Teater i Aarhus

I Aarhus findes der mange store og små teaterscener med det tilfælles, at de altid leverer store teateroplevelser. Vi har samlet dem alle sammen, så du let kan finde teaterstykket næste gang du har brug for en anderledes, nærværende oplevelse helt tæt på med en optræden på teaterscenen. Herunder kan du se, hvilke teaterstykker du kan opleve inden for den nærmeste fremtid, samt hvilke du kan have i vente. I Aarhus kan du nærmest gå fra det ene teaterstykke til det næste med både Teateret Svalegangen, Aarhus Teater, Musikhuset, Teatret Gruppe 38 og Bora Bora som garanter for en god oplevelse. Finder du en teateroplevelse, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos det enkelte teater for at sikre en billet med det samme. Ud over teateroplevelser kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og familieoplevelser.

Aarhus Teater

Erasmus Montanus - with surtitles

Teater

After years of studying in Copenhagen, Rasmus Berg returns home to his childhood village. With his arrogant attitude he soon unsettles the villagers, stirs the waters, and adopts the Latin variation of his name ‘Erasmus Montanus’. He makes outrageous claims, such as that the earth is round! And so the scene is set for hilarity. 

Erasmus Montanus by Ludvig Holberg, one of the most prominent Nordic writers working in the 1700s, is the classic Danish satire. Provocative and adventurous director, Christian Lollike, gave the play a potent twist in this new commission that updated and reignited some of the key issues of The Enlightenment. 

Erasmus Montanus premiered in 2017 as a part of the official programme for Aarhus European Capital of Culture. It went on to win the national stage award Reumert as Play of the year, Actor of the year and Set design of the year. 

Bora Bora

Orchard

Dans

Forestillingen præsenteres på Bora Bora i et dobbeltprogram sammen med "Myopic Time". Billetten gælder til begge forestillinger (2 forestillinger på 1 aften til 1 billets pris).

En skov af vertikalt afbalancerede rør, sårbar over for den mindste berøring, navigerer to performere i dette usikre miljø. Med den evigt nuværende risiko for, at en fejl kan vise sig katastrofal. "Orchard" udforsker hvordan mennesket kan overvinde begrænsningerne i sit miljø.

Udvalgt af Aerowaves - netværket af europæiske danseteatre - til i år, at være blandt Twenty19 - årets bedste danseforestillinger fra nye europæiske talenter.

   

ANMELDELSER

"Som en sjælden cirkus-optræden er det én del minimalistisk dans og én del installation. Hypnotisk og nervepirrende."
- Neil Norman, Resolution Review 2018

OM ELINOR LEWIS & NURIA LEGARDA ANDUEZA

Elinor Lewis er en performance-drieven kunstner baseret i London. Hendes koreografi anvender forholdet mellem menneske og objekt for at undersøge temaer om risiko og midlertidighed.

Koreograf, bevægelsesinstruktør og pædagog, Nuria Legarda Andueza er en tværfaglig kunstner, der arbejde i London og Barcelona. Formen af hendes arbejde udforsker hvad der brænder og bruser i individets indre verden.

 

Aarhus Teater

Erasmus Montanus

Teater

Bondedrengen Rasmus Berg har studeret i København og vender nu hjem til sin fødeby på ’bjerget’. Han er bedrevidende og arrogant og skaber hurtigt bølger i den hjemlige andedam. Han vigter sig med sit latiniserede navn Erasmus Montanus og belærer vidt og bredt med en tunge, der drypper af filosofisk lærdom. Ikke mindst hans påstand om, at jorden er rund, får den lille by på den anden ende.

Forestillingen vandt i 2017 teaterprisen Reumert for Årets Teaterforestilling, Årets Scenedesign og Årets Mandlige Hovedrolle. Når Erasmus vender tilbage til scenen med Andreas Jebro i titelrollen, er det stort set samme cast som i kulturhovedstadsåret. Dog vil Ole Thestrups rolle som Jeronimus blive spillet af Bjarne Henriksen efter Ole Thestrups bortgang. Endvidere vil Lars Brygmann være på rollelisten som Per Degn i den københavnske opsætning på Østre Gasværk Teater, mens Jacob Madsen Kvols spiller rollen i Aarhus.

Forestillingen spiller i København på Østerbro Teater 

Køb billet

 

Bora Bora

Myopic Time

Dans

Forestillingen præsenteres på Bora Bora i et dobbeltprogram sammen med "Orchard". Billetten gælder til begge forestillinger (2 forestillinger på 1 aften til 1 billets pris).

"Myopic Time" er et helt nyt greb om den vertikale dans som nycirkusgenre og ikke mindst som dansedisciplin.  Som i traditionel vertikal dans manipulerer den vertikale danser sin tyngde ved hjælp af styrke og smidighed, men i dette setup påvirkes hun desuden af den skiftende modvægt.

I et sirligt og komplekst balancesystem med snore, veksler og taljer hænger den udspændte vertikal-danser, Esther Wrobel. Her angives bevægelser i kilo og gram, mens tiden løber ud i ”saltet”.

Med fremmede bevægelser udforsker danseren øjeblikket; dets begrænsninger og muligheder. Frem og tilbage bevæger hun sig som et pendul men med sin egen vilje som retningsgiver. En vekselvirkning mellem tidens ustandselige fremstød og den vertikale dansers frihed og begrænsninger. "Myopic Time" betegner den subjektive tidsopfattelse og den vertikale dansers virkelighed. 

Wanda Moretti, kunstnerisk leder af Il Posto Danza Verticale i Italien og medlem af the Vertical Dance Forum, siger:
"Esther Wrobels Myopic Time er utvivlsomt en ny milepæl, der skubber til grænserne for vertikal dans. Det er en kompleks og fascinerende dramatisk komposition!"

Forestillingen er tilegnet de to mesterdansere, Carlotta Ikeda og Ko Morobushi, hvis nærvær i dette liv er dybt savnet.

Det århusianske publikum har bl.a. tidligere kunne opleve Esther Wrobel danse på siden af Aarhus Domkirke i 2014 og i "The Room" på Bora Bora i 2013.

Aldersgruppe: Fra 11 år.

OM SPARROW DANCE

Sparrow Dance er en vertikal dans- og kryds-disciplinær performancegruppe grundlagt af Esther Wrobel. Motivationen bag Sparrow Dance er at promovere og udforske vertikal dans og andre ikke-gulvbaserede danseteknikker for derved yderligere at udvikle på alsidigheden af kunstformerne. Sparrow Dance har især til formål at udfordre og undersøge den rumlige relation mellem publikum og performance og publikumsoplevelsen står derfor altid centralt for gruppens produktioner.

Teatret Svalegangen

BREAKING NEWS

Teater

BREAKING NEWS - EKSPLOSIV MEDIESATIRE SPRÆNGER SENDEFLADEN

Spilleperiode: 16. feb. – 20. mar. 2019

Pris: 195 kr. Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

ER DET BREAKING?

Nær fremtid. Avanceret neuroteknologi dikterer nyhedsstrømmen: ”Fra nu af laver vi kun nyheder, som trænger helt ind i deres inderste følelsesliv. Gennembrydende! Gennemtrængende nyheder! Breaking News!” Samtidigt i en stue: ”Har du hørt om elefanten? En eller anden sindssyg landmand har skudt en elefant, fordi han mente den ødelagde hans mark.” Rasmus kigger tomt på Gitte. Hvis bare han kunne stå af strømmen. Få sig en gammeldags mobil, sådan en man kan spille Snake på. Men er det at sejle agterud?

Nyhedsmøllen ruller som aldrig før. Dag ud og dag ind strømmer de ind og lægger sig øverst i vores feeds. Men var Trumps seneste tweet breaking? Tænder vi mere på hurtige klikbaskere frem for væsentlige nyheder, eller kan vi ikke længere skelne? BREAKING NEWS er en eksplosiv mediesatire, der i bedste Breaking News-stil bryder sendefladen og sætter spørgsmålstegn ved mediernes agenda og os som medieforbrugere. 

DEN DIGITALE MAGTARENA

I dag skal nyhedsstoffet fascinere, forarge og være relaterbart – helst 24-7. Men er vi ved at nå grænsen for, hvor letfordøjelige nyheder kan være? Er politikerne langsomt begyndt at efterabe mediernes sort/hvide overskrifter? Og hvad sker der med os borgere, når vi ikke længere kan se forskel på, hvad der er fake, breaking eller propaganda? BREAKING NEWS zoomer ind på den digitale magtarena i en nær fremtid, hvor neuroteknologi og brain candy leder strømmen. Kom med bagom de sensationelle, absurde og komplet ligegyldige nyheder i denne foruroligende og en lille smule vanvittige satire. Det er (really) BREAKING NEWS!

Aarhus Teater

Parasitterne

Teater

Carl Erik Soyas tidløse klassiker PARASITTERNE er en både grovkornet og raffineret satire over den menneskelige snylter.

Den skrupelløse og pengegriske Hr. Gruesen bor med sin kone, Oline, i Villa Vennely, et rotteplaget hus, hvor de lejer værelser ud. En dag banker den midaldrende Miss Olson på døren og indlogerer sig. Hun er hjemvendt dansk-amerikaner, og snart fantaserer Gruesen om at gafle den million, hun angiveligt har haft med hjem fra Amerika. Han har selvfølgelig en plan, og da den naive Miss Olson underskriver et testamente, hvor Gruesen reelt franarrer hende pengene, skal hun ryddes af vejen. Oline går forsagt med til at blande rottegift i kaffen.

Soya nærede ikke de store illusioner om mennesket som socialt væsen. Han mente, vi er drevet af dyriske instinkter og selvisk overlevelse, og i komedien står den afstumpede amoral bøjet i vittige og skarpe replikker: ”Mennesker er nogle forunderlige skabninger. Man ved aldrig, hvor man har dem, før de ligger på kirkegården,” siger parasitten Gruesen. Roligt og ubønhørligt suges alle ned i katastrofen i denne kulørte og overraskende gyserkomedie.

Aarhus Teaters uforlignelige Kim Veisgaard kan opleves i rollen som den anløbne rævepels Hr. Gruesen. Og sammen med teatrets skuespillere byder forestillingen på Bodil Jørgensen, der kan ses for første gang på Aarhus Teater. Hun er den flimrende og kuede Oline, mens Nanna Buhl Andresen spiller Miss Olson.

Aarhus Teater

Rundvisninger på Aarhus Teater

Teater

Sæsonen igennem er der på udvalgte lørdage offentlige rundvisninger med mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Turen går rundt i hele huset – til de forskellige scener, værksteder, rekvisitkælder mv. Rundvisninger på teatret sker under hensyntagen til kunsten. Der kan være prøver på scener eller i prøvesale samt travlhed på værksteder, der medfører, at vi ikke kan garantere at turen går forbi alle scener og værksteder.

Rundvisningen starter ved teatrets hovedtrappe i Teatergaden kl. 9.30 og varer ca. 1 1/2 time. Entreen er 60 kr. (50 kr. for JPs abonnenter, skoleelever og studerende).

OBS! Vi gør opmærksom på at rundvisningen ikke egner til gangbesværede da vejen går ad trapper.

RUNDVISNING FOR GRUPPER

Større grupper kan træffe aftale om rundvisning på teatret på udvalgte dage. Det koster 50 kr. pr. deltager i grupperundvisninger eller et minimumsbeløb på 1000 kr. For skoleelever og studerende 40 kr. pr. deltager eller et minimumsbeløb på 800 kr.

Du kan træffe aftale om grupperundvisninger på til arrangement@aarhusteater.dk Vi tilbyder desuden grupperundvisninger i forbindelse med forestillinger og/eller middag på teatret.

Se vores øvrige tilbud til grupper

Bora Bora

Panic Day

Dans

"Panic Day" er dagen, hvor du skal nå det hele: Bage speltboller til morgenmad, være en god søn, en endnu bedre mor, bestå din eksamen, blive månedens medarbejder, være din vens trofaste væbner, byens bedste elsker og verdens lykkeligste nyskilte – Er du klar?

Med nutidens panik som hovedtema, arbejder koreograf Stephanie Thomasen frit med sin unikke sans for det groteske og det komiske i den menneskelige sårbarhed: Det planlagte kolliderer med det uforudsete, og latterligt hysteri, monumentale angstanfald og ukontrollabel aggression opstår - men også skrøbelige pusterum og eftertanke.

Men hvad er det egentlig, vi vil opnå? Og er der overhovedet grund til at gå i panik?

ANMELDELSER

"Det er her, Stephanie Thomasen som kvindelig koreograf rykker ind i ligaen af kunstnere, som tør grave i sindets natsider og investere sig selv."
- Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen (læs anmeldelse)

"Der er heller ingen ende på opfindsomheden i Stephanie Thomasens knivskarpe koreografi (…). Alt sammen intenst og udtryksfuldt danset af det ustyrligt dygtige ensemble, der også tæller koreografen selv som eneste kvinde."
- Randi K. Pedersen, Teateravisen (læs anmeldelse)

* * * * * -
"Uppercut Danseteater bekræfter deres vedvarende kunstneriske nysgerrighed med den ret forrygende forestilling PANIC DAY."
- Michael Søby, CPHCulture (læs anmeldelse)

OM UPPERCUT DANSETEATER

Uppercut Danseteater blev grundlagt af i 1985 af Cher Geurtze og Sheila de Val, og har siden da haft børne- og ungdomsforestillinger samt danseworkshops for børn og unge som sit varemærke. Som et af de første moderne kompagnier i Danmark modtog Uppercut Danseteater offentlig støtte fra Statens Kunstråd. Sidenhen er kompagniets forestillinger blevet set af mere end 250.000 børn og unge i Danmark og i udlandet.

Uppercut Danseteaters stil ligger i grænselandet mellem urban contemporary dans og fysisk teater. Forestillingerne bryder ofte med den gængse opfattelse af moderne dans og skaber et spændingsfelt og en dramaturgisk linje, som er relevant for nutidens og fremtidens børn og unge. Kompagniet har en lang tradition for at samarbejde med forskellige gæstekunstnere, film- og teaterinstruktører, komponister og udenlandske koreografer.

Uppercut Danseteater har gennem årene skabt en lang række børne og ungdomsforestillinger, som er blevet vist i teatre, kulturinstitutioner, teaterforeninger, skoler og gymnasier landet rundt. Kompagniet opfører årligt ca. 120 forestillinger i Danmark. Derudover turnerer det med stigende aktivitet internationalt, bl.a. som Danmarks repræsentant i forbindelse med danske statsbesøg. Andre turnéer har bragt Uppercut Danseteater til bl.a. Shanghai, Paris, Budapest, New York, Berlin og Bologna.

Uppercut Danseteater har mange års erfaring med afholdelse af workshops for børn og unge. Her introduceres moderne dans til elever og deres lærere gennem forskellige undervisningstilbud i skoler og i børne- og ungdomsinstitutioner.

Website: Uppercutdance.dk

Teater Katapult

Beruselse

Teater

Det som alle ved, men ingen siger.


Vi ser det. Men vi nævner det ikke. Som en usynlig elefant i rummet alle mærker, men ingen nævner, lader vi alkoholmonstret – misbruget – fylde. I BERUSELSE møder vi faderen; helten, ham den sjove, pæne og gode mand, som “bare” drikker lidt for meget. Moderen forsøger at få det hele til at hænge sammen. Hun fejer det unævnelige væk – for med et stykke hjemmebagt kage kan selv den værste situation forsødes. Lillebror er flov – han forstår ikke, at ingen indrømmer, at noget er galt. Storesøster er 12-tals pigen – perfektionist til fingerspidserne. BERUSELSE viser, hvor svært det er at bryde et tabu, som har taget bo i krop og sjæl. Med latter som absurd forløsning kigger vi ind i familien og kommer tæt på co-alkoholikerne.

Teater Katapult

SLAG

Teater

Livet med en hjerneskade bliver nærværende på Katapult

”Med et slag var der ingenting…. Jeg svævede i ingenmandsland.” Hvert år får godt 20.000 voksne i Danmark en hjerneskade efter blodprop, hjerneblødning, ulykker, kræft, iltmangel, infektioner m.m. 120.000 danskere lever med følgerne af en hjerneskade.

SLAG fortæller om tragedien efter en blodprop. Den viser hjernens associationer i frit fald og kærligheden, der presses og testes til det yderste, når dén, man elsker, fra den ene dag til den anden uigenkaldeligt bliver en anden. SLAG træder ud og ind af hjernen og skildrer både det sete og det usete.

 

Af og med 

Produceret af Helene Kvint // Idé Helene Kvint // Medvirkende Helene Kvint og Jacob Stage // Instruktion Rolf Heim // Videokunst Helle Lyshøj // Lyddesign Erik S. Christoffersen // Lysdesign Jon Gelting // Scenerum og kostumer Camilla Lind

Musikhuset

Emil fra Lønneberg

Børn

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="5" quote="" quoteSource="POV International" />
<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="5" quote="" quoteSource="Scenekanten" />

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.

Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er. Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om en skarnsknægt med hjertet på rette sted.

I Lønneberg holdes der både sommer- og vinterfest i denne teaterudgave, som byder på et gensyn med nogle af de mest uforglemmelige skarnsstreger, sat ind i en legende og musikalsk ramme. Georg Riedels musik fra filmene om Emil er lagt i hænderne på et hold instrumentspillende skuespillere under ledelse af den musikalske troldmand Anders Ortman, der også skabte det musikalske univers til Folketeatrets Ronja RøverdatterMio, Min Mio og Peter Pan.

I rollen som Emil ses Michael Slebsager.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="YouTube" url="https://www.youtube.com/watch?v=94sFGIziKZw" shortcutId="video" />

Egnet for børn i alderen fem år og op.

FORFATTER: Astrid Lindgren

OVERSÆTTELSE OG BEARBEJDELSE: Ninette Mulvad

INSTRUKTION: Leiv Arne Kjøllmoen

SCENOGRAFI: Nadia Nabil

KAPELMESTER: Anders Ortman – sidder på scenen

MEDVIRKENDE: Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Tine Gotthelf, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj, Tine Vitkov m.fl. 

Varighed: 2 timer inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Aarhus Teater

Opgang2

Teater

Bo og Nadim står og fisker. Søen spejler himlen, træerne og de to barndomsvenner. Under overfladen – dybest nede i mørket – kredser en gedde. Den er sulten.

”Hvad er der med dig?”
”Ikk’ noget!”
”Det kan jeg da mærke, der er!”
”Så mærker du forkert!”
”Får du for lidt fisse?”
”Tal for dig selv!

En forestilling om venskab, drifter, instinkter og overlevelse.

Om Opgang2

Opgang2 Turnéteater har 15 års erfaring med at begejstre og udfordre et ungt og teateruvant publikum. Under ledelse af Reumertvinder Pia Marcussen, som i 2017 også blev hædret af Danske Dramatikere med prisen Årets Børne- og Ungdomsmanuskript for ”HABIBI”, er der garanti for højaktuelle og debatskabende teateroplevelser med bid, musik og humor.

”Opgang2 har en skøn evne til at sætte sig ind i, hvordan det er at være teenager. Ikke hvordan forældre tror, at teenagere har det, men hvordan teenagerne selv oplever, at det er at være klemt mellem forventninger og drømme.” — Anne Middelboe Christensen, Information, 2016

”Det er ungdomsteater, når det er bedst.” — Martin Ingemann, Fyens.dk, 2017

Musikhuset

Mød mig på Cassiopeia

Teater

Folketeatret tager tråden op fra sidste sæsons succes med den folkelige operette. Hvor vi sammen med Frøken Nitouche stod bag klostrets mure og kiggede længselsfuldt mod teatrets fortryllede verden, står vi denne sæson midt i det kaotiske teaterliv få dage før en premiere.

I den kendte og elskede operette-komedie Mød mig på Cassiopeia vikles Olympens guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik og stjernestøv. På Alhambra Teatret har komponist Berger svært ved at finde inspiration til at færdiggøre sin seneste musical. Og med både teatrets direktør og sin ekskone – teatrets primadonna – på nakken, er han ved at give op, da han får kærkommen hjælp fra musikkens muse.

<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="4" quote=""Mød mig på Cassiopeia puster teaterstøvet af sig og er både sød og overraskende - Og så er musikken stadig et hit."" quoteSource="Berlingske" />
<?UMBRACO_MACRO macroAlias="Citat" starCount="5" quote=""Folketeatret har givet det gamle danske film-hit ’Mød mig på Cassiopeia’ én på revy-fidusen. Latteren runger."" quoteSource=" Gregers Dirckinck-Holmfeld" />

Musikkens muse gjorde det også godt, da Kai Normann Andersen komponerede sangene til Mød mig på Cassiopeia: Mange kan nynne med, når den enlige lille muse, har det sværer‘ end man tror; når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå ud og gå en tur; når der flyves med ud i det himmelblå; når det forelskede par tager den allersidste dans, før de går hjem; og når hele byen sang, da Titina gik til bal.

Mød mig på Cassiopeia klinger af sjæler efter sjæler, hit efter hit, som får eroterne til at flagre på scenen, og – hvem ved – måske også temperaturen til at stige og latteren til at gjalde i salen. Stjernerne funkler i mere end én forstand omkring Mød mig på Cassiopeia

I rollen som musen, Polyhymnia, ses Amalie Dollerup, som bl.a. er kendt fra Badehotellet på TV2 og teaterudgaven af Saturday Night Fever. Omkring hende sværmer den flotte pilot, Harry, i Christopher Læssøs charmerende skikkelse, som på Folketeatret sidst har kunnet opleves i vores succesfulde teaterversion af Festen, men som også er kendt som vært på Danmark har Talent på TV2. I de øvrige roller ses Danmarks nye musicalstjerne, Carsten Svendsen, og en dejlig håndfuld af skuespillere, der også kastede glans over Frøken Nitouche: Lone Hertz, Asger Reher og Trine Gadeberg. Vi kunne blive ved, men nævner blot Troels Malling og Kristian Holm Joensen, som man har kunnet opleve i Komedien, hvor alt går galt.

TEKST: Flemming Lynge og Børge Müller

MUSIK: Kai Normann Andersen

INSTRUKTION: Kasper Wilton

SCENOGRAFI: Marie í Dali

KOREOGRAFI: Jeanette Binderup-Schultz

KAPELMESTER: Jens Krøyer – sidder på scenen

MEDVIRKENDE: Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Troels Malling, Kristian Holm Joensen, Rasmus Faartoft m.fl. 

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Teater Katapult

Alt For Verden

Teater

Magtesløshed fra sofadybet

Der er så meget, vi skal nå at være i dag. Klimabevidste, økoforbrugende, affaldssorterende, genbrugsdonerende. Men selvom man personligt har rent mel i indkøbsposen, er det så nok til at redde verden? Og hvad med alle os, der magtesløst følger med fra sofaens bløde dyb? I det højaktuelle onewomanshow ALT FOR VERDEN kaster performer Camilla Marienhof et kritisk blik på verdens tilstand, set fra egen bare navle. Bar, fordi vi alle efterhånden har erkendt i hvert fald én sandhed om dagens samfund: Vil man have opmærksomhed, må man enten sprænge noget i luften eller smide tøjet!

 

Af og med 

Ide og manuskript Camilla Marienhof // Medvirkende Camilla Marienhof //Kunstneriske konsulenter på dramaturgi, tekst, koreografi og spil Kirstine Høegsbro, Vibeke Wrede, Anne Barslev, Christel Stjernebjerg, Gøje Rostrup og Gabriel Elung // Scenografi- og kostumekonsulent Gøje Rostrup Bord Thomas Dambo // Stolemekanik Kristian Knudsen // Elektronikdesigner Frederik Dahl Hougs // Stolepolstring Camilla Lüders Weile // Lyddesign Simon Josef Nielsen // Fotograf Camilla Vang

Bora Bora

As Heavy As It Goes

Dans

Forestillingen præsenteres på Bora Bora i et nycirkus-dobbeltprogram sammen med forestillingen "Materia". Billetten gælder til begge forestillinger (2 forestillinger på 1 aften til 1 billets pris).

"As heavy as it goes" er en komposition af organisering og disorganisering, at bære og slippe og give opmærksom til legesygen og skubbe til de fysiske grænser. I "As heavy as it goes" udforsker Circus Katoen forskellige aspekter af fysisk arbejde. Med vægten af 18 tunge sække som udgangspunkt forsøger de at redefinere deres metier som nycirkus-kunstnere.

Vægt har altid været et centralt element i Circus Kateons praksis, især arbejdet med ligevægten af deres to kroppe. Med denne performance vil de groteskt uddybe dette element ved at bruge sækkene som en udfordring.

"As heavy as it goes" havde sin premiere på Festival PerlX 2017. Med dette show blev Circus Katoen prismodtagere af CircusNext 2015/2016, som er en europæisk platform for unge talenter.

Bora Bora

Materia

Dans

Forestillingen præsenteres på Bora Bora i et nycirkus-dobbeltprogram sammen med forestillingen "As Heavy As It Goes". Billetten gælder til begge forestillinger (2 forestillinger på 1 aften til 1 billets pris).

En koreografi for flere polystyrenformer og et menneske.

"Materia" sigter mod at opdage, udforske og bevidne et materiales livlighed: polystyren.

Der er objektmanipulation fra et andet perspektiv, hvilket giver plads til objekterne selv i stedet for manipulatoren og derfor leger med balancen mellem disse to.

Forestillingen forsøger ikke at fremtvinge en fortælling, men lader publikum projicere deres egen fortælling om materialet på scenen.

Inden for en specifik plan er objekterne fri til at performe og tage initiativer.

Forestillingen bliver præsenteret som "in creation" og vil have sin officielle premiere hen mod slutningen af 2019.

ABOUT ANDREA SALUSTRI

Andrea Salustri kommer fra Rom, hvor han lærte kontaktjonglering, ildmanipulation og har arbejdet som gadekunstner.

Siden 2008 har han lært klaver som autodidakt. I 2013 afsluttede han studiet i filosofi på La Sapienza University i Rom, og besluttede derefter at flytte til Berlin for at forfølge en uddannelse i contemporary dance.

Han gennemførte først Dance Intensive-programmet på Tanzfabrik Berlin, og studerede efterfølgende dans og koreografi på HZT Berlin University.

www.andreasalustri.com

Aarhus Teater

Pursuit of Happiness

Teater

Menneskets ret til at stræbe efter lykken er uløseligt forbundet med den amerikanske drøm. Men hvad er lykke, og er der ingen grænser for, hvor langt vi vil gå for at få den?

Spænd sporerne og tag med ind i en potent, morsom og overrumplende teater-western, hvor whiskyen flyder, næverne sidder løst, og konflikter løses med bly og seksløbere. Her gælder alle kneb tilsyneladende, når det handler om at realisere den amerikanske drøm og blive sin egen lykkes smed. Begær, grådighed, vold, plyndring og hæmningsløs egoisme blomstrer som krogede kaktusser i den stegende ørken. Og hvordan kan al den chokerende og hårdtslående galskab på næsten Quentin Tarantinosk vis alligevel ride ind i en strålende, karikeret Hollywood-solnedgang?

I et opfindsomt og stærkt underholdende mix af teater, performance og dans blusser det vilde vesten op i al sin mytiske kraft. Den prisvindende og anmelderroste forestilling er skabt af den verdensberømte New York-baserede performancegruppe Nature Theater of Oklahoma i samarbejde med seks dansere fra det internationalt berømmede, slovenske dansekompagni EnKnapGroup.

”Forestillingen genererer et orgie af billeder, minder og følelser i publikums hjerter og hoveder.”
— Anmeldelse i den hollandske avis Theaterkrant

Teatret Svalegangen

EN LILLE SMULE UBEHAG

Teater

EN LILLE SMULE UBEHAG - RYSTENDE KOMISK CANCER-MONOLOG

Spilleperiode: 23. mar. – 17. apr. 2019

Pris: 195 kr. Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

AUTENTISK KRÆFTFORTÆLLING

Et empatisk, varmt, rørende og hysterisk morsomt skuespil om…prostatakræft. Ja! EN LILLE SMULE UBEHAG er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf har skrevet et bemærkelsesværdigt humoristisk og følsomt drama om hans egen transformerende rejse igennem kræften.

Jeff, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i min ægteskabelige karriere, og tro mig – dem har der været mange af.

KOMISK GULD

I EN LILLE SMULE UBEHAG får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Jeff møder på sin vej, da han med et bliver patientliggjort. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Jeffs sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

Musikhuset

Mer styr på dyr

Børn

Efter den overvældende succes 2018 med showet 'STYR PÅ DYR med Sebastian’, tager Sebastian Klein i foråret 2019 på endnu en tur rundt i hele landet med sit band. Denne gang under navnet ‘MER´ STYR PÅ DYR - nu med slange og puma!’

Talentet som TV-vært er uomtvisteligt, og Sebastian er kendt og elsket af børn i hele landet! Der vil stadig være fokus på musikken fra CD´en ‘STYR PÅ DYR’, der udkom sammen med bogen af samme navn. Og Sebastian har stadig et vaskeægte rockband med, hvor Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer er kapelmesteren. Showet indeholder alt det, Sebastian er kendt og elsket for: humor, viden, gøgl, trylleri, musik, sang og dans - og nu som altid i perfekt øjenhøjde med børn i alle aldre. Som sædvanligt sindsygt sjovt for børn og sjovt nok osse sjovt nok for de voksne. Denne gang med flere og nye numre - og endnu mere farligt!

Varighed: 45 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset