Teater i Aarhus

I Aarhus findes der mange store og små teaterscener med det tilfælles, at de altid leverer store teateroplevelser. Vi har samlet dem alle sammen, så du let kan finde teaterstykket næste gang du har brug for en anderledes, nærværende oplevelse helt tæt på med en optræden på teaterscenen. Herunder kan du se, hvilke teaterstykker du kan opleve inden for den nærmeste fremtid, samt hvilke du kan have i vente. I Aarhus kan du nærmest gå fra det ene teaterstykke til det næste med både Teateret Svalegangen, Aarhus Teater, Musikhuset, Teatret Gruppe 38 og Bora Bora som garanter for en god oplevelse. Finder du en teateroplevelse, der vækker din interesse, kan du markere den som favorit og nemt finde den igen under ’mine favoritter’. Du kan derudover klikke ’gå til køb’ for at gå direkte til billetkøb hos det enkelte teater for at sikre en billet med det samme. Ud over teateroplevelser kan du på Kulturportalen få et overblik over koncerter, museums- og kunstudstillinger, comedyshows, foredrag og familieoplevelser.

Aarhus Teater

En fortælling om blindhed

Teater

En by rammes af en blindhedsepidemi, og én efter én mister byens borgere synet. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor. For at stoppe smitten interneres de blinde på et nedlagt sindssygehospital. I total isolation fra omverdenen og i deres instinkters vold.

Iscenesættelsen sætter din synssans ud af spil. Du bliver installeret i en seng på hospitalet side om side med andre blinde borgere, og nu er du overladt til dine andre sanser. Hvem er det, der taler? Er der nogen ved siden af dig? Og hvordan ved du, hvem du kan stole på?

Dine øjne er vidtåbne, men det eneste, du ser, er en uendelig, mælkehvid tåge. En epidemi er brudt ud, og du er en af de smittede

Ved hjælp af retningsbestemt 3D-lydteknologi bevæger vi os helt ind i sindssygehospitalets rædselsunivers, hvor kampen for at fastholde vores menneskelighed sætter ind. Aarhus Teaters fængslende Simon Mathew leder dig som fortæller gennem historien og borer i, hvordan vi reagerer, når katastrofen rammer. 

Bag scenografien står Aarhus Teaters nye huskunstner Nathalie Mellbye, og Asger Kudahl skaber lyduniverset, hvor du møder stemmerne fra en hel række skuespillere. Forestillingen præsenteres i samarbejde med Sort/Hvid

Aarhus Teater

Den Vægelsindede

Teater

Ludvig Holberg er på én gang kulturarv og spruttende aktuel. Selve plottet drejer sig om den indtagende, men lunefulde modehandlerenke Lucretia, der skifter mening, som vinden blæser. Til stor forvirring for de forelskede unge og tjenestefolkene omkring hende. De to jomfruer Helene og Leonore udfordrer deres intetanende udkårne ved at fremstille Lucretia som deres perfekte match. Men kan de genkende hende, når de endelige møder "den perfekte kvinde"? 

Forestillingen er skabt af den nyskabende, franske instruktør og koreograf Laurent Chétouane, der i 2016 stod i spidsen for en radikal udgave af Holbergs Den Stundesløse på Nationaltheatret i Norge. Teatrets husscenograf, David Gehrt, skaber sammen med den tyske kostumedesigner Sanna Dembowski rum for arbejdet.

Omend historien er dømt som klassiker, er det ikke en klassisk teateropsætning, vi her inviterer ind til. Forestillingen er skabt med delvist improvisatoriske elementer, og derfor vil ingen aftener være helt ens. Af den grund vil varigheden på forestillingen også variere og hver aften vil byde på nye detaljer og eksperimenter. Teatrets egne skuespillere går sammen om at give forviklingerne liv og krop. 

Musikhuset

Finn og de fem Fajl

Teater

Finn har svært ved at finde ud af, hvem han er. De andre i skolen er gode til alt det, som Finn har svært ved. Matematik er ikke lige ham, men det er dansk heller ikke. Og så er der også lige hans klassekammerat Naiomi, der giver Finn svært ved at finde de rigtige ord. Til gengæld er Finn skide god til at tegne, men det kan man ikke leve af, siger hans mor.

En forestilling om at finde sin rette hylde og om, at dét, der er en fejl for én, kan være det helt rette for en anden. I en moderne og genkendelig verden præsenteres Finns kamp for at retfærdiggøre sin plads i et visuelt elegant street-style univers.

Forestillingen Finn og de fem fajl er en visuel, musikalsk og legende forestilling om at gå fra barn til voksen, hvor tegner og kunstner Jakob Tolstrups live-illustrationer, musikken af Simon Muschinky (When Saints Go Machine), skuespiller Emil Blak Olsens mange karakterer og mange loop-pedaler, skaber forestillingen.

OBS! Aldersgrænsen til denne forestilling er 10 år.

Dramatiker Magnus Iuel Berg // Instruktør Niels Erling // Live illustrator Jakob Tolstrup // Musiker Simon Muschinsky // Producent Zangenbergs Teater // Medvirkende Emil Blak Olsen

 

 

Teatret Gruppe 38

HOMAGE

Teater

----Arrangeret af Kulturmarkt på Gruppe 38s scene ----

En kvinde snubler sig vej gennem livet. Hun længes efter noget andet end det som er. Spørgsmålet er om hun tør række ud og risikere sig selv, eller vælger den sikre vej.

HOMAGE er en historie om at blive sig selv og få sorteret larmen fra, så vi kan høre os selv og vores drømme. En poetisk og kærlig påmindelse om at vi kan være med til at skabe det liv vi ønsker.

Historien er ordløs og i et stilistisk enkel univers, hvor alt er usynligt og kun fantasien sætter grænser.

’Homage’ betyder hyldest og i denne forestilling vil du måske kunne genkende små elementer fra forestillinger som BREVET, Springtime, BLAM og Brunette Bros. Små hilsner til forestillinger som har sat sig spor og inspireret og derfor fortjener en homage.

Af og med: Mette Rønne

Kunstnerisk Konsulent: Hans Rønne

Udviklet i samarbejde med: Daniel Lill og Carsten Eskelund

Foto: www.foto8600.com

Tak til: Teatret Svalegangen, Holger Østergaard, Bevægelsesværkstedet og Anders Brink Madsen

Teatret Svalegangen

Mødre

Teater

Spilleperiode: 22. – 26. septtember 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

UFILTRERET COMEDYSHOW

Amning, bleskift og et tørlagt soveværelse. Det ufiltrerede comedyshow MØDRE fortæller ærligt og humoristisk om livet som småbørnsmor: Om drømmene, usikkerheden, forventningerne og om den altoverskyggende kærlighed til det lille væsen, der også er årsag til at man er indsmurt i gylp og pludselig ikke har sovet i tre måneder.

Skuespillerne Szhirley, Julie R. Ølgaard, Sara Møller Olsen og Lykke Sand Michelsen mødes i en mødregruppe i deres livs første arrangerede venskab. Her sidder overpylrede Fie, familievejlederen Lola, alenemoren My og den lesbiske overskudsmor Andrea. Fire kvinder, der som udgangspunkt ikke har noget til fælles, udover deres status som nybagt mor, men som deler ud af deres tanker om alt fra mor-trends og fertilitetsproblemer til cykelhjelme og hæmorider.

 

SLIP SAMVITTIGHEDEN

Tænker du engang imellem, at du var en god mor – indtil du fik børn? Prøver du også at leve op til urealistiske idealer om at være den perfekte mor, der altid har hjemmeb(r)agt kage med? MØDRE er 80 minutter uden dårlig samvittighed. Kom, som du er. Ammende eller ikke ammende. Med fedtet hår eller indtørret frugtmos og del et komisk og sårbart take på moderrollen med din egen mor, veninde eller måske mødregruppen.

Musikhuset

Familiedans og -teater

Dans

Til september åbner Teaterhuset Filuren den sidste lørdag i hver måned dørene op for teater- og dansearrangementer for børn og deres forældre. Gennem en guidet ramme vil teater- og danseformidler Eva Damholt eller dramapædagog Malene Hedetoft lede et improviseret event, hvor børn og forældre er medskabere af legen. Vi kommer måske på besøg i Zoo, dykker ned i vandet, eller hvem ved... Måske ender vi på månen!

Kom, hvis jeres familie elsker at lave noget aktivt sammen, og er med på at bruge krop, stemme og fantasi; bare fordi det er sjovt. Kom i komfortabelt tøj og strømpesokker. Hold øje med de enkelte lørdages workshopleder og om det er dans eller teater på Facebook og på filuren.dk

OBS! Der skal være minimum 5 tilmeldinger, før arrangementet afholdes.

Musikhuset

Karius og Baktus

Børn

Kære gæst

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting, også i Musikhuset.

De nye krav til afstand mellem publikum og størrelsen på forsamlinger, medfører at vi bliver nødt til at fordele publikum anderledes i salen til Karius og Baktus. Vi har derfor fundet nye billetter til jer, der tager hensyn til at der skal være ekstra afstand mellem publikum.  

Vi har sendt en mail med jeres nye billetter. Har du ikke hørt fra os, så kontakt os venligst på billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk eller ring til vores billetsalg på 89404040. Du kan se åbningstider her.

-------------------------------------------------------------------

To frække tandtrolde laver huller i Musikhuset.

TEATER V skruer atter en gang op for teatercharmen med Pelle Koppels finurlige udgave af historien om de to mikroskopiske og drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager.

Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse.

Igen i år vil der være formiddagsforestillinger specielt henvendt til institutioner og børnehaver.

Se eller gense TEATER V’s opsætning af den elskede historie om de to frække tandtrolde Karius og Baktus med manuskript af Thorbjørn Egner og sange og musik af Christian Hartmann.

Vi gør opmærksom på, at denne forestilling egner sig til børn mellem 4 og 8 år. Yngre børn kan blive forskrækkede over mørket, troldenes masker eller de høje lyde, da det er noget helt andet end at læse bogen. Vi gør kun opmærksom på dette, fordi vi gerne vil give alle den bedst mulige teateroplevelse.

Medvirkende: Sune Kofoed og David Rousing
Manuskript: Thorbjørn Egner
Sange og musik: Christian Hartmann

Instruktion og bearbejdelse: Pelle Koppel

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

 

 

Teatret Gruppe 38

I skovens dybe stille ro

Teater

Tanker om at byde verden farvel Mira Mobeck var kun 13 år, da hun tog sit eget liv. Hendes efterladte dagbog danner grundlag for denne forestilling, der på ærlig vis tager livtag med den smerte, livet kan rumme – og med en ung piges refleksioner om at tage sit eget liv.

Teatret Svalegangen

To Halvgamle Mænd

Teater

Spilleperiode: 29. september – 2. oktober 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

BLIVER MÆND SURE MED ALDEREN?

De har prøvet det meste, og der er intet, der kommer bag på dem – bortset fra en enkelt hæmoride i ny og næ. De to Politiken-journalister, Bjarne Schilling og Gorm Vølvers, har skrevet brokke-encyklopædien ”Den STORE Håndbog For Halvgamle Mænd”. Nu bliver bestselleren til et satireshow.

Bliver mænd mere sure med alderen? TO HALVGAMLE MÆND – DET STORE LIVESHOW går på jagt efter svar i fire arketyper: Rabatmanden der gennemtrawler samtlige tilbudsaviser. Marathonmanden der klamrer sig til den skikkelse, han havde som 20-årig. Terminalmanden, der har elsket sin optiumstol, TV2 Charlie og sin vejrstation siden han var tredive. Og den ungsmarte, der går i sneakers, og har skiftet konen ud med en yngre vegetar, selv om han af og til drømmer om røde bøffer og flow-tv med Barnaby.

 

HVEM ER DU?

Ruller blodet hurtigere, når vi får lov at brokke os? Er det ligefrem sundt eller bare pisse irriterende? To halvgamle mænd giver dig deres svar i en alfabetisk brok-battle, som skyder med spredehagl efter stramtsiddende cykeltøj, sortglaseret tegl, wellness og meget mere. Psst…der er lattergaranti for mænd og kvinder i alle aldre.

Musikhuset

Hamlet, Prins af Danmark

Teater

Kære gæst

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting, også i Musikhuset.

I øjeblikket må vi desværre maksimum være 500 mennesker i Store sal. Den begrænsede kapacitet betyder desværre, at der er nogle af jer, som ikke kan få en plads til forestillingen.

Vi har valgt, at dem, som har købt billet først, får mulighed for at beholde billetten, og de af jer, som har købt sidst, desværre ikke kommer til at opleve Hamlet i denne omgang.

De 500 heldige har fået tilsendt nye billetter, der tager forbehold for, at der skal være luft og plads mellem publikum i salen. De af jer, som har købt billet sidst, får pengene retur.

Vi har sendt en mail med yderligere info. Har du ikke hørt fra os, så kontakt os venligst på billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk eller ring til vores billetsalg på 89404040. Du kan se åbningstider her.

I kan læse mere om refusion af billetter her.

------------------------------------------------------------------

Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med Shakespeares mesterværk

Oplev verdensdramatikkens største tragedie, når Det Kongelige Teaters skuespilchef Morten Kirkskov iscenesætter Hamlet, Prins af Danmark med stortalentet Esben Smed i titelrollen.

Forestillingen har allerede taget både publikum og anmelderne med storm.  Pressen skrev blandt andet om Hamlet, Prins af Danmark:

 

Noget er råddent i Danmarks rige

Hamlet har afbrudt sine studier i humanisme i Wittenberg og er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, der uventet er gået bort. Han er i sorg og i stedet for selv at overtage tronen, gør onkel Claudius det og overtager tilmed hans mor, Dronning Gertrud. Farens genfærd viser sig for ham og kræver hævn over sin morder, kong Claudius. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, men på trods af sin tvivl forvandles han til et afsindigt menneske, en dræber. I sin umulige kamp, svigter han ikke mindst sin store kærlighed, Ofelia.

I tragediens slutning er stort set alle døde, og Danmark står uden konge eller dronning. I sin aktualisering af Hamlet sætter Morten Kirkskov fokus på individets ret og på de personlige omkostninger, det har at gå imod magten ved at gribe til våben. Esben Smed, som mange vil kende fra DRs TV-serie Bedrag og Bille Augusts Lykke-Per, spiller over for nyuddannede Sara Viktoria Bjerregaard som Ofelia i tyske Philipp Fürhofer moderne scenografi og Karin Betz’ renæssancekostumer.

Medvirkende
Esben Smed, Sara Viktoria Bjerregaard, Jacob Lohmann, Iben Hjejle, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle, Laus Høybye og Mads Rømer Brolin-Tani.

Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Scenografi: Philip Fürhofer
Kostumedesign: Karin Betz
Oversættelse: Niels Brunse

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

Teatret Svalegangen

Blok 4 og Udsigt

Teater

Spilleperiode: 5. – 8. oktober 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

KIM LEINE OG MAKKA KLEIST

Søren bor i ”Sletten” (betonområde i Nuuk) med sin kone Marianne og deres to børn, men forelsker sig hovedkulds i den grønlandske kvinde Aviaja, der også bor i blokkene. BLOK 4 er Kim Leines første teaterstykke, som bygger på hændelser fra de 15 år, forfatteren selv boede i Nuuk. Det er både en kærlighedshistorie, en erotisk tragedie og en rammende fortælling om forholdet mellem danskeren og grønlænderen.

Makka Kleist er en af Grønlands førende skuespillere og historiefortællere. I UDSIGT spiller hun en ældre kvinde, der fortæller, om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i storbyens beton. Det er en historie om rejsen fra fangerlivet til bylivet. Om at få rindende vand og en mere bekvem hverdag, men også om at miste udsigten og forbindelsen til naturen.

 

URBANISERENDE BETON

Vi er glade for igen at byde Teater freezeProduction indenfor, denne gang med to unikke forestillinger om blok 1-10 i Nuuk. Betonblokkene blev opført i 1960’erne som en del af Folketingets program for at modernisere og urbanisere den grønlandske infrastruktur ved at flytte folk væk fra kystnære bopladser, der blev anset for "urentable, usunde og umoderne". Da blokken blev bygget, var det den største boligblok i Nordeuropa. Begge forestillinger spilles på dansk.

Aarhus Teater

Tænkepauser LIVE

Teater

Tænkepauser Live bliver til i et unikt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Nørrebro Teater. Hver måned udgiver forlaget en ny bog i den populære serie ”Tænkepauser”. Heri formidler topforskere fra Aarhus Universitet deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til kød og karma. Tænkepauser Live går tæt på månedens aktuelle bog.

Journalist og komiker Sebastian Dorset er vært (dog ikke 6. okt) og præsenterer publikum for en skuespiller, der opfører en videnskabsmonolog baseret på bogen. Efter monologen møder forskeren bag bogen værten i et interview, og publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

Månedens Bog: RYTME

Tirsdag 6. okt. kl.19 

Af Birgitte Stougaard Pedersen, Ph.d, Lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur - Æstetik og Kultur

Månedens Bog: FANTASI

Tirsdag 3. nov. kl.17 

Af Andreas Lieberoth, Adjunkt ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Psykologi, Aarhus Universitet

Månedens Bog: Oplyses senere

Tirsdag 2. feb. 2021

Månedens Bog: Oplyses senere

Tirsdag 4. maj 2021

Månedens Bog: Oplyses senere

Tirsdag 8. juni 2021

Teatret Gruppe 38

Berlin - frihed er ikke en selvfølge

Koncert

En musikalsk tidsrejse Til en salgsevent forsøger de to musikere Otto og Grethe at vække vores lyst til at rejse til Berlin for at opleve en levende kulturby. Men Grethes personlige oplevelser fra tiden i det gamle Østtyskland presser sig på. Musikken vækker hendes erindringer, som bliver så levende, at hun ikke kan holde dem tilbage. Med sange fra både øst og vest gør de to musikere Berlin-murens historie levende på ny. "Det er med stor fornøjelse, vi præsenterer denne gnistrende og lyslevende musikforestilling. Dén, må du ikke gå forbi." - Kunstnerisk leder og skuespiller på Teatret Gruppe 38 Bodil Alling.   https://vimeo.com/408381881

Aarhus Teater

Forsamlingshuset på Aarhus Teater

Foredrag

Hvor går man hen, når alt går ned?

Sådan lyder det i åbningssangen på Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Men det er også en aktuel overskrift på vores samtid. For vi står i en tid fuld af kriser, klimakrise, flygtningekrise, corona-pandemi, men hvad betyder det for vores verdensopfattelse, at hele verden kan bryde sammen? Står vi med en mulighed, hvor utopier kan give os håb om, at vi kan gøre det bedre? Sjældent er det set, at så mange mennesker ændrer deres adfærd så hurtigt og i så stort et omfang, som under lockdown.

I en håbefuld samtale med journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing sætter historiker Bertel Nygaard fokus på utopiens vilkår i krisetider og hvad håb betyder for os.

Aftenen byder som altid i Forsamlingshuset på levende samtaler, samt et let måltid mad, som er inkluderet i prisen.

Musikhuset

Far, mor og børn - hver dag!

Børn

Hvem gider dog lege Far, Mor og Børn hver dag, hvis det ikke er sjovt? Det moderne familieliv er ikke altid en dans på roser, hverken for store eller for små. Det kan være svært at leve op til at være barn i ”den perfekte familie”, når Mor er stresset, Far er sur, Læreren er skrap, og Pædagogen er træt. Men så må der stilles spørgsmål. Kan man f.eks. skrue ned for forældre, når de skændes? Findes der en fjernbetjening, der kan oversætte skældud til rare ord? Kan man forære forældre noget mere tid? Kan man dø af for meget Nutella? Og hvad er de voksne egentlig for nogle dyr? Er de bare store børn? Og hvordan overlever man med én ELLER TO i huset?

En farverig og humoristisk forestilling, hvor både børn og voksne genkender og kan grine ad sig selv og hinanden. Hverdagskonflikter bliver på en overraskende og underholdende måde kærligt og kyndigt behandlet. "Far, Mor og Børn – HVER DAG!" er en forestilling, man bør tage hele familien med til.

Produceret af Teater Hund & Co.

Teater Hund & Co. rammer 100 procent plet ned i det moderne familieliv. "Teaterstykket var vildt sjovt, men sådan er det ikke helt hjemme hos os. Mor tager i hvert fald ikke regnfrakken forkert på," lyder det fra anmelder Theodor Bergsagel på fem år – og storesøster er enig: "Jeg kunne slet ikke holde op med at grine" (24 timer).

OBS! Aldersgrænsen til denne forestilling er 5 år.

Instruktion / Manuskript Methe Bendix // Medvirkende Therese Glahn, Henrik Holmen, Folmer Gry Kristensen // Scenograf / Kostumer Rebecca Arthy // Lyddesign Jonas Vest // Lysdesign Nicolai Valet // Koreograf Erik Pold // Producent Kenneth Gall

Teatret Svalegangen

Hvis Jeg Bliver Gammel

Dans

Spilleperiode: 9. – 10. august 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

VINKEDELLER

Idealet er den unge, faste, glatte og hårløse hud. En krop, som holdes spændstig af cremer, scrubs, ultralyd og botox. Alt det, der sladrer om vores fortid er pinligt og uønsket. Præcis som vinkedeller.

HVIS JEG BLIVER GAMMEL er en fysisk og komisk forestilling om at ældes i en tid, der elsker ungdom. Odense Teater og sART Danseteater sætter to dansere og to skuespillere i stævne i jagten på en ny historie om alderdom og forfængelighed. Forestillingen viser fire midaldrende danskeres drømme om deres livs efterår og udstiller samtidig den til tider uskønne virkelighed, det er at stå midt i alderdommen: Rynker, inkontinens, lange tandhalse og hvad der dertil kommer.

 

ALDERDOMMENS TEMAER

HVIS JEG BLIVER GAMMEL veksler mellem lige dele tale, dans og bevægelse. Mellem lune, tankevækkende og sjove monologer, efterfulgt af insisterende koreografier. Samtalen om det at ældes er blevet en mangelvare. Men nu danses alderdommens temaer ud med dårlige knæ, stor livserfaring og integritet.

Teatret Gruppe 38

Hvad nu hvis

Børn

En forestilling om balance, muligheder og konsekvenser for de 1-6-årige Brædder, der balancerer, vægte, der forskydes. Kugler, der triller, elastikker, snor og pinde. En skuespiller udfordrer rummet, tyngdeloven og balancen, så der går et frydeligt gys gennem publikum. Hun udforsker vores evne til at bygge op og bryde ned, drømme, lege og at finde på. Bodil Alling, kunstnerisk leder og skuespiller på Teatret Gruppe 38 siger: "Jeg må varmt anbefale denne forestilling. En skøn blanding af balancekunst, humor og skønhed. Gertrud Exner udfordrer tyngdeloven, så man indimellem holder vejret, fordi, dét man ser, ikke ser ud til at kunne lade sig gøre. Og så lykkes det på smukkeste vis. Nyd den – voksne og børn."

Aarhus Teater

Mirakolinas fodbad

Børn

Mirakolina elsker alt, der har med vand at gøre. Hun er i sit es, når hun har sine fødder i fodbad, for under vandet bliver hendes fødder til en havfruehale. Hun lægger øret til sin konkylie, hører havets brusen og bryder ud i sirenesang.

En dag kommer vandnørden Jacques forbi, tiltrukket af hendes sang. Han lejer sig ind hos Mirakolina og opdager ved et tilfælde, at hun er en havfrue. Jacques vil have hende med ud i havet, men tør Mirakolina mon springe ud af havfrueskabet?

Mirakolinas Fodbad er en livsbekræftende, fantasifuld og hjertevarm forestilling med filmanimation, musik, vand og magi.

Forestillingen er et gæstespil fra Dansk Rakkerpak og Faster Cool

Teatret Svalegangen

Det Begynder At Blive Koldt Om Fødderne

Teater

Spilleperiode: 13. – 24. oktober 2020

Varighed: ca. 90 min.

Pris: 225 kr. Studerende: 135 kr. Unge u. 25 år: 65 kr.

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

GUD, JEG SKAL OGSÅ HERFRA!?

I løbet af de seneste år er tre af hans jævnaldrende venner døde. Den ene efter langvarig sygdom, den anden faldt pludselig om og den tredje skød sig selv ud af det blå. Det faktum, sammenholdt med at Ældresagens tidsskrift er begyndt at dumpe ind gennem brevsprækken, har sat tankerne i gang.

Nu genopsættes Hans Rønnes roste enmandsrejse mod døden: En rørende fortælling om at forstå den og om at forsone sig med tanken om at ophøre. Med en god portion selvironi tilsat en lille, men snerrende, dødsangst, lufter Rønne ud i det rum, vi alt for sjældent åbner. Hvad vil det sige, at dø? Er det ren biologi og evig glemsel, eller er der mere derude, derinde eller deroppe?

Ganske vist har han ikke en formodet udløbsdato, men han ligger ofte vågen om natten, for det er som om, at DET BEGYNDER AT BLIVE KOLDT OM FØDDERNE. Derfor lytter han interesseret til en række ’fagfolk’. Hans læge, hans alvorligt syge ven, patologen fra hospitalet, ateisten fra busreklamerne, hans clairvoyante underbo, den lokale præst og naboens lille pige, som netop har begravet sin elskede kat.

 

HANS RØNNE LUFTER UD

Nu genopsættes Hans Rønnes roste enmandsrejse mod døden: en rørende fortælling om at forstå den og om at forsone sig med tanken om at ophøre, så man med sindsro – og med humoren i behold – kan give sig hen til livets sidste kapitler. Med en god portion selvironi tilsat en lille, men snerrende, dødsangst, lufter Rønne ud i det rum vi alt for sjældent åbner. Hvad vil det sige at dø? Er det ren biologi og evig glemsel, eller er der mere derude, derinde eller deroppe?