X-Ray Fashion

X
Teatret Svalegangen

X-Ray Fashion

Teater

Spilleperiode: 24. august – 5. september 2020

Varighed: ca. 90 min.

GRATIS EVENT

Book plads på Teatret Svalegangens hjemmeside

Se tilbud og rabatter på www.svalegangen.dk/priser/billetter/

 

TØJETS REJSE

Du mærker og føler det selv. Modens vej fra Bangladesh til Milano. Vandløbet tæt på fabrikken, der løber mellem dine tæer, og som forudsiger næste sæsons farvetrends. Varmen, lugten og den tætte luft i fabrikslokalerne med hundredevis af syersker. X-RAY FASHION er en 15 minutter lang virtual reality-rejse ind i modeindustrien, der i forbavsende grad sætter både moral, mennesker og miljø til side.

Modeindustrien står for 10% af verdens samlede CO2 udledning – det er mere end flyindustrien og skibsfarten tilsammen. I dag køber vi 60% mere tøj end for 20 år siden, så det tyder på, at både vi og modebranchen har et alvorligt problem. Det er præcis, hvad X-RAY FASHION forsøger at åbne vores øjne for.

 

GRATIS VIRTUAL REALITY

Det prisbelønnede VR-produktionsfirma MANND har teamet op med den italienske fotograf og instruktør Francesso Carrozini. Det har kastet flere roser af sig og en visning på Venedig Filmfestival. Per Juul Carlsen beskrev oplevelsen som ”så intens for sanserne og moralen, at det er meget svært ikke at blive påvirket” mens EKKO’s anmelder roste filmen for at forløse ”det sande potentiale i virtual reality”. I samarbejde med COZE inviterer vi nu, for første gang i Danmark, på en unik gåtur ned af catwalken. Sæt kryds i kalenderen i Aarhus Festuge til en gratis oplevelse, der sætter dit klædeskab i perspektiv.

*** Forestillingen er på engelsk ***

X