Teater i Aarhus

I Aarhus findes der mange store og små teaterscener med det tilfælles, at de altid leverer store teateroplevelser. Vi har samlet dem alle sammen, så du let kan finde teaterstykket næste gang du har brug for en anderledes, nærværende oplevelse helt tæt på med en optræden på teaterscenen. Herunder kan du se, hvilke teaterstykker du kan opleve inden for den nærmeste fremtid, samt hvilke du kan have i vente. I Aarhus kan du nærmest gå fra det ene teaterstykke til det næste med både Teateret Svalegangen, Aarhus Teater, Musikhuset, Teatret Gruppe 38 og Bora Bora som garanter for en god oplevelse. Finder du en teateroplevelse, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos det enkelte teater for at sikre en billet med det samme. Ud over teateroplevelser kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og familieoplevelser.

Teatret Svalegangen

Troen Og Ingen

Teater

Spilleperiode: 17. - 24. august 2019

Varighed: 80 min.

Pris: 195 kr. Studerende: spar 50%.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

SØREN HUSS’ SORGALBUM DRAMATISERES

Troen på livet forsvandt på et splitsekund, da kæresten blev offer for en trafikulykke – hans livs kærlighed var væk for altid. Saybia-forsanger Søren Huss’ dansksprogede solodebut TROEN OG INGEN er en beretning om at miste og om kampen for at genvinde troen på livet efter det ultimative tab.

Mange gik forgæves i 2018, men nu genopsættes succesforestillingen. Teatret Svalegangen har taget de hudløst ærlige sange fra bunden af Huss’ sjæl og frit omsat dem til en ny livsbekræftende musikdramatisk fortælling, der portrætterer tre menneskers kamp tilbage til livet i collager af musik og dramatik. En tragisk ulykke river alt for tidligt en kvinde ud af livet. Tilbage står en bror, en nær veninde og ægtemanden midt i chokket. TROEN OG INGEN tager livtag med den store sorg, når livet rammer lige i solar plexus. Det er en forestilling om døden, mørket og tomheden, men også om det lille spirende håb, og om at finde en vej trods alt.

KÆRLIGHEDENS PRIS

TROEN OG INGEN går tæt på de store følelsers følelser. Johannes Møllehave har sagt, at sorg er kærlighedens pris, men hvordan lever man med den, og hvordan forvandles mørket til lys? Fire skuespillere og sangere ledsaget af et energisk liveband går tæt på livets skyggesider og den kraft, der tillader mennesket at overkomme selv det allermest meningsløse.

Musikhuset

Lus i skindpelsen

Teater

En forestilling med opbyggelig morale og happy end

Lus i skindpelsen er en teaterforestilling i den komiske boldgade; fortalt i et universelt fysisk teatersprog, der gør den velegnet på tværs af såvel alders- som landegrænser.
I den varme sommersol sidder to venner på en bænk og udveksler drømme. En tredje kommer forbi. Han vil gerne være med i selskabet,- men tre på en bænk er en for mange og han afvises! Han får en ide- han vil sætte lus i skindpelsen. Han vender tilbage i utallige forklædninger for at så splid mellem de to venner. Planen lykkes . En sort sky går for solen. Vennerne begynder at slå hinanden i hovedet med alverdens fornærmelser. Det udvikler sig til en grotesk slapstick krig direkte for øjnene af publikum.

Instuktør: Jacques Matthiessen
Medvirkende: Niels Peter Kløft, Niels Grønne og Søren Møller Pedersen
Scenograf: Christian Q. Clausen
Komponist: Mikael Fritze
Kostumer: Nadjaviga Vela Eviayea Jensen
Lys: René Lützen

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Varighed: 60 min. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

I tilfælde af regn, flyttes forestillingen til Foyeren. 

Teatret Svalegangen

An Eve And An Adam

Teater

Spilleperiode: 29. aug. - 14. sept. 2019

Pris: 185 kr.

PARAKDOKSAL PARDANS

Danseforestillingen AN EVE AND AN ADAM gentænker vores forhold til nøgenhed og diskuterer nutidens kropsidealer. Et bevægelsesforløb med dansere iklædt tøj og bagefter samme sekvens – nu helt nøgne. Det er et af grebene i Palle Granhøjs forestilling, der bogstaveligt talt sætter den nøgne krop i scene.

DEN NØGNE SANDHED

“Adam og hans kvinde var nøgne, men de skammede sig ikke” (1. Mosebog 2,25). I dag dækker vi den naturlige krop til i det offentlige rum, mens den ’perfekte’ krop flashes på sociale platforme og i medierne. Tilsyneladende findes blufærdigheden ikke mere, når det drejer sig om den nøgne krop i den virtuelle verden. Unge viser sig nøgne frem på Instagram og Snapchat. Porno forbruges i stor stil. Kunstige bryster, længere hår, negle, øjenvipper og helst timeglasfigur. Den ’perfekte’ krop er overalt. Samtidig bliver børn og unge fritaget for at gå i bad efter idræt. I fitnesscentre dyrker mænd og kvinder deres kroppe som aldrig før, men de vil ikke vise sig nøgne i brusebadet.

Er det et problem, at det mest naturlige ved os er ved at blive det mest sårbare? Danseforestillingen AN EVE AND AN ADAM ser den nøgne sandhed i øjnene – uden filter.

Bora Bora

Utopias Lost And Found

Dans

URPREMIERE I AARHUS FESTUGE!

"Utopias Lost And Found" tager publikum med på rejse gennem de utopier, der har formet og former os: Fra efterkrigstidens ekspansive, optimistiske samfundsvisioner baseret på tanker om ligestilling, solidaritet og retfærdighed over de seneste årtiers fokus på individualitet og konkurrence til dagens samfund, hvor mange har mistet troen på, at forandring er mulig.

Forestillingen skabes af 7 scenekunstnere fra 5 forskellige lande – og tager afsæt i kunstnernes egne længsler, tabte idealer, kampe og drømme for fremtiden. De kommer fra vidt forskellige kulturelle og geografiske baggrunde og gennem deres stemmer tegnes kontrasterende billeder af Europa fra dengang og nu – fra den Socialistiske Føderale Republik Jugoslavien til skandinaviske velfærdsmodeller til Brexit.

I et levende, eksperimenterende univers, der blander livemusik, dokumentarisme, fysiske billeder og objektanimation undersøger UTOPIAS LOST AND FOUND utopiens betydning for det liv, vi lever og den verden, vi bygger.

Praktisk information

Publikum veksler mellem at bevæge sig rundt i scenerummet og sidde på stole tæt på performerne. Der er derfor kun 50 billetter til hver forestilling.

På scenen tales der dansk, svensk og engelsk. Forestillingen er en urpremiere og i skrivende stund kendes den præcise varighed ikke.

OBS! Bemærk varierende spilletidspunkter.

Om Aber Dabei

Aber Dabei er en scenekunstnerisk platform, der arbejder med udgangspunkt i dokumentarisme, visualitet og musik - og ofte med inddragelse af publikum i det færdige værk. Aber Dabei afsøger former hvor den fysisk sansende krop, den personlige fortælling og den politiske og samfundsmæssige overbygning mødes. Aber Dabei ledes af instruktør Petra Berg og scenograf Igor Vasiljev og samarbejder internationalt og interkulturelt med et kollektivt skabende fokus.

Tidligere produktioner:
"På vej" (2015) – site specific på Nørrebro i København. En binaural vandringsforestilling baseret på interviews med afrodanske piger. Forestillingen modtog prisen som Årets særforestilling af CPH Culture.
"Afgang 04.00" (2017) – site specific på Helsingør Banegård. En lyd/musik-, lys- og stemmeinstallation, der tog udgangspunkt i deportationen af 175 danske jøder fra Helsingør banegård i 1943. Baseret på dokumentarkilder med ny skrevet kompositionsmusik.

Teatret Svalegangen

Den Komiske Tragedie

Teater

EN KOMEDIE OM AT FINDE SIN ROLLE

En skuespiller og hendes rolle skal sammen spille en vigtig scene. Men det går ikke helt som planlagt. Skuespilleren bliver lammet af nervøsitet, og rollen må tage over. Rollen befinder sig derimod godt i spotlightet, rank og stolt suger den lyset til sig. Så meget at skuespilleren må kæmpe for at overtage scenen igen. Måske var det rollens plan hele vejen igennem?

EN HYLDEST TIL FANTASIEN

Den Komiske Tragedie handler om angsten for at fejle. Om at satse alt alligevel og kaste liv og sjæl tilbage på scenen for at gøre det, man drømmer om. Det er en historie om at blive sig selv og om at lytte til den lille stemme indeni, som nogle gange siger noget klogt.

Forvent intelligent historiefortælling tilsat komik, fysik og eftertanke i denne anderledes poetiske komedie, der vender teatret på hovedet i en hyldest til fantasien, livet og ja…skuespillet.

Instruktør: Anders Brink Madsen

Medvirkende: Mette Rønne

 

PRESSEN SKREV

Det er simpelthen virtuost, det Mette Rønne laver...Det er forbilledligt skuespillerarbejde, præcist og gennemarbejdet, og det er dødsens charmerende. Det kan se ud som improvisation, men – tro mig – det er bevidst og kalkuleret... (Teateravisen, Janken Varden)

***** (Morten Hede)

***** (Den 4. væg)

***** (Kanalnordjylland)

***** (Ungt Teaterblod)

***** (KOP kultur)

**** (Scenekanten)

**** (Teaterkikkerten)

Aarhus Teater

Rundvisninger på Aarhus Teater

Teater

Sæsonen igennem er der på udvalgte dage offentlige rundvisninger med mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Turen går rundt i hele huset – til de forskellige scener, værksteder, rekvisitkælder mv. Rundvisninger på teatret sker under hensyntagen til kunsten. Der kan være prøver på scener eller i prøvesale samt travlhed på værksteder, der medfører, at vi ikke kan garantere at turen går forbi alle scener og værksteder.

Rundvisningen starter ved teatrets hovedtrappe i Teatergaden og varer ca. 75 min. Entreen er 65 kr. (50 kr. for skoleelever og studerende).

OBS! Vi gør opmærksom på at rundvisningen ikke egnes til gangbesværede da vejen går ad trapper.

Teatret Gruppe 38

Danner

Teater

En grevinde af folket Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Rasmussen blev i 1815 født i rendestenen som følge af et overgreb på hendes ugifte mor. Men hun gjorde op med samfundets patriarkalske forventninger - og tidens normer gav hun fanden i. Hun elskede to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7., som hun giftede sig med. Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden og kongen blev trofast stående ved hinandens side. Og imens blev enevælden ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført.   Forestillingen er blevet til i samarbejde med Krise- og videnscentret Danner, der arbejder for kvinder og børns rettigheder. Danner spilles i Gruppe 38's teatersal - og ikke på vand.

Musikhuset

No Sex - en verden af køn

Dans

Hed danseforestilling sætter fokus på køn og seksualitet

Knivskarp præcision, hæsblæsende løssluppenhed og rørende ømhed. Danseforestillingen NO SEX – en verden af køn pirrer, underholder og skaber refleksion.

I koreografi af Jason Mabana, der er en Englands nye, spændende og lige nu mest omtalte koreografer, overdriver og udfordrer forestillingen betydningen og sandfærdigheden af de mange definitioner, vi som individer pålægges.

Med afsæt i mode og spektakulære kostumer lader fire ferme dansere sig observere og nær-studere i et klinisk hvidt rum, alt imens de forfører, fornøjer og forundrer publikum.

Det Reumert-nominerede dansekompagni Black Box Dance Comapny og Marie Brolin-Tani har sammen med Jason Mabana og et stærkt kunstnerisk hold skabt en bramfri forestilling, der kommer helt tæt på publikum med plads til både humor, rædderlighed og skønhed i både dansen såvel som i musikken.

NO SEX – en verden af køn ser på både individets eget og samfundets forventninger til køn og seksualitet.

Til skue i et klinisk hvidt rum er 4 kroppe - 4 væsner - 4 mennesker. Herfra tager de publikum med på en rejse igennem en rækker scenarier, hvor de vil overdrive, udstille, acceptere og kæmpe imod vante og uvante forestillinger om køn og seksualitet. De er både ensomme og sammen på samme tid. Frastødte og forelskede. De går med strømmen med militaristisk præcision og til sidst i skønt kaos, strider de imod og bryder ud.

Ved at arbejde med oppositioner, såsom ironi og oprigtighed, præcision og kaos, udfordrer danseforestillingen de mange ideer og normer om køn og seksualitet, der fører til unøjagtige antagelser i forholdet mellem mennesker eller "fashionable" idéer, der kan være skadelige og fjendtlige.

Jason Mabana

Jason Mabana er belgisk/fillipiner og har til daglig base i London, hvor han også blev uddannet danser fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Han har bl.a. været danser ved Shobana Jeyasingh Dance Company performing, Wayne McGregor Dance Company og Candoco Dance Company.

I 2016 fik Jason sin første eksponering som koreograf gennem programmet BBC Young Dancer, hvortil han skabte to anmelderroste værker.

I 2017 koreograferede han ”Requiem for Aleppo”, instrueret af David Cazalet. Forestillingen havde premiere på Sadlers Wells hovedscene. Forestillingen blev nomineret til Amnesty International Freedom of Speech Awards og Asian Arts Awards. Produktionen rejste mere end £ 100.000 til to velgørende organisationer SyriaRelief og Techfugees. I samme år blev Jason valgt som en af ??de 10 bedste britiske unge kunstnere gennem United Kingdom Young Artists. I 2018 skabte Jason duetten MaMa sammen med Panos Malactos, som præmieredes på DanceWaves på Cypern. Jason er hurtigt blev kåret til Europas mest spændene unge koreograf, og i december får han for første gang premiere med sit eget kompagni i forestillingen ”Kahinaan”.

Black Box Dance Company består af følgende dansere, hvoraf 4 medvirker i NO SEX – en verden af køn:

Paulina Šmatláková, Lionel Ah-Sou, Charlotte Arnold, Mason Jubb, Anna Stamp Møller, Marco Rizzi, Roisin Whelan, Josh Scott (orlov), Tommy Cattin & Harry Parr (gæstedanser)

Koreografi: Jason Mabana

Medvirkende: Black Box Dance Company

Musik: Christian Tronhjem

Kostumer: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Eirik Lie Hegre

Scenedesign: Aske Skovsted Jensen

Formidlingskonsulent: Ask Ulrich Petersen

Teknisk ansvarlig: Benjamin N. Kristensen

Producent, turné- & prøveleder: David C. Price

Kunstneriske leder: Marie Brolin-Tani

Forestillingen er blevet til i samarbejde med Kulturspot Holstebro Kommune,  Færch fonden, Knud Højgaards Fonden og Bikuben fonden.

Aarhus Festuge 2019

'No Sex - en verden af køn' er en del af et fantastisk Festuge-program i Musikhuset. Vi har noget for enhver smag. Der er både klassisk, comedy, dans og rytmiske koncerter. 

Klik her for at få et overblik over programmet. 

Varighed: 1 time. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset

Bora Bora

For Ever Four Seasons

Dans

URPREMIERE I AARHUS FESTUGE!

"For Ever Four Seasons" er et koreografisk og musikalsk værk, der insisterer på langsomheden, som en modstand mod vor tids hurtigt accelererende verden. Hvad er menneskets rolle i den antropocæne tidsalder? - tiden, som vi befinder os i nu, hvor vi påvirker planeten direkte. Det er det grundlæggende spørgsmål, som Jon R. Skulberg og Convoi Exceptionnel vil behandle i "For Ever Four Seasons".

Convoi Exceptionnel ønsker at give publikum en sanselig oplevelse, som stryger både med og mod hårene.

Den ene danser Kenzo Kusuda har aflagt sig menneskets bevægemønster for at optaget "naturens" grundform. Den anden danser Marianna Kavallieratos er en krop der vandrer i et muligt og voldsomt fremtidsbillede - i et umuligt forsøg på at skabe et forhold til en omverden og en "natur", der ikke længere ligner sig selv.

Deres tilstande forankres i nykomponerede værker af celloduoen Soma & Lil og komponist og lydkunstner Kristian Hverring. Jon R. Skulbergs iscenesættelse, scenografi og lys inviterer publikum til en serie nærværsbilleder i konstant langsom forandring.

Om Convoi Exceptionnel

CONVOI EXCEPTIONNEL er en nordisk produktionsplatform, der fokuserer på tværfaglighed og rumligt-somatisk forhold inden for teater, opera, koreografi og installation.

Forestillingerne er udviklet med et stærkt visuelt blik ved at afbalancere visuelle midler, lyd og musik til en holistisk enhed, der er i et forhold til en eller flere fysiske kroppe.

I en formaliseret æstetik er ofte stillede spørgsmål: Hvad er tempoet i dette rum? Hvordan udsættes tiden? Hvad er stillhed? Potentialet i 1: 1-skala-forholdet mellem kunstnerne og publikum er Convoi Exceptionnels centrum for opmærksomhed.

Convoi Exceptionnel blev grundlagt i 2016.

Om Jon R. Skulberg

Jon R. Skulberg (1985-) er en norsk kunstner med base i København. Skulberg er uddannet scenograf fra Norwegian Theatre Academy, Fredrikstad og Institute of Dramaturgy, Aarhus University and Dance Studies, Copenhagen University. Han arbejder som scenograf, koreograf og scenograf.

Skulberg har samarbejdet med Kirsten Dehlholm og Hotel Pro Forma om flere produktioner, seneste Parsifal, Poznan Opera (2013), Rienzi. Rise and Fall, Letlands National Opera (2014) og Rachmnainov Troika, La Monnaie / De Munt (2015).

Foruden sit samarbejde med Hotel Pro Forma er Skulberg anden halvdel af JULI / JON, en koreografiduo. I 2016 grundlagde Skulberg Convoi Exceptionnel.

Jon R. Skulbergs værker er udført og udstillet i Oslo, København, Bruxelles, Aarhus, Poznan, Riga, Berlin, Warszawa, Moskva og Prag.

 

Kvindemuseet

KOSMOS Good Life-optog // Festugen på Kvindemuseet

Dans

Teater, dans, komik, maskefigurer, store dukker og live musik!

Oplev det mest livlige, farverige og fortryllende optog, når Good Life-optoget skaber liv i gaden med fantastiske figurer og ikke mindst de 3 meter høje KOSMOS-dukker. Good Life-optoget er et interaktivt optog, der spreder glæde blandt mennesker i alle aldre og fra forskellige kulturer, når de under Festugen går gennem Aarhus’ gader.

Sted: Optoget starter i Mathilde Fibigers Have bag Kvindemuseet. Det bevæger sig gennem gaderne i Aarhus Midtby og slutter af med en sidste dans i Mathilde Fibigers Have.

Tid: Fredag d.6. september og lørdag. d. 7. september fra kl. 15.30 – 16.30.

Der er desuden salg af øl og vand i Mathilde Fibigers Have bag Kvindemuseet hver dag i Festugen – både før, under og efter optoget.

Projektet er et samarbejde mellem Kvindemuseet og Maria Lexa fra KOSMOS Teater ved FO-Aarhus. I år er det tredje gang, dette samarbejde finder sted i Aarhus Festuge.

Kunstneren bag KOSMOS: Maria Lexa har studeret med mesterlæreren Etienne Decroux i Paris. Hun har i over 25 år arbejdet i Norden som skuespiller, instruktør, mesterlærer og direktør på en international kvindekunst festival i Aarhus. Endvidere har hun siden 2001 også været kunstnerisk leder på Sun & Moon Ensemble – en teatervirksomhed i San Francisco.

http://kvindemuseet.dk/kalender/kosmos-good-life-optog-festugen-pa-kvindemuseet/

Teatret Gruppe 38

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

Børn

Forestillingen blev tildelt Årets særpris ved uddelingen af Årets Reumert 2019 Først lyder det som en krage, der sidder og skratter i et træ. Så lyder det som en stemme, der synger fra bunden af en blikdåse. Så kragen, der skratter, Så stemmen fra blikdåsen. Hun har aldrig hørt mage. Hun er nødt til at se. En historie om Viola, der kigger ned og mest passer sig selv, og taler ganske lavt for ikke at forstyrre nogen. Men hun drømmer. I al hemmelighed, naturligvis. Hun drømmer, og hun længes efter noget. Hun ved bare ikke, hvad det er. https://vimeo.com/337493681

Aarhus Teater

Jeg er her!

Teater

Inspireret af byens Poverty Walks indtager vi byens rum. Med Jeg er her! skaber vi en audiowalk, der guider dig rundt i den by, du tænker, du kender så godt. Her viser vi, hvordan livet i Aarhus også kan være, når du møder fem hjemløses stemmer og fortællinger om livet på gaden.

Vi tager dig med ind i et scenekunstnerisk værk, der kombinerer lydkunst, byvandring, iscenesættelse og dokumentarisme. Her kan ubegribelige fortællinger blive begribelige og få et nyt blik på byens mere usynlige mangfoldige liv.

Jeg er her! præsenteres i et tæt samarbejde med flere organisationer i Aarhus som alle arbejder for at hjælpe hjemløse og skabe opmærksomhed på, hvordan der kan hjælpes. Al støtte er godt.

 • Værestedet
 • Blå Kors
 • SAND De hjemløses landsorganisation
 • Kirkens Korshær

TAK TIL SALLING

Jeg er her! starter på Aarhus Banegård, hvorefter turen går ud i Aarhus for at ende et sted nær teatret. En guide fra teatret sørger for at publikum forbliver samlet. Undervejs er der korte stop, men ingen egentlige pauser. Vi anbefaler derfor at være godt til bens og varmt klædt på.

OBS!
- Forestillingen anfales fra 16 år og opefter
- varighed gående/stående i 2 timer
- Starter og slutter ikke samme sted
- påklædning efter vejret og vandrevenligt fodtøj anbefales
- der er ingen pause, så medbring egen vand 

Teatret Gruppe 38

Ai-ai-ai

Dans

En humoristisk danseforestilling om krop og teknologi Teknologien er over os, i os og mellem os. Vi elsker at spille, tjekke snapchats, sende sms´er og se Youtube – på hver vores skærm. Vi er i kontakt med hele verden. Men måske slet ikke med ham eller hende, der står ved siden af. Eller os selv. Hvad gør man, når man gerne vil tale med en, der hellere vil blive ved sin skærm? Hvornår er man egentlig rigtig sammen med nogen? Og tænk hvis den, man er sammen med, faktisk er en maskine? På scenen møder vi Folmer, Ole og Antoinette, der på humoristisk vis udforsker vores verden, der er fuld af skærme, kunstig intelligens og det nødvendige menneskelige nærvær. https://vimeo.com/302417781

Aarhus Teater

Kulissen Live-podcast

Koncert

Vær med på første hånd, når vi på Scala-scenen optager podcast for øjnene af publikum med Aarhus-forfatter Svend Åge Madsen og litteraturprofessor Henrik Skov Nielsen.

Siden begyndelsen af 1960’erne har Svend Åge Madsen stået som en af Danmarks mest toneangivende forfattere og dramatikere. Blandt hans mest kendte værker figurerer romanen Se dagens lys (1980), der nu for første gang sættes på scenen på Aarhus Teater i en dramatiseret version. Se dagens lys har urpremiere på Scala d. 13. september.

Svend Åge Madsens forfatterskab er lige så omfangsrigt, som det er finurligt, og for århusianske læsere rummer hans værker den særlige bonus, at det giver mulighed for at opleve deres by fra en helt ny vinkel.

I livepodcasten på Scala taler Svend Åge Madsen med professor Henrik Skov Nielsen fra Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet. Henrik Skov Nielsen, der bl.a. har skrevet bogen tertium datur om Svend Åge Madsens forfatterskab.

Samtalen er et led i Aarhus Teater-podcasten Kulissen, der beværtes og modereres af journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing.

 • Livepodcasten præsenteres i samarbejde med FO Aarhus
Bora Bora

GROWOP: Vølvens Dom

Børn

DEL AF GROWOP! FESTIVAL

Vølvens dom er en nordisk saga-opera om fremtidsangst og fremtidshåb. En rå fortælling om Ragnarok og genopstandelse. Om grådighed og forandring.

Verden er ved at gå under, og menneskene anråber Vølven om hjælp. Men Vølven har set det før. Hun er træt af de dumme mennesker, som gør de samme fejl om og om igen.

Vølvens Dom er en opera om klodens tilstand. Det er en rå fortælling om ragnarok og grådighed og om fremtidsangst og fremtidshåb. Forestillingen er inspireret af digtet "Vølvens spådom" fra den nordiske mytologi og fortælles af en sanger, tre skuespillere og to musikere.

Musikteatret Saum arbejder med at forbinde intimiteten, nærværet og ærligheden med operaens store udtryk og kompleksitet.

Alder: Fra 9 år
Varighed: 50 min.

Skoler: Udover de nævnte spilletidspunkter er der også skoleforestillinger. Kontakt Den Jyske Opera for mere information om disse.

Musikhuset

Tarzan - Fredericia Teaters produktion af Disneys Musical TARZAN

Børn

Fredericia Teaters produktion af den den liansvingende Disney-klassiker indtager Musikhusets Store sal i 2019.

Oplev Tarzan som musical i Aarhus

Efter kæmpesuccesen Seebach er Fredericia Teater igen klar til at rykke en stor musicalproduktion ind I Musikhusets Store sal.

Denne gang er det Disneys Tarzan, der står for skud og forvandler Musikhusets største sal til en jungle og danner rammen om en kærlighedshistorie om to verdener, der kolliderer.

Baseret på tegnefilmen om Tarzan

Med musik og tekst af den Oscar-belønnede og syvdobbelte Grammy-modtager Phil Collins præsenterer Fredericia Teater en storslået udgave af Disneys Musical TARZAN.

Musicalen er baseret på Chris Buck og Kevin Limas tegnefilmsfortolkning af Edgar Rice Burroughs klassiker om menneskebarnet Tarzan, der vokser op blandt gorillaerne i den vestafrikanske regnskov.

 • Instruktør og co-koreograf: Lynne Kurdziel Formato
 • Co-koreograf & aerial director: Christel Stjernebjerg
 • Head of aerial design: Troels Frydensberg

Teaterchef fra Fredericia Teater, Søren Møller fortæller om forestillingen:

Maria Skuladottir, der spiller Kala, synger Du er mit hjerteslag:

Billetter til musicalen kan købes her på siden.

Spis speciel Tarzan-menu i restauranten

Restauranten johan.r, der er beliggende i Musikhusets foyer, disker op med en helt særlig Tarzan-menu til lejligheden.

Den lækre, unikke menu består af:

 • Tarzans favorit forret
  • Gravad laks med fennikel - Pære samt hjertesalat
 • Jungle hovedret
  • Rosastegt kalv - Kartoffel - Variation af løg samt sauce Bearnaise
 • Janes yndlingsdessert
  • Vaniljepocheret pære fyldt med chokoladecreme, hvid chokoladecremeanglaise samt røget tuiles

Læs mere om Tarzan menuen og book bord her.

Foregår på dansk.

Alder: Fra 6 år.

Teatret Svalegangen

Ryg

Teater

Spilleperiode: 24. – 28. sept. 2019

Pris: 230 kr. Studerende: spar 50 %

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

EN REVY-LEGENDE

Hun lagde Teatret Svalegangen ned i sæson 2015/16 med hendes fortolkning af Lulu Zieglers repertoire i cabaretten ”Den Sidste Turist”. Nu er Bodil Jørgensen på banen igen med RYG. Jørgen Ryg er en af dansk revys største legender. Fra 1960 dannede han komisk par med Preben Kaas i ABC-revyerne hos Stig Lommer med sketches som "Almindelig Eller Festblanket" og musikalske numre som "Min Kone Vil Skilles" og "Lykke". Han indtog alle de store revyer og fik lattertårerne til at trille i alle hjørner af landet.

EN SØRGMUNTER CABARET

Bodil Jørgensen kaster sig nu over Jørgen Rygs fantastiske repertoire og tegner et sørgmuntert portræt af det moderne menneske i en tid, hvor alting skal gå så ufatteligt stærkt. RYG er spækket med monologer og sange fra ”Enlig Far” til ”Pyt” og selvfølgelig ”Hvad Skal Vi Med Kvinder” – og hvordan skal det lige gå, når man, som Bodil, jo er en kvinde? Pianist Bjarne Sahl akkompagnerer og står for det musikalske arrangement, og som fødselshjælper på showet har Bodil Jørgensen fået hjælp af Café Livas kunstneriske leder, komikeren og skuespilleren, Jacob Morild. Det kan kun blive godt!

Teatret Gruppe 38

Intet

Teater

Pelle Koppels sceniske version af Janne Tellers internationalt prisvindende roman  Pierre Anthon proklamerer pludselig en dag, at intet betyder noget. Absolut Intet. Opsat på at modbevise den påstand, begynder de andre at samle en dynge af deres mest betydningsfulde ejendele – en bunke af betydning. Og jo større og mere smertefuldt offeret er, desto større betydning, ikke? Intet er en tankevækkende fortælling om livets mening, eller mangel på samme. Publikum har på ny mulighed for at opleve denne populære forestilling, der før har spillet for udsolgte sale på Teatret Gruppe 38. https://www.youtube.com/watch?v=TIzSTNDdSeA

Bora Bora

Selskabssange

Teater

Bemærk: Arrangementet finder sted i Herskind forsamlingshus.

SELSKABSSANGE
- Et hudløst fællessangsværk af Kirstine Fogh Vindelev 

En bryllupssang om tvivl og afsky.
En liderlig jubilæumssang til chefen.
En farvel- og takkesang fra konfirmanden.

SELSKABSSANGE vender den danske fest- og fællessangstradition på hovedet og benytter sig af genrens evne til at samle mennesker. På versefødder, velkendte melodier og farvet papir bekendes skamfulde og dybe længsler til dem, som vi har kær.

Publikum ankommer til Herskind forsamlingshus. Festsalen er pyntet op, og i midten af rummet står bordene opstillet i den velkendte hestesko. Publikum inviteres til bords og inddrages i fællessang og selskabelige ritualer, der markerer livets højdepunkter.

SELSKABSSANGE er en hyldest til det, som står imellem linjerne. Her er den største kærlighedserklæring den skinbarlige sandhed – når den fremføres med fælles røst. 


Praktisk information

Gratis bustransport fra Godsbanen, Skovgaardsgade 3, indgang 3B, Aarhus kl. 19.30 – med ankomst tilbage på Godsbanen ca. kl. 22.00.
Forestillingen begynder kl. 20.00 i Herskind forsamlingshus, Langelinie 56, 8464 Galten.

Co-produceret af Bora Bora, Radar og Aarhus Unge Tonekunstnerne (AUT).

Tak til

Herskind Forsamlingshus