEN er en stærk komedie om et kommende statsministervalg, der er forvandlet til et hårdtpumpet reality-show.

Tre kandidater konkurrerer om din stemme. Mød Henrik der har aktienoteret sig selv under valgsloganet ”Jeg bruger den CO2, du sparer”. Christine kandiderer på en platform om ligestilling, du har sikkert set hendes logo, der er et lighedstegn. Og sidst, men ikke mindst, Valdemar, der går til valg på flere fangeøer for afviste asylansøgere. Hvem får din stemme? Du bliver publikum til tv-branchens største underholdningsprogram, hvor Danmarks nye statsminister findes på bare 90 minutter.

 

HÆSBLÆSENDE TV-COCKTAIL

Det unge dramatikertalent Niclas Askan Johansen og seks skuespillere rører en hæsblæsende TV-cocktail sammen, hvor der er skruet helt op for underholdsværdien og helt ned for troværdigheden. Din sms-stemme afgør forestillingens handling, så hold mobilen klar! Tag med, når vi opløser skellet mellem politik og underholdning og sammen finder Danmarks næste statsminister.

Aarhus Teater

Vita Danica

Dans

Man taler meget om det fortabte Udkantsdanmark, om at Dannevang er knækket over og delt i land og by, folk og elite. Med Vita Danica og perler fra den danske sangskat favner sanger og komponist Pernille Rosendahl, Aarhus Teater og det anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company det, der samler os, fremfor det, der splitter os som folk og nation.

Pernille Rosendahl, kendt fra bandet Swan Lee, X-Factor og Toppen af Poppen, har de seneste år turneret og sunget i kirker over hele landet. Her har hun oplevet det fællesskab, der ligger i at mødes om de sange, som klinger så dybt i den danske folkesjæl.

Med Vita Danica fortsætter samarbejdet mellem Pernille Rosendahl og Black Box Dance Company under visionær kunstnerisk ledelse af koreograf Marie Brolin-Tani. Sammen skabte de dansesuccesen Elsker dig for evigt over Susanne Biers film i anledning af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Aarhus Teater tog med Simon Kvamms Reumert-vindende remix af sange og salmer i Lyden af de skuldre vi står på hul på en billedskabende rejse ind i vores sangskat, og nu får vi en helt ny oplevelse med Pernille Rosendahls musikalske inderlighed og dansernes kropslige fortolkninger.

Vores tidligere huskunstner, den prisbelønnede Sargun Oshana, sætter i scene, arkitekt og lysdesigner Sarah Fredelund skaber universet, og kostumerne er designet af den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan, som stod bag de gudesmukke kostumer i Orestien på Aarhus Teater i sæson 18/19. 

Teatret Svalegangen

EN LILLE SMULE UBEHAG

Teater

Spilleperiode: 9. – 20. januar 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

AUTENTISK KRÆFTFORTÆLLING

Et empatisk, varmt, rørende og hysterisk morsomt skuespil om…prostatakræft. Ja! EN LILLE SMULE UBEHAG er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf har skrevet et bemærkelsesværdigt humoristisk og følsomt drama om hans egen transformerende rejse igennem kræften.

Jeff, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i min ægteskabelige karriere, og tro mig – dem har der været mange af.

KOMISK GULD

I EN LILLE SMULE UBEHAG får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Jeff møder på sin vej, da han med et bliver patientliggjort. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Jeffs sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

Aarhus Teater

Rundvisninger på Aarhus Teater

Teater

En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Turen går rundt i hele huset – til de forskellige scener, værksteder, rekvisitkælder mv. Rundvisninger på teatret sker under hensyntagen til kunsten. Der kan være prøver på scener eller i prøvesale samt travlhed på værksteder, der medfører, at vi ikke kan garantere at turen går forbi alle scener og værksteder.

Rundvisningen starter ved teatrets hovedtrappe i Teatergaden og varer ca. 75 min. 

OBS! Vi gør opmærksom på at rundvisningen ikke egnes til gangbesværede da vejen går ad trapper.

Aarhus Teater

Over Torvet

Foredrag

Livet er på spil i begge huse, der med hver deres udtryk og udgangspunkt berører de samme eksistentielle fællesnævnere. Den røde tråd i arrangementerne bliver de krydsfelter, hvor tankerne i teatrets forestillinger og i kirkens tematikker mødes og spejler hinanden.

Arrangementerne vil hver gang foregå både på Aarhus Teater og i Aarhus Domkirke.

  • C.V. Jørgensen i ord og toner 27. aug

  • Om juleeventyret 14. nov

  • Det danske liv 16. jan

  • Shakespeare! 24. feb

  • Bag facaderne 10. apr

  • Kongedatter og korsdragerske 18. apr

  • Grundlovsfejring 5. juni 

Teatret Gruppe 38

Ivalus første sang

Børn

Et grønlandsk heltekvad inspireret af Knud Rasmussen Historien om en lille modig heltinde, der, på forunderlig vis, digter sin allerførste sang og derved redder sin familie. Ivalus første sang handler om, hvordan tingene nogle gange kommer af sig selv, når du allermest har brug for dem. Og om at gøre dét, du ikke må, når det er nødvendigt.  

Aarhus Teater

The Supreme Gentleman

Teater

I 2020 oprullede politiet en international sag med mindst 145 ofre fra især USA og England. Kvinder og mindreårige piger, der på det mørke internet var blevet udsat for ydmygelser og mishandling af en gruppe mænd, der hader kvinder.

Mændene kalder sig ’incels’ – det betyder, at de lever i ufrivilligt cølibat. Vrede og frustrerede over, at ingen kvinder vil indgå i forhold eller have sex med dem, samles de i obskure online-fællesskaber. Her deler de billeder og videoer, hvor de skader og skænder kvinder og piger. Nogle af dem går endda skridtet videre og myrder kvinder i virkeligheden.

Men hvordan havner de i det følelsesmæssige dynd, og hvorfor handler de så ekstremt? Det undersøger dramatiker og tidligere huskunstner Nanna Cecilie Bang, der blandt andet stod bag de anmelderroste og hudløse Studio-forestillinger My Heartache Brings All the Boys to the Yard og Manifest for skrøbelige autoriteter. I The Supreme Gentleman giver hun den indebrændte mand en stemme i forsøget på at forstå, hvorfor han bliver kønsterrorist.

Glæd dig til et længe ventet gensyn på Studio med Aarhus Teaters mesterlige Jacob Madsen Kvols i Nanna Cecilie Bangs ætsende monolog. Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, står for scenografien, og fremadstormende Liv Helm instruerer.

Præsenteres i samarbejde med Betty Nansen Teatret

Teatret Svalegangen

Dit Blik Mit Syn

Teater

Spilleperiode: 25. – 26. august 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

JEG SER I MØRKET

Hvad ser man, når man ser? Og hvad ser man, når man ikke ser? Glad Teater har udfordret fire fremadstormende dramatikere til at fortolke Danmarks eneste blindfødte skuespiller, Anna Sophie Lübecks, personlige oplevelser, indlevelser, håb og drømme.

DIT BLIK MIT SYN tager publikum gennem barndommens fantasier, ungdommens længsler og voksenlivets realiteter med en forstærket sanselighed, som Anna Sophie har, fordi hun ikke kan se. Forrest på scenen står Anna Sophie selv og fortæller hendes historie med et perspektiv, der gør hendes liv til et blik på vores.

 

UDVIDET SYN

Hvordan føles forelskelse, når du ser med alt andet end øjnene? DIT BLIK MIT SYN er en øjenåbnende tour de force. Det er teater som udfordrer, udfolder og beriger billedet af, hvad et menneske med en funktionsnedsættelse rummer. Det er 19 historier, som kredser om ikke at kunne se, og om de bittesmå forskelle, der afgør, om man er tilstede eller ej. DIT BLIK MIT SYN tager dig ind i det dybeste, dybeste mørke. For i mørket ser vi alle ens.

Teatret Svalegangen

Aktivisterne

Teater

Spilleperiode: 27. – 30. januar 2021

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

ET BAND MED EN DRØM

Året er 2020. Et band samles, fordi de vil gøre en forskel. De vil være gruppen, der åbner folks øjne for alle verdens elendigheder: Fra klimakrisen til flygtningestrømmene.

Bandet drømmer sig tilbage til 1970’erne, hvor man tog stilling, og hvor demonstrationer gjorde en forskel, hvor kunsten blev taget seriøst og var et talerør. De vil skabe forandring og musik, der vækker aktivismen igen. For 2020 kalder på handling!

 

PROTESTSANGE ANNO 2020

AKTIVISTERNE er humoristisk musikteater, der dykker ned i sangene fra de aktivistiske gruppers storhedstid. Bandet spiller Pete Seager, Bob Dylan og Skousen & Ingemann og ser tilbage på Røde Mor og Rote Armee Fraktion. Men er det sådan, bandet vil være? Hvor langt vil de gå, og hvordan ser aktivisme ud i dag? En ting er sikkert: AKTIVISTERNE vil tænde gnister og samle folk i forsamlingshuse, på torve og pladser, vælte hegnet og stå på Orange Scene. Følg drømmen, når fire skuespiller sætter strøm til instrumenterne, klar til kamp!

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for teater- og dansearrangementer for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater- og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede et improviseret event, hvor børn og forældre er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, dykker ned i vandet, eller hvem ved... Måske ender vi på månen!

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS! Der skal være minimum 5 tilmeldinger, før arrangementet afholdes.

Aarhus Teater

Tænkepauser LIVE

Teater

Tænkepauser Live bliver til i et unikt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Nørrebro Teater. Hver måned udgiver forlaget en ny bog i den populære serie ”Tænkepauser”. Heri formidler topforskere fra Aarhus Universitet deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til kød og karma. Tænkepauser Live går tæt på månedens aktuelle bog.

Journalist og komiker Sebastian Dorset er vært (dog ikke 6. okt) og præsenterer publikum for en skuespiller, der opfører en videnskabsmonolog baseret på bogen. Efter monologen møder forskeren bag bogen værten i et interview, og publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

Månedens Bog: RYTME

Tirsdag 6. okt. kl.19 

Af Birgitte Stougaard Pedersen, Ph.d, Lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur - Æstetik og Kultur

Månedens Bog: FANTASI

Tirsdag 3. nov. kl.17 

Af Andreas Lieberoth, Adjunkt ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Psykologi, Aarhus Universitet

Månedens Bog: Oplyses senere

Tirsdag 2. feb. 2021

Månedens Bog: Oplyses senere

Tirsdag 4. maj 2021

Månedens Bog: Oplyses senere

Tirsdag 8. juni 2021

Musikhuset

TRE står på hovedet - Repremiere

Børn

Verden er som udgangspunkt i orden. En helt i orden orden. To kommer efter En og En er derfor altid den FØRste og To den sidsTE og dermed aldrig først. To har det fint med den orden. Men så dukker TRE op – og vender det hele helt på hovedet. TRE står på hovedet er en forestilling, der filosoferer over hierarkier, orden og regler, for hvem må være den første der sætter sig ned og hvor mange kan der være i et venskab?

Forestillingens rytmiske sprog er med til at præsentere det abstrakte og filosofiske univers, hvor venskaber, smuk fløjtelyd og en orm bliver vigtige omdrejningspunkter. For alle har hver deres rytme, men selvom man er forskellig kan man godt høre sammen. Her er et univers, hvor børnene kan spejle sig i følelser, for hvem har ikke prøvet at blive holdt uden for eller måske er man selv kommet til at holde nogen ude af fællesskabet?

OBS! Aldersgrænsen til denne forestilling er 4 år.

Instruktion Isabelle Reynaud // Scenografi Laura Rasmussen // Lysdesign Jesper Munk Jepsson // Medvirkende Anders Vølpert Momme, Jakob Kirkegaard og Rasmus Skaarup // Org. titel Dreier steht kopf af Carsten Brandau Teaterforlag: Nordiska ApS - København // Oversættelse Line Felding, Isabelle Reynaud og Ditte Felding // Koreografisk konsulent Kasper Daugaard // Rytmisk og musikalsk komposition Line Felding